Zeilexpedities

Wat we doen
Zeilexpedities.nl organiseert expedities naar ruige en afgelegen bestemmingen voor outdoor mensen die basic willen reizen en maximaal avontuur willen beleven. Zeilen wordt gecombineerd met outdooractiviteiten: verkenningen aan land, (meerdaagse) trekkings, duiken, wildkamperen, kajakken, vissen, wildlife spotting, whale watching en beklimmingen. Als expeditieteam het onbekende gaan ontdekken, daar gaat het om. We hebben een breed aanbod: zowel expedities voor zeezeilers als voor landrotten (en alles wat daar tussen zit) met mogelijkheden voor zeezeiltrainingen. Maximaal 6 deelnemers per traject. Exploreren in de stijl van Jacques Cousteau. Trajecten worden qua activiteiten en bestemmingen in samenwerking met de deelnemers verder ingevuld. Elk jaar zijn er nieuwe bestemmingen. Het opstappunt en eindpunt van elke zeilexpeditie ligt vlak bij een vliegveld. De expedities duren 7 tot 14 dagen.

Voor wie
Er zijn (zwaardere) expedities voor zeezeilers, maar ook trajecten voor deelnemers die de afstanden op het water beperkt willen houden (en veel op land willen doen) en voor mensen die nog geen zeilervaring hebben. We zorgen ervoor dat de interesses en ambities van de deelnemers per traject matchen. Mensen die aan onze expedities deelnemen zijn tussen de 18 en 69 jaar oud en zijn naast Nederland, afkomstig uit onder andere België, Engeland, Verenigde Staten en Noorwegen. De verhouding M/V is ongeveer 50%.

Waar we heen varen in 2013
Begin april 2013 starten we met een aantal expedities in het zuiden van Noorwegen. Veel sneeuw op de bergen en hoog in de fjorden. Daarna koersen we naar het noorden en exploreren we de mondingen van de beroemde fjorden. Verder naar het noorden wordt de poolcirkel gepasseerd en komen we in de Lofoten en de Vesteralen. Spectaculair en ruig en we gaan off-the-beaten-track. Verder noordwaarts komen we bij de walvisgronden en varen door naar Tromso. Daar gaan we ons voorbereiden op een uitdagende tocht door de Barentzee naar Spitsbergen. Rond deze eilandengroep organiseren we een aantal expedities met veel ijs en uitermate indrukwekkende landschappen en veel wildlife. Via Bereneiland (halfweg tussen Spitsbergen en het vaste land) varen we zuidwaarts richting de Noordkaap en zakken in verschillende etappes terug naar het zuiden van Noorwegen, waar we begin oktober arriveren. Er zijn trajecten voor zeezeilers, beginnende zeilers en deelnemers die het aantal te varen zeemijlen beperkt willen houden. Ook zijn er low budget trajecten.

Het Schip
Het expeditieschip The North Face is een stoere 50 voet (15 meter) IOR offshore racer. Een ex-wedstrijdschip waaraan talrijke upgrades en aanpassingen zijn uitgevoerd om optimaal uitgerust te zijn als expeditieschip. Alles aan boord staat in teken van functionaliteit en veiligheid. Het schip is oersterk (vol carbon en kevlar), snel en overgedimensioneerd. Daarnaast uiterst praktisch, basic en toch comfortabel. Maximaal 6 deelnemers per traject . Ervaar het leven aan boord van een wedstrijdschip en wordt expeditielid. Sail to Explore!

Zeezeiltrainingen

Ervaring opdoen met zeezeilen of je kennis verder uitbouwen? Op de meeste trajecten geven we zeezeiltrainingen en kan je je verder bekwamen in zeilhandelingen, meteo, navigatie, ankeren en routeplanning. Je leert op een informele manier, dus geen officiële cursussen. We hebben een uitgebreide bibliotheek met zeilboeken aan boord. De Noorse wateren vormen een uitdagende omgeving om veel te leren. Weertypen die snel wisselen, veel ondieptes en rotspartijen en valwinden en stromingen (maalstromen). Rond Spitsbergen gaan we het nodige leren in het omgaan met drijfijs en ijsbewegingen.

Outdoor
Deelnemers die in bezit zijn van een duikbrevet kunnen op verschillende trajecten duiken maken in kristalhelder water. Veel onderwater leven, wrakken en spectaculaire rotspartijen. Bij alle trajecten is er veel ruimte voor outdooractiviteiten aan wal. Zoals beklimmingen van kliffen en bergen, trektochten en wildkamperen met onze tenten. De moeilijkheidsgraad en zwaarte wordt afgestemd op de deelnemers. Je kan in Noorwegen ook uitstekend een maaltje vis vangen. We hebben een aantal inflatable expeditiekajaks aan boord, waarmee je kliffen, inhammen en fjorden kan verkennen. We trainen je als je nog aan je techniek wilt werken.Bekijk reisaanbod

Ga naar de website van Zeilexpedities

Reizen van Zeilexpedities

Zeil mee met één van onze expedities - Noorwegen