Bagheera Sailing

Chartering "Bagheera"
   
In de zomer van 2010 zullen de "Bagheera"  en haar bemanning een uitzonderlijk mooie reis gaan maken langs de kusten van Noord-Europa en Noord-Amerika, we zullen van Nederland naar Canada varen en daarbij vele tussenstops maken. Zo willen we via de Shetlands, de Faeröer, De westman eilanden, IJsland, Groenland, Labrador om vervolgens via New Foundland in Nova Scotia uit te komen. Op deze reis hebben we plaatsen beschikbaar voor een aantal gast bemanningsleden. Heb jij altijd al eens een zeilreis willen maken langs kusten waar nog maar weinig mensen zijn geweest? Heb jij altijd al eens het genot willen ondervinden van het reizen zonder het telkens hoeven rondzeulen van bagage?

Tijdens onze omzwervingen willen we zoveel mogelijk dagen op de wal doorbrengen om zodoende veel van het gebied te zien en te ervaren, zo kunnen we eropuit met de Zodiac die ons op plaatsen kan brengen waar we met het moederschip moeilijk kunnen komen of wat simpelweg te veel tijd zou kosten, we kunnen in een stadje aanleggen  en een 4x4 huren om een deel van het binnenland te bekijken, er zijn een paar fietsen aanboord waarmee we de wal op kunnen, kortom we zijn flexibel en tussen het tijdstip waarop je aanboord stapt en het tijdstip waarop je vanboord gaat zal het reisschema in overlg worden vastgesteld. Zelf houden we erg van bergbeklimmen en dat willen we dus ook zeker gaan doen onderweg. Om toch een beetje een hand te houden in alle mogelijkheden hebben we een grove route gemaakt welke we als richtlijn zullen aanhouden. In dit schema staan data waarop bemanningsleden aan- en van boord kunnen gaan, welke kosten er aan zijn verbonden en wat we kunnen gaan doen in het betreffende tijdvak. Veel zal afhangen van de heersende weersomstandigheden en, in het hogere noorden, van de IJscondities, deze kunnen heel eenvoudig roet in het eten gooien. Om te zien of er nog plaatsen beschikbaar zijn en wat de bijbehorende kosten zijn, kunt u op deze link klikken, u word dan doorverwezen naar ons reisschema.

De reis zal gemaakt worden met de "Bagheera", zij is een zeewaardig expeditiejacht zoals er maar weinig te vinden zullen zijn. Ze is voorzien van IJsversterking, drie waterdichte schotten, een zodiac met krachtige motor, uitgebreide veiligheidsuitrusting, douce, toilet, wasmachine, enkele fietsen een comfortabele salon met een heerlijke en centraal gelegen kachel maar bovenal met zeer goede zeileigenschappen ongeacht de omstandigheden weet ze zich een weg te banen door de oneindige zeeën die nog voor haar liggen.

U kunt uiteraard uw eigen spullen meenemen, maar aanboord zijn we goed uitgerust, dekens, beddengoed, zeilkleding, reddingsvesten, handoeken etc zijn allemaal aanboord en kunnen allemaal gebruikt worden, u kunt dus met weing bagage reizen als u dat wenst, dat scheelt tevens een hoop ruimte in uw hut! Mocht je geïntreseerd zijn om een van onze reizen zelf mee te maken, maar je hebt nog geen ervaring met zeilen, dan is dat geen enkel probleem, de basisvaardigheden zul je gedurende de eerste dagen vanzelf opdoen. Je dient je echter wel te realiseren dat de ruimte aanboord beperkt is en dat er wellicht minder privacy is dan u gewent bent!Ga naar de website van Bagheera Sailing