Amaidi

AMAIDI is een Duitse organisatie die in 2006 is opgericht, toen nog als AMAIDI Volunteering in India. Inmiddels is het een officieel erkende goededoelenorganisatie in Duitsland - AMAIDI International gGmbH - met het hoofdkantoor vlakbij Keulen. De Nederlander Camille van Neer en zijn vrouw Jansi, uit India, startten in een gehucht vlakbij Pondicherry en Auroville, in Zuid-India. AMAIDI International, zoals de organisatie nu wordt genoemd, maakt het vrijwilligers en stagiaires uit alle landen van de wereld mogelijk tijdelijk zo'n dertig landen te komen werken. Maar ook vakantiegangers die in Afrika, Azie, Centraal Amerika of het Midden-Oosten rondreizen zijn welkom. AMAIDI heeft als doel bij te dragen aan duurzame ontwikkeling van haar partners: lokale ontwikkelings organisaties, scholen, opvangcentra, ziekenhuizen en social enterprises. De behoefte van AMAIDI's partner organisatie aan tijdelijke extra hulp staat voorop, de vrijwilliger of stagiaire moet daarbij aansluiten. Dat kost vaak weinig moeite, omdat het aanbod zo ruim is en er altijd wel werk voorhanden is wat bij iemand past.

AMAIDI regelt alles vanaf aankomst op het vliegveld:
vervoer naar de partner organisatie, goede eerste opvang en introductie, accommodatie en begeleiding tijdens het werk. Daarnaast is AMAIDI een 24/7 helpdesk voor alle vragen die voor, tijdens en na het werk/de stage-opdracht op kunnen komen. AMAIDI werkt met een immer groeiende database aan project beschrijvingen die onder verschillende kopjes op haar website www.amaidi.org worden aangeboden. Is de bezoeker geinteresseerd in vrijwilligerswerk (of een stage in een van de vele landen), dan vult deze dit inschrijfformulier in. Soms is eerst nog wat meer informatie nodig, die gemakkelijk bij AMAIDI kan worden opgevraagd. Je stuurt gewoon een (eerste) mailtje naar netherlands@amaidi.org. Een medewerker van AMAIDI neemt dan snel contact met je op. Bij AMAIDI vindt men het belangrijk dat elke vrijwilliger of stagiare probeert relevante delen van zijn/haar kennis uit het land van herkomst over te dragen aan de staf van de gast-organisatie. Zodat die - ook als de vrijwilliger/stagiaire weer weg is - verder kan met hetgeen bereikt is. 'Transfer of knowledge' of kennisoverdracht, heet dat officieel.

Los van het feit of iemand nu 4 weken, 4 maanden of een jaar werkt, in een prettig eindgesprek kijken vrijwilliger/stagiaire en de ontvangende gastorganisatie terug op de gedane arbeid met als motto: 'we zijn er om van elkaar te leren'.Ga naar de website van Amaidi