Mindful Adventure

Mindful Adventure heeft als missie de prachtige natuur en de mensen van Oost Afrika op een pure en authentieke manier onder de aandacht te brengen van de meer avontuurlijke en sportieve reiziger.

Daarnaast zien we graag dat onze klanten van die reis optimaal kunnen genieten doordat zij met behulp van prachtige technieken het contact met zichzelf, elkaar en de wilde natuur van Oost Afrika weten te verdiepen.

Mindful Adventure is ontstaan vanuit de betrokkenheid van Alina met de Masaï van Endonyowas in Ngorongoro en haar latere vriendschap met Msafiri Mosses.

Door schade en schande wijs geworden heeft zij haar initiatieven op het gebied van sponsoring voor een groot deel omgezet naar een meer zakelijke opzet om bij te dragen aan een betere toekomst voor haar vrienden. De armoede van de Masaï is groot en hun leven in een snel moderniserende samenleving hard. Lang hebben zij gestreden om hun eigen cultuur en leefstijl te behouden.

Nu beseffen zij dat zij zich moeten ontwikkelen om de waardevolle aspecten van hun cultuur te kunnen behouden.

In het regelmatig pijnlijke proces dat heeft plaatsgevonden om de cultuur en de mensen te kunnen begrijpen is Msafiri haar grootste steun geweest. Hij heeft uiteindelijk het idee ingebracht om Mindful Adventure op te richten waaruit een enthousiaste en onvermoeibare samenwerking is ontstaan.

 

Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme is toerisme dat bijdraagt aan:

  • Behoud en versterking van de natuur, de biodiversiteit en het cultureel en agrarisch erfgoed
  • De culturele en sociale uitwisseling met de bevolking
  • Het behoud en de versterking van de lokale economische ontwikkeling en werkgelegenheid

Wat doen wij aan duurzaam toerisme?

A) Mindful Adventure is al jaren betrokken bij sponsoringsprojecten van Masaï in Ngorongoro en Arusha op het gebied van onderwijs, namelijk:

  • De driejarige sponsoring van een jonge Masaï tot leraar op een basisschool.
  • De driejarige sponsoring van een Masaï meisje voor Vocational onderwijs.
  • De langdurige sponsoring van de droomschool in Endonyowas Tanzania.

De droomschool is een initiatief van de Masaï zelf om de allerarmste kinderen in Nainokanoka basisonderwijs te geven zodat zij meer kans hebben op een betere toekomst. Dit initiatief wordt door ons ondersteund en gecoacht om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Dit betekent concreet dat deze kinderen niet gedoemd zijn later:

  • In de prostitutie te belanden.
  • In drugs te handelen.
  • In de criminaliteit terecht te komen.

Mocht je interesse te hebben om onze initiatieven financieel te ondersteunen, neem dan contact op met Alina de Vilder.

B) Wij maken geen gebruik van grote touroperators maar zijn kleinschalig Waar mogelijk huren wij de diensten en materialen van de lokale bevolking. Ook zoeken wij zoveel mogelijk naar bijzondere, lokale slaapaccomodaties.

C) De lokale bevolking gaat gebukt onder de corruptie. Het lukt ons nog behoorlijk goed om zo min mogelijk in de vangarmen van corruptie te kronkelen. Hierdoor kosten sommige acties meer tijd en moeite. Dat nemen we op de koop toe.Ga naar de website van Mindful Adventure