Jungle Resort Pingpe

Jungle Resort Pingpe biedt volledig verzorgde tours naar het binnenland van Suriname aan. Tijdens de drie- tot en met zesdaagse tours wordt u begeleidt door een deskundige gids, die zelf afkomstig is uit het binnenland van Boven-Suriname. Jungle Resort Pingpe is een kleinschalig resort, dat gelegen is aan de Boven-Suriname rivier. Vanuit het oord bent u direct betrokken bij het leven van de Saramaccaners dat zich voor een belangrijk deel aan de rivier afspeelt. In deze omgeving hebben de bewoners hun authentieke leefwijze goed weten te behouden. U zult daarom tijdens uw tour naar Jungle Resort Pingpe het authentieke binnenland van Suriname zien en beleven.

 

Tours
Jungle Resort Pingpe biedt volledig verzorgde tours naar Boven-Suriname aan. Tijdens de drie- tot en met zesdaagse tours wordt u begeleidt door een deskundige gids, die zelf afkomstig is uit het binnenland van Suriname. Het resort is gelegen aan de Boven-Suriname rivier, op ongeveer 3,5 uur varen van Atjoni, het laatste dorpje dat per weg bereikbaar is. In deze omgeving hebben de bewoners hun authentieke leefwijze goed weten te behouden. U zult daarom tijdens uw tour naar Jungle Resort Pingpe het authentieke binnenland van Suriname zien en beleven. En nog lang na genieten van uw vakantie in Suriname.

Wij werken met een zorgvuldig vastgesteld programma, waarbij een goede mix is gemaakt tussen natuur en cultuur. Onze enthousiaste gids informeert u uitgebreid over de cultuur, leefwijze, flora en fauna van het gebied. Natuurlijk houdt de gids rekening met uw interesses en wensen.
Uniek in ons aanbod is de meerdaagse jungletocht, the ‘Back-to-Basic Experience’!

Tijdens deze 2- of 3-daagse ‘jungle experience’ ontdekt u de jungle van Suriname op een avontuurlijke wijze! Vanuit het dorp Pingpe loopt u in ca. 4 uur, afhankelijk van het looptempo van de groep, naar een grote kreek. Tijdens het wandelen, maakt onze gids een pad voor u vrij en daar waar nodig legt hij boomstammen neer om door kreekjes te kunnen lopen. De gids informeert u uitgebreid over de flora en fauna, de wijze waarop medicinale planten uit het bos worden gebruikt in dit gebied. Bij de kreek bevindt zich een provisorisch gebouwd kamp, waar u overnacht in een hangmat met klamboe. Aangekomen op kamp Anjoemara, kunt u genieten van de geluiden van het oerwoud, baden in de sula, vissen of relaxen in uw hangmat. Een avontuur waarbij u ’s avonds wellicht uw eigen gevangen Anjoemara kunt eten. Tijdens deze experience beleeft u de onaangetaste jungle op unieke wijze en vergeet u het leven daarbuiten!

 

Resort
Jungle Resort Pingpe is direct gelegen aan de Boven-Surinamerivier tegenover het dorp Pingpe (ook wel Pempe genoemd). Het resort is kleinschalig opgebouwd en voorzien van alle basisfaciliteiten. Vanuit het oord bent u direct betrokken bij het leven van de Saramaccaners dat zich voor een groot deel aan de rivier afspeelt.

Vanuit het oord ziet u hoe de Saramaccaners leven: de bewoners varen in hun korjalen voorbij, u ziet ze hun was doen en u hoort de begroetingen vanaf de rivier. Tegelijkertijd kunt u volop genieten van de schitterende natuur: het steeds veranderde licht over de bomen aan de rivier, de palmbomen op het eiland, het ruisen van de sula en de over vliegende vogels. Op het oord en in het dorp wordt u vriendelijk begroet door de bewoners van Pingpe, waardoor u zich al snel welkom voelt en uw eerste woorden Saramaccaans leert.

Het resort is gebouwd door Kenpris Siesa (beter bekend als Chapeau), afkomstig uit het dorp Pingpe zelf. Na zijn jarenlange ervaring als gids bij een grote touroperator, wilde hij de gasten graag de mooie omgeving van zijn dorp en het binnenland laten zien. Daarbij vroeg de kapitein en de vrouwenorganisatie van het dorp hem, zelf een resort te bouwen, om de toeristen kennis te laten maken met hun omgeving en cultuur. Op deze wijze willen zij zelf ook kennis maken met nieuwe culturen en werkgelegenheid creëren voor de jongeren. Hiermee willen zij het wegtrekken van jongeren naar de stad verminderen. Jungle Resort Pingpe zet daarom voor alle werkzaamheden lokale medewerkers uit dit gebied in.Bekijk reisaanbod

Ga naar de website van Jungle Resort Pingpe

Reizen van Jungle Resort Pingpe

4 daagse tour Jungle Resort Pingpe | Suriname
5 daagse jungletour Back-To-Basic in Boven-Suriname