Riksja Travel

Riksja online startte in 2000, aan het begin van het nieuwe millenium. Internet was definitief doorgebroken maar een internetreisbureau was nog een noviteit. We zochten naar een bedrijfsnaam waaronder de nieuwe landensites (te beginnen met Thailand online en Vietnam online) konden vallen. Een naam die associaties oproept met verre reizen en kleinschaligheid. Die niet staat voor glimmende brochures (die hebben we niet) of voor reizen met overbodige franje (die willen we niet). Een naam die staat voor beleving, respect voor natuur en cultuur, en voor individuele reizen met ruimte voor eigen inbreng.

Het werd Riksja online, naar het eenvoudige, exotische vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. We hebben nu een team van vele enthousiaste mensen die reizen op maat samen stellen. Jaarlijks zijn via de landenwebsites enkele duizenden reizigers te gast in een van onze bestemmingslanden verspreid over de hele wereld. Sinds 2010 zijn we Riksja Travel, zodat duidelijk aan onze naam te zien is wat we doen.

We verkopen díe manier van reizen die we ook zelf het leukst vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Ieder land heeft een gespecialiseerde website met heel veel reismogelijkheden. Achter iedere landenwebsite zitten een of meer specialisten die dol zijn op deze bestemming en veel kunnen vertellen over die plekjes die zij zelf bijzonder vinden. Omdat het hoofdzakelijk individuele reizen zijn kunnen we ook gebruik maken van kleinschalige, authentieke hotelletjes en cottages die passen bij het land.

Verder vind je bij ons geen grote touringcars, maar je reist met je eigen auto, vliegtuig, trein of soms met een minibus. Vrijheid is voor ons elementair in iedere reis en we organiseren daarom precies zoveel als de klant wenst. Daarbij doen we in de landen ook iets “terug”. Samen met onze reizigers sponsoren we per bestemming een ‘hulpproject’.Bekijk reisaanbod

Ga naar de website van Riksja Travel

Reizen van Riksja Travel

Stel je eigen Peru (en Bolivia) reis samen aan de hand van bouwstenen
Stel je eigen Mexico reis samen aan de hand van bouwstenen