Indonesia Motor Adventure

Indonesia Motor Adventure organiseert actieve motorreizen door Indonesië.

IMA is opgericht door de Nederlander Roland Spruijtenburg, wonende nu in Indonesië.

Na 15 jaar rondgereden te hebben door heel Europa met zijn Honda Pan European heeft hij zijn thuis gevonden in Indonesië. Ook hier heeft hij zijn passie voortgezet en is met zijn Honda Tiger meerdere keren rondgereden door Java, Bali, Lombok, Sumbawa en Flores. In 2010 heeft hij Indonesia Motor Adventure opgericht om zijn ervaringen te delen met mede-motorreisfanaten.

Reizen met IMA betekent avontuur en vrijheid.

Voorop staat het genieten van het motorrijden over bergpassen, binnendoor weggetjes en zandvlaktes, langs kraters, door plantages en kleine dorpjes. Onderweg zullen we diverse uiteenlopende bezienswaardigheden bekijken en ook volop genieten van de Indonesische keuken alsmede van de zeer vriendelijke en behulpzame lokale bevolking.

Wij rijden met Honda Tiger 200cc of gelijkwaardig hieraan en vanaf 2014 ook met BMW GS 650, 800 en 1200 Adventure en diverse HARLEY DAVIDSONS. Afhankelijk van de gekozen tour zal er een volgauto meerijden indien er minimaal 8 deelnemers ( motorrijders ) of als er minimaal 3 medepassagiers mee gaan. Bij de BMW GS en HD tour gaat er standaard een volgauto met BMW of HD monteur mee.

De deelnemers moeten een motorrijbewijs ( internationaal ) hebben alsmede enkele jaren ervaring in motor touring.

Overnachtingen vinden plaats in doorgaans prima verzorgde hotels of cottages met meestal een airco, warm water, ontbijt, zwembad en tv. In enkele plaatsen of gekozen tour kunnen/zullen de faciliteiten beperkter zijn daar er geen andere mogelijkheid is.

Op bepaalde trajecten is het mogelijk ( niet verplicht ) om individueel de route te rijden. Vooraf worden hieromtrent er duidelijke afspraken gemaakt. Er wordt dan altijd per 2 motorrijders gezamenlijk gereden en de deelnemers zullen voorzien zijn van communicatiemiddelen die IMA bij aanvang van de tour ter beschikking stelt. Hiermee kunt u altijd de tourleider, kantoor IMA of andere deelnemers bereiken.Ga naar de website van Indonesia Motor Adventure