Mambo

Bij Mambo zit reizen in het bloed. Het is onze lifestyle, die we graag met jou delen. De Mambo reizen worden gemaakt door reizigers, samen met en vóór jonge avontuurlijke reizigers. Wij organiseren onze reizen met passie en een heldere visie. Elke reis moet een belevenis op zich zijn, een beleving die past in de belevingswereld van jongeren en jong-volwassenen met een brede blik op de wereld. Wat is er nou leuker om die reisbeleving te delen met reisgenoten van je eigen leeftijd die hetzelfde zoeken als jij? Avontuur, Adrenaline, Spanning, Ontspanning en een hoop Gezelligheid! De ultieme ontspanning vind je juist door in je vakantie het avontuur aan te gaan! Door een bijzondere beleving met je reisgenoten te delen, ervaar je dat er snel een geweldige sfeer ontstaat in de groep, wat een extra gave dimensie geeft aan je reis. Niet zelden ontstaan er nieuwe vriendschappen voor de rest van je leven!

Op reis met leeftijdsgenoten

Wanneer je op reis gaat met Mambo kom je altijd in een groep terecht met leeftijdsgenoten. Zo weet je zeker dat je op reis gaat met gelijkgestemde reisgenoten. Mambo hanteert de volgende leeftijdsgroepen: 17-25 jaar, 20-35 jaar, 25-39 jaar en 20+. Het maakt niet uit of je alleen komt of samen met vrienden boekt. Juist door sam net het avontuur aan te gaan leer je je reisgenoten snel kennen.

Wie reizen er met Mambo?
Avontuurlijk en/of sportief ingestelde jonge reizigers tussen de 17 en 39 jaar.
Evenveel mannen als vrouwen.
Veel deelnemers boeken alleen, maar ook stelletjes en vrienden/vriendinnen kunnen bij Mambo prima terecht.
Onze visie op reizen

Op elke bestemming waar wij reizen organiseren bekijken wij op welke wijze het land of de bestemming bijzonder is. Naar Costa Rica ga je voor een ultieme natuurbeleving, naar Cuba voor de bijzondere Caribische sfeer van muziek, salsa en Mojito’s, naar Israel om het dagelijks leven in een gespannen sfeer te proeven en naar de Frans Atlantische Kust om de kick van het golfsurfen te ervaren. Waar we ook heen gaan, we staan met beide benen in het land en mengen ons zoveel mogelijk tussen de locals om de bestemming echt te ervaren. Wij reizen in het ritme van het land en passen ons aan aan de lokale cultuur in plaats van andersom. Onze reisprogramma’s staan nooit voor 100% vast, er is altijd ruimte voor improvisatie om bijzondere belevenissen, die vaak spontaan ontstaan, vooral niet te missen! Van onze reizigers verwachten wij dan ook een flexibele reisinstelling. Op onze bagagelijst zal nooit staan dat je je Nederlandse culturele bril mee moet nemen. Laat die thuis en stel je open voor andere culturen. Reizen is meer dan een belevenis, het is ook leerzaam om je onder te dompelen in een totaal andere cultuur. Het verruimt je blik op de wereld, leert je relativeren en verreikt je eigen leven. “The World is a book, and those who do not travel read only one page”.

Onze missie

Wij willen onze manier van reizen zoveel mogelijk delen met (jonge) reizigers die het avontuur samen leeftijdsgenoten aan willen gaan. Door reizen als een beleving te zien en steeds weer nieuwe avonturen te ontwikkelen streven we ernaar om elke Mambo reiziger een onvergetelijke ervaring te geven, waar je nog lang met veel plezier aan terugdenkt, maar ook je leven verrijkt heeft. Wij willen onze reizen organiseren voor reizigers met een flexibele reisinstelling, die open staan voor nieuwe ervaringen, bijzondere ontmoetingen (met locals en reisgenoten), andere culturen en die hun reiservaringen graag delen met elkaar en anderen. Wij streven ernaar om samen met inspirerende mensen uit de hele wereld steeds weer nieuwe bijzondere reisavonturen te ontwikkelen, voor én door jonge avontuurlijke reizigers, waarbij respect voor de cultuur, natuur en economische ontwikkeling hoog in het vaandel staan.

Ontwikkeling van de Mambo reizen

Wij speuren de hele wereld af op zoek naar bijzondere plekken waar wij jou de mooiste reisavonturen kunnen laten beleven. Daarbij laten we ons inspireren door lokale mensen, door onze reisleiders en steeds vaker ook onze reizigers. Die bijzondere plekken zijn vaak niet de bekende toeristische attracties van een land. De mooiste paradijsjes vind je vaak aan het einde van een slechte weg. Je moet er soms iets meer moeite voor doen om er te komen, maar de beloning is des te groter! Door van de gebaande paden af te gaan leer je een land pas echt kennen, zijn de mensen authentiek en is de natuur vaak ongerept. Mambo organiseert de mooiste ‘off the beaten track’ rondreizen, maar ook zijn we altijd op zoek naar bijzondere plekken om de mooiste surfvakanties, (actieve) strandvakanties of actieve vakanties in de bergen te organiseren. Hier zoeken we geweldige plekken om een relaxte vakantiesetting neer te zetten, waarvandaan we de beste golven zoeken, de mooiste plekjes ontdekken, maar ook het lokale nachtleven verkennen. De massale toeristenbestemmingen slaan wij het liefste over of proberen we op een bijzondere / andere manier te beleven. Op sommige plekken moet je ooit in je leven geweest zijn, maar het is veel gaver om ze te ontdekken op momenten dat de massatoerist er niet is! Want, wat is er nou leuk aan om in een massale stroom toeristen in sneltreinvaart van highlight naar highlight te reizen? Een land ervaar je pas echt wanneer je met beide benen in het land staat en de lokale bevolking ontmoet. Avontuur hoeft niet perse actief te zijn. Je kunt met Mambo bijvoorbeeld in Cuba bij een familie thuis eten, muziek maken met lokale jongeren en salsa dansen tot in de late uurtjes. Soms moet je wel iets meer moeite doen om op de mooiste onontdekte plekjes te belanden. Bij Mambo trekken we regelmatig de (stoute) schoenen aan om een paradijs te verkennen. Het is de ideale manier om optimaal te genieten van een prachtig natuurgebied of in lokale minderhedendorpjes terecht te komen, waar we het nog echt authentieke leven vinden.

De reizen van Mambo hebben meestal een sportief en/of avontuurlijk karakter, maar zijn toegankelijk voor een breed publiek. We zoeken altijd naar de perfecte balans in een reis tussen inspanning, beleving en ontspanning. Een hike wordt afgewisseld met een verfrissende douche onder een prachtige waterval. De Mambo reizen zijn zo opgezet dat je optimaal kunt genieten van natuur, het lokale leven, de cultuur, sportieve activiteiten en de culinaire hoogtepunten. Een Mambo reis is nooit een race tegen de klok. In tegenstelling tot vele andere reisorganisaties hebben wij niet als doel in een zo kort mogelijke tijd het hele land te zien (dan zie en beleef je uiteindelijk helemaal niks). We staan liever een hoogtepunt over om langer te kunnen genieten van het echte (reis)leven. Tijdens een Mambo reis is er veel aandacht voor natuur en cultuur, maar er is ook tijd om te relaxen, gezellig uit te gaan en elkaar beter te leren kennen. We werken met enthousiaste Nederlandse reisbegeleiders en bekwame lokale gidsen en organisaties. Overal waar we komen, tonen we respect voor de natuur en de lokale bevolking. Op deze manier organiseren we nu al jaren onvergetelijke reizen voor jongeren en jong-volwassenen tussen de 17 en 39 jaar.Ga naar de website van Mambo