/media/9846/48539.jpg

Chili en Argentinie reis 'El Sur'

Bestemming: Argentinië, Chili
Reisduur: 23 dagen
Type reis: Individuele reis
Vertrek: Gehele jaar door
Prijs: Prijs vanaf € 5560 Inclusief vliegticket
Garanties:

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Argentinië
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

De 'El Sur' is een mooie reis die u via het zuiden van Chili en Argentinië langs alle hoogtepunten voert.

Tijdens deze schitterende en veelzijdige rondreis maakt u kennis met het ongerepte en indrukwekkende zuiden van Chili en Argentinië. Tijdens deze reis staat de indrukwekkende natuur van deze twee Zuid-Amerikaanse landen centraal. Aan het begin van de reis verkent u in Chili de Carretera Austral. Dit ruige en nog niet echt door het toerisme ontdekte gebied wordt gekenmerkt door prachtige blauwe mer...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Tico Reis Consult


Uitgebreide reisbeschrijving


Tijdens deze schitterende en veelzijdige rondreis maakt u kennis met het ongerepte en indrukwekkende zuiden van Chili en Argentinië. Tijdens deze reis staat de indrukwekkende natuur van deze twee Zuid-Amerikaanse landen centraal. Aan het begin van de reis verkent u in Chili de Carretera Austral. Dit ruige en nog niet echt door het toerisme ontdekte gebied wordt gekenmerkt door prachtige blauwe meren, grillige bergtoppen, gletsjers, steppe en regenwoud. U reist per huurauto over de Carretera Austral en verblijft in een heerlijke accommodaties nabij Puerto Guadal. 

In Patagonië brengt u per huurauto een bezoek aan het Nationale Park Torres del Paine, door velen aangewezen als Chili’s indrukwekkendste nationale park. Na dit bezoek vaart u met een luxe Australis Cruise van Punta Arenas naar Ushuaia in Argentinië. De Australis voert u door een afgelegen gebied waar geen wegen zijn en het landschap getekend wordt door tientallen gletsjers. Tijdens de vele excursies per zodiacboot verkent u de omgeving. In Argentinië bezoekt u El Calafate met de beroemde Perito Moreno gletsjer en u sluit de reis af met een bezoek aan de prachtige stad Buenos Aires!

Dag tot dag beschrijving

dag 1: Vliegreis naar Chili
U vertrekt ‘s avonds vanuit Amsterdam met een vlucht van Air France naar de Chileense hoofdstad Santiago. Onderweg stapt u over op de luchthaven van Parijs.

dag 2: Aankomst Santiago de Chile
In de ochtend arriveert u op de luchthaven van Santiago de Chile. Na aankomst haalt u de bagage op en heeft u een transfer naar uw hotel. De rest van de dag kunt u uitrusten van de reis en naar eigen inzicht besteden.
toeristenklasse: Hotel Orly (2n)
superieure klasse: Lastarria Boutique Hotel (2n)

dag 3: Santiago de Chile

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald voor de excursie van een halve dag naar diverse delen van Santiago. U bezoekt met een Engelssprekende gids diverse hoogtepunten van de stad en bezoekt bijvoorbeeld het klooster van San Francisco, het stadhuis, het paleis La Moneda en/of het treinstation. De wijken Las Condes en Providencia zijn de moeite waard, evenals de bekende O’Higgins Avenue en het Plaza de Constitución. De middag heeft u vrij te besteden.

dag 4: Santiago – Coyhaique (Carretera Austral)
In de loop van de ochtend heeft u een transfer naar de luchthaven voor de ca. 3 uur durende vlucht naar Balmaceda. Op de luchthaven van Balmaceda wordt uw huurauto opgeleverd (4WD Nissan X-trail of gelijkwaardig) die de komende 4 dagen tot uw beschikking zal staan. Hierna rijdt u de ca. 50 km naar Coyhaique, de hoofdstad van Región Aisén.
toeristenklasse: El Reloj (1n)
superieure klasse: Nomades Hotel (1n)

dag 5: Coyhaique – Puerto Guadal
Vandaag rijdt u de circa 300 km in zuidelijke richting naar Lago General Carrera, over een van de mooiste trajecten van de Carretera Austral. Onderweg trekt een enorme afwisseling aan landschappen voorbij: vanuit steppe en lengabossen door dicht regenwoud naar de bergen en gletsjers van de ‘Campo de Hielo’, langs het azuurblauwe Lago General Carrera en langs kleine nederzettingen van kolonisten. U logeert op een prachtige locatie bij Puerto Guadal, gelegen aan het Lago General Carrera.
toeristenklasse: El Mirador de Guadal (3n)
toeristenklasse-A: El Mirador de Guadal (3n – superior cabin)

dag 6 & 7: Puerto Guadal

Vrije dagen om te ontspannen en te genieten van de mooie omgeving en er op uit te trekken. U kunt een bezoek brengen aan kleine nederzettingen als Puerto Tranquillo of op zoek gaan naar de rotstekeningen die in dit gebied te vinden zijn. Het hotel biedt diverse activiteiten en excursies aan zoals mountainbiken, paardrijden, vissen, varen, raften en wandeltochten (trekkings) in de omgeving.

dag 8: Puerto Guadal – Balmaceda – Punta Arenas (Patagonië)

Vroeg in de ochtend verlaat u de lodge en rijdt u in 5 uur terug naar de luchthaven van Balmaceda waar u de huurauto inlevert. Een directe vlucht brengt u in 1½ uur naar Punta Arenas. Bij aankomst oplevering van uw huurauto (4WD Nissan X-trail of gelijkwaardig) die de komende 5 dagen tot uw beschikking zal staan. Hierna rijdt u naar het centrum van Punta Arenas waar u overnacht.
toeristenklasse: Ilaia Hotel (1n)
toeristenklasse-A: Ilaia Hotel (1n – superieure kamer)

dag 9: Punta Arenas – Torres del Paine (Lago Grey)
Vandaag rijdt u over geasfalteerde wegen naar Torres del Paine. Hotel Lago Grey is prachtig gelegen in het westen van het park, direct aan het gelijknamige meer met gletsjer.
toeristenklasse: hostería Lago Grey (1n)
toeristenklasse: hostería Lago Grey (1n – superieure kamer)

dag 10: Torres del Paine

U kunt ’s ochtends eventueel nog een wandeling of een boottocht maken over het gletsjermeer Grey. Hierna verlaat u Lago Grey en doorkruist u het prachtige park terwijl u op weg bent naar uw volgende accommodatie, gelegen in het noorden van het park. Dit hotel is functioneel gelegen en in de directe omgeving zijn dan ook verschillende prachtige wandelingen te maken, zowel op eigen gelegenheid als met gids. De natuur is hier spectaculair!
toeristenklasse: hotel Las Torres (2n)
toeristenklasse: hotel Las Torres (2n – superior cipres room)

dag 11: Torres del Paine

Vrije dag in Torres del Paine. De omgeving biedt fantastische wandelmogelijkheden. Opties zijn o.a. een circa 6 uur durende wandeling naar een bijzonder uitzichtspunt. Daarnaast biedt uw accommodatie diverse excursies aan (niet inbegrepen), die u ter plaatse kunt boeken. U kunt o.a. wandelen, paardrijden of een autotocht per 4x4 maken.

dag 12: Torres del Paine – Puerto Natales
De ochtend heeft u nog vrij te besteden in de omgeving van Las torres. In de loop van de middag rijdt u in ca. 3 uur terug naar Puerto Natales.
toeristenklasse: hotel Weskar (1n)
superieure klasse: hotel Indigo Patagonia (1n)

dag 13: Puerto Natales – Punta Arenas – Vertrek Australis Cruise
In de loop van de ochtend rijdt u terug naar Punta Arenas waar u de huurauto inlevert bij het stadskantoor van het autoverhuurbedrijf. Tussen 13:00 en 17:00 uur kunt u inchecken bij het kantoor van de cruisemaatschappij. De inscheping vindt plaats om 18.00 uur. De cruise begint met een welkomst receptie en uitleg over de gang van zaken aan boord. Hierna vertrekt het schip door de Straat van Magelhaen richting Zuid Patagonië en Vuurland. U verblijft aan boord op full inclusive basis, wat betekent dat alle maaltijden, drankjes, lezingen¹ en excursies¹ inbegrepen zijn.
Via/Stella Australis (4n – kajuit type B – fi)

dag 14: Baai van Ainsworth & Tuckers eiland

’s Ochtends vroeg vaart u door de Almirantazgo inham, waarna u de Baai van Ainsworth bereikt. Ainsworth Bay ligt in het Alberto Agostini National Park. Bij goed weer ziet u de Marinelli Gletsjer liggen welke ontspringt in de Darwin Mountain Range. In zodiakboten vaart u langs de Marinelli gletsjer en u gaat bij een strandje aan land waar zich doorgaans een kolonie zeeolifanten bevindt. Onder begeleiding van gidsen maakt u een wandeling door een nabijgelegen Magelhaens woud waar kunt zien hoe bevers het landschap naar hun hand gezet hebben. ’s Middags vaart het schip verder naar Tuckers Islet. Na de lunch gaat u aan boord van de zodiacs en kunt u de Magelhaenspinguïn- en aalscholver kolonies die de rotsen bevolken observeren. NB. voor reizen in september en april: Omdat de pinguins in april en september migreren, gaat u in deze maanden naar naar Brookes Baai, waar u van boord gaat voor een wandeling bij de gletsjer.

dag 15: Pia gletsjer & ‘Avenida Glaciares’
U vaart verder door het Beagle kanaal en bereikt het Pia fjord en de Pia gletsjer. In de zodiac boten wordt u vlak bij de gletsjer aan land gebracht. Een korte wandeling brengt u naar een uitkijkpunt waarvandaan u een schitterend uitzicht heeft over de Pia gletsjer en de bergketen van waaruit de gletsjer ontspringt. Na deze onvergetelijke ervaring vaart u verder door de noordwestelijke tak van het Beagle kanaal waarna de boot de zgn. ‘Avenida Glaciares’, de majestueuze ‘Gletsjer Laan’ bereikt.

dag 16: Kaap Hoorn & Wulaia Baai

De boot navigeert verder door het Murray kanaal en de Nassau Baai naar het Nationale Park Kaap Hoorn, het punt waar de Atlantische en Stille oceaan samenkomen. Deze 425 meter hoge klif is vernoemd naar het Nederlandse stadje Hoorn, het vertrekpunt van een Nederlandse expeditie onder leiding van Isaac Le Maire, die in 1616 Kaap Hoorn ontdekte. Wanneer het weer het toe laat gaat u aan land op Kaap Hoorn en bezoekt het monument. U bereikt het monument na een korte klim over trappen. ’s Middags bezoekt u de historische Wulaia Baai, eens de grootste nederzetting van Indianen in dit gebied. Onder leiding van de gidsen wandelt u door een Magelhaens oerbos vol varens en inheemse plantensoorten als Lengas, Coihues en Canelos naar een uitkijkpunt vanwaar u een spectaculair uitzicht over de omgeving heeft.

dag 17: Aankomst Ushuaia – El Calafate (Argentinië)

‘s Ochtends vroeg aankomst in Ushuaia. Om ongeveer 8:00 uur in de ochtend verlaat u het schip en op de pier van Ushuaia komt deze onvergetelijke cruise tot een einde. U heeft een door de cruisemaatschappij georganiseerde transfer¹ naar het vliegveld van Ushuaia waar u incheckt voor uw vlucht naar El Calafate. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel.
toeristenklasse: Santa Monica Aparts (3n)
superieure klasse: Los Sauces Casa Patagonia (3n)

dag 18: El Calafate

Vrije dag in El Calafate. U kunt vandaag op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de spectaculaire en wereldberoemde gletsjer Perito Moreno, die met haar hoge verblindend witte muren als een ijsschuiver het water van het Lago Argentino indringt. Voortdurend wisselt de gletsjer van kleur. Nu eens is ze zachtroze, dan weer helwit of lichtblauw. Met regelmaat brokkelen grote stukken ijs af die met donderend geraas in het water vallen. Op de rotsachtige oevers van het meer groeien struiken, waaraan calafates hangen, bessen waarvan o.a. jam gemaakt wordt. U kunt vanuit El Calafate een taxi naar de gletsjer nemen. Bij de gletsjer kunt u tegen betaling ook een korte boottocht¹ maken waarbij u de prachtige muur van ijs van dichterbij kunt bekijken. Uiteraard kan Tico ook een excursie¹ voor u regelen, wij informeren u graag over de toeslag.

dag 19: El Calafate

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt wandelen langs de oevers van het Lago Argentino of optioneel een excursie maken naar de Argentijnse estancia Cristina. Voor deze excursie vertrekt u ’s ochtends per boot vanuit Punta Banderas en vaart u in enkele uren naar Estancia Cristina. Onderweg passeert u imposante ijsbergen en kunt u de Upsala gletsjer bewonderen. ’s Middags maakt u een spectaculaire tocht per 4WD door het ruige gebied. U maakt een wandeling en bezoekt nogmaals, dit keer van dichterbij, de Upsala gletsjer en het Guillermo meer. In de loop van de middag keert u terug naar de Estancia waar u weer aan boord stapt van de boot voor de reis terug. Wij informeren u graag over de kosten die gelden voor deze excursie.

dag 20: El Calafate – Buenos Aires
Vandaag heeft u een transfer naar de luchthaven van El Calafate. Een vliegreis brengt u naar Buenos Aires. Vanaf de nationale luchthaven (genaamd Aeroparque of J. Newbery) is er een transfer geregeld naar uw hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in deze prachtige stad.
toeristenklasse: Hotel Babel (2n)
superieure klasse: LOI Suites Recoleta (2n)

dag 21: Fietsexcursie Buenos Aires

In de ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar Plaza San Martin. Hier verzamelt u bij Bike Tours en vertrekt u om 9.30 uur voor de fietsexcursie¹ langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Een leuke manier om de stad te leren kennen! De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden. Op zondag is een bezoek aan San Telmo zeker de moeite waard vanwege de aanwezige antiek markt en vele tango dansers.

dag 22: Vertrek

Vrije ochtend en middag. Aan het begin van de avond transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires (genaamd Pistarini of Ezeiza). U vliegt met een direct vlucht van KLM Airlines terug naar Amsterdam.

dag 23: Aankomst
Aankomst in Amsterdam.

 
Aangeboden door:

Tico Reis Consult

e-mail - telefoon - website

Naar website aanbieder Contact met aanbieder

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Andesgebergte, Chili, El Calafate, Perito Moreno, Torres del Paine, Ushuaia

Soort reis:

Autorondreizen, Avontuurlijke reizen, Natuurvakanties, Rondreizen

Wat ga je o.a. doen & zien?

Avontuurlijk, Natuur


Vergelijk deze reis met andere Argentinië reizen

Chili en Argentinie reis 'El Sur' Chili en Argentinie reis 'El Sur' 23 dagen Individuele reis v.a. € 5560 Incl. vliegticket  
Argentinië selfdrive reis: 'Camino del Vino' Argentinië selfdrive reis: 'Camino del Vino' 20 dagen Individuele reis v.a. € 4125 Incl. vliegticket  
Ecocamp Patagonië, trekking Torres del Paine Ecocamp Patagonië, trekking Torres del Paine 7 dagen Individuele reis v.a. € 2403 Excl. vliegticket  
Noord Argentinie & Brazilie reis Noord Argentinie & Brazilie reis 22 dagen Individuele reis v.a. € 3395 Excl. vliegticket  
3-daagse trip Iguazú 3-daagse trip Iguazú v.a. 3 dagen Groepsreis v.a. € 515 Excl. vliegticket  

Deel deze reis: