/media/9840/48489.jpg

Argentinië selfdrive reis: 'Camino del Vino'

Bestemming: Argentinië
Reisduur: 20 dagen
Type reis: Individuele reis
Vertrek: Gehele jaar door
Prijs: Prijs vanaf € 4125 Inclusief vliegticket
Garanties:

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Argentinië
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Verken het ongerepte noordwesten van Argentinië per huurauto en rijdt van Salta naar Mendoza.

Het relatief onbekende noorden van Argentinië heeft zowel de natuur- als de cultuurliefhebber veel te bieden. De rondreis begint in de bruisende hoofdstad Buenos Aires. Na een verblijf van enkele dagen reist u per binnenlandse vlucht naar de stad van de eeuwige lente: Salta, gelegen in Argentinië's prachtige en nog zeer ongerepte noordwesten. Salta kent ontzettend veel folklore en een verblijf van...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Tico Reis Consult


Uitgebreide reisbeschrijving


Het relatief onbekende noorden van Argentinië heeft zowel de natuur- als de cultuurliefhebber veel te bieden. De rondreis begint in de bruisende hoofdstad Buenos Aires. Na een verblijf van enkele dagen reist u per binnenlandse vlucht naar de stad van de eeuwige lente: Salta, gelegen in Argentinië's prachtige en nog zeer ongerepte noordwesten. Salta kent ontzettend veel folklore en een verblijf van enkele nachten is dan ook zeer aanbevolen.
Na oplevering van uw huurauto brengt u eerst een bezoek aan het gebied ten noorden van Salta bij Purmamarca, gelegen aan de voet van de zevenkleurige berg. Vanuit Purmamarca kunt u de prachtige Quebrada de Humahuaca inrijden. Ook staat dit gebied bekend om de indrukwekkende 'Salinas Grandes', de hagelwitte zoutmeren. Om het gebied ten zuiden van Salta te bereiken, reist u terug richting Salta voor een verblijf in de aangename estancia House of Jasmines. Vervolgens zakt u verder zuidwaarts en reist u door indrukwekkende landschappen naar Cachi, het wijngebied bij Cafayate en de schitterende parken Talampaya en Ischigualasto. U sluit uw prachtige selfdrive reis door Argentinië af met een bezoek aan de omgeving van Mendoza, Argentinië's belangrijkste wijngebied. U verblijft hier in een prachtige kleinschalige accommodatie in de omgeving van Maipú.

Dag tot dag beschrijving

dag 1: Vliegreis naar Argentinië
U vertrekt ’s avonds vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een directe vlucht van KLM naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. U arriveert de volgende ochtend.

dag 2: Aankomst in Buenos Aires
U arriveert ’s ochtends op de internationale luchthaven van Buenos Aires (genaamd Ezeiza of Pistarini). U wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Argentinië! Transfer naar uw aangename hotel, gelegen in de wijk Palermo. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in deze prachtige stad. Houdt u er wel rekening mee dat u pas ’s middags officieel kunt inchecken in uw kamer.
toeristenklasse-A: Hotel Rendez-Vous (3n – superieure kamer)
superieure klasse: Mine Hotel Boutique (3n – superieure kamer)

dag 3: Fietsexcursie Buenos Aires

In de ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar Plaza San Martin. Hier ontmoet u uw gids waarmee u vanochtend op de fiets de belangrijke bezienswaardigheden van de stad (duur ca. 3½ - 4 uur) verkent. Aangezien het hier een privé-excursie betreft, kunt u de planning vandaag in overleg met uw gids bepalen. Een leuke manier om de stad te leren kennen! De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

dag 4: Buenos Aires

Vrije dag om deze fantastische stad verder te verkennen. Bezoekt u de oude havenwijk La Boca, het mondaine Puerto Madero of de residentiële wijken Recoleta en Palermo. De wijk Recoleta heeft vele historische bijzonderheden waaronder de wereldberoemde begraafplaats waar Argentinië’s grootheden liggen begraven waaronder Evita Perón. Leuke boetiekjes en trendy restaurants vindt u in de gezellige wijk Palermo. Op zondag is een bezoek aan San Telmo zeker de moeite waard vanwege de aanwezige antiekmarkt en vele tango dansers.

dag 5: Buenos Aires – Salta
’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de stadsluchthaven (genaamd Aeroparque of J. Newbery) gebracht. U vliegt met LAN Airlines naar Salta, gelegen in het noordwesten van het land. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw hotel zal brengen. Kiest u voor verblijf in hotel Kkala, dan ligt uw hotel aan de rand van de stad, op een wat rustigere locatie.
toeristenklasse: Hotel del Virrey (2n)
superieure klasse: Kkala Boutique Hotel (2n - superieure kamer)

dag 6: Salta

Vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid het koloniale centrum verkennen. Aanraders zijn: de Kathedraal aan de Plaza, het archeologische museum (MAAM), Casa Uriburu (een echt koloniaal huis uit de 18e eeuw), El Convento San Bernardo, een prachtig gerestaureerd klooster in adobestijl, en de berg San Bernardo, met een mooi uitzicht over de stad.

dag 7: Salta – Purmamarca

’s Ochtends gaat u op eigen gelegenheid naar het kantoor van het verhuurbedrijf CDO voor de oplevering van uw huurauto (Citroën C3 of gelijkwaardig). De huurauto staat de komende 15 dagen tot aan Mendoza tot uw beschikking. U verlaat Salta en rijdt in noordelijke richting naar Purmamarca via La Caldera en Jujuy, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. U legt vandaag in ca. 3 uur een afstand af van ongeveer 160 km (volledig geasfalteerd). Purmamarca is prachtig gelegen op een hoogte van 2200 meter aan de voet van de zevenkleurige berg.
toeristenklasse: Huaira Huasi (2n)
toeristenklasse-A: hotel El Manantial del Silencio (2n)

dag 8: Purmamarca

Vrije dag. U kunt vandaag een prachtige autotocht maken via de ‘Quebrada de Humahuaca’ ofwel de route via de ‘vallei van de schilders’. In deze prachtige vallei bevinden zich interessante dorpjes die door mooie bergketens worden omringd. Een schilderachtig plaatsje is Tilcara, met als middelpunt Plaza Prado. Onderweg ziet u vele oude kapelletjes. Ook Humahuaca (2.900 m) met een interessante kerk aan de plaza, is een bezoek waard. Het is een typisch Indiaanse nederzetting met adobe huisjes en smalle keienstraatjes. U kunt bij Tres Cruces omkeren en via de geasfalteerde weg terugrijden en onderweg nog diverse andere plaatsjes aandoen als Uquia en Maimará. Ook is het mogelijk voorbij Tres Cruces de bekende Ruta 40 te rijden. U rijdt dan aan de andere zijde van de Quebrada de Humahuaca terug en zult ontdekken dat het landschap hier totaal anders is. Houdt u er wel rekening mee dat deze weg onverhard is, dus dat u beduidend langer over de route zult doen. Wanneer u het volledige Humahuaca rondje maakt, kunt u de Salinas Grandes op de terugreis bezoeken. De dagtocht duurt op deze manier minstens 8 uur.

dag 9: Purmamarca – Salta

Vandaag kunt u in de ochtend een bezoek brengen aan de nabijgelegen zoutvelden (de ‘Salinas Grandes’) gelegen op 3.400 meter. U bereikt de zoutvelden via de Ruta 52, een volledig geasfalteerde weg met veel haarspeldbochten. U dient de borden Paso de Jama aan te houden en bereikt de Salinas hierna vanzelf.
Hierna rijdt u via San Salvador de Jujuy terug richting de luchthaven van Salta. Op ca. 6 kilometer ten zuidwesten van de luchthaven bevindt zich uw accommodatie voor de komende nachten: de kleinshalige estancia House of Jasmines.
toeristenklasse-A: Estancia House of Jasmines (2n)
superieure klasse: Estancia House of Jasmines (2n – junior suite)

Estancia House of Jasmines

dag 10: Salta (House of Jasmines)
Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden bij het prachtige House of Jasmines. U kunt wandelen, de mountain bikes gebruiken, ontspannen bij het zwembad of gebruik maken van de spa faciliteiten. In de omgeving kunt u daarnaast golfen, paardrijden of een trekking maken.

dag 11: Salta – Cachi

Vandaag rijdt u verder naar Cachi, een reis over een afstand van ca. 175 kilometer. De tocht gaat door een heuvelachtig landschap en voornamelijk over onverharde wegen. Vanaf Ruta 33 gaat de weg kilometerslang al slingerend door een kleurrijke en adembenemende vallei. Het hoogste punt is Piedra del Molino op 3.348 meter. Hier heeft u een mooi uitzicht op de vallei, waardoor u net gereden heeft. Daarna gaat de reis door het nationale park Los Cardones met cactussen van wel 8 meter hoogte. Uw eindbestemming vandaag is Cachi, een historisch en vredig plaatsje met weverijen en andere ambachten. Het dorp dateert uit 1694 en ligt in een groene vallei aan de rand van de imposante berg Nevado de Cachi.
toeristenklasse: El Cortijo Boutique hotel (2n)
superieure klasse: La Merced del Alto (2n – hill view kamer)

dag 12: Cachi

Vandaag heeft u een vrije dag in de mooie omgeving van Cachi.

dag 13: Cachi – Cafayate
Vandaag wordt de reis voortgezet naar Cafayate (ca. 165 km) via de Valle Calchaquíes. De prachtige route van vandaag is voor het overgrote gedeelte onverhard. De wegen zijn hier in slechtere staat dan de onverharde wegen tussen Salta en Cachi. Het landschap is daarentegen schitterend en de door eeuwenlange erosie uitgeslepen rotsformaties zijn een schitterend gezicht. U kunt een stop maken bij het dorpje Molinos en (wanneer u voldoende tijd heeft uitgetrokken voor de rit van vandaag) een bezoek brengen aan de wijngaarden bij Estancia Colomé. Voorbij het dorpje El Cármen rijdt u door een schitterende kloof die de Indianen 'Quebrada de las Flechas' noemen, ofwel kloof van de pijlen. Aan het einde van de tocht komt u aan in Cafayate (1.660 m), een leuk stadje gelegen in een gebied van uitgestrekte wijngaarden. Kiest u voor verblijf in het Wine Resort Viñas de Cafayate, dan ligt uw hotel op ca. 5 minuten rijden van Cafayate, te midden van de wijnvelden.
toeristenklasse: Killa Cafayate (2n)
superieure klasse: Wine Resort ‘Viñas de Cafayate’ (2n – superieure kamer)

dag 14: Cafayate

Vandaag kunt u het stadje en de mooie omgeving verder verkennen. In Cafayate bevinden zich enkele interessante musea en in één van de nabijgelegen bodega’s kunt u een rondleiding krijgen en tegen een kleine betaling de wijnen proeven. De grootste wijngaarden behoren tot Bodega Etchart (voorheen Finca La Rosa). Vergeet niet de Torontés te proeven, de wijn die typisch is voor deze streek.

dag 15: Cafayate – Villa Unión (Talampaya NP)
U vervolgt de reis vandaag in zuidelijke richting en rijdt van Cafayate naar Villa Unión. De route van vandaag voert volledig over de befaamde Ruta 40 en u dient er rekening mee te houden dat u de gehele dag onderweg zult zijn, inclusief enkele stops onderweg. De totale afstand bedraagt zo’n 580 km (ca. 10 uur rijden). Vindt u deze reistijd te lang, dan is het eventueel mogelijk om de rit te breken en te overnachten in bv. Belén. Villa Unión is gelegen ten noorden van de nationale parken Talampaya en Ischigualasto.
eenvoudige klasse: Hotel Cañon de Talampaya (2n)

dag 16: Villa Unión (Talampaya NP)

Vrije dag in deze omgeving. U heeft volop de tijd om een bezoek te brengen aan het Nationale Park Talampaya. Dit park wordt nog niet door veel toeristen bezocht, maar is werkelijk prachtig. In Talampaya en het naastgelegen Parque Provincial Ischigualasto zijn de meeste fossielen van dinosaurussen wereldwijd gevonden. In Talampaya ziet u bijzondere rotstekeningen en spectaculaire kliffen van wel 200 meter hoog.

dag 17: Villa Unión – San Agustín de Valle Fértil
U vervolgt vandaag de route naar Parque Provincial Ischigualasto. Bij de ingang van het park betaalt u de entreegelden en kunt u een ranger vragen mee te rijden in uw auto. De ranger (over het algemeen Spaanstalig) vertelt u tijdens een 2 tot 3 uur durende rit alles over het park en laat u kennis maken met de verschillende delen van het park met bekende rotsformaties. Houdt u er wel rekening mee dat de wegen in het Parque Provincial Ischigualasto onverhard zijn.
Vervolgens rijdt u verder naar het plaatsje San Agustín del Valle Fértil (in totaal ca. 180 km) ook over grotendeels onverharde wegen.
eenvoudige klasse: Hotel Rustico Cerro del Valle (2n)

dag 18: San Agustín de Valle Fértil (Ischigualasto PP)

Vrije dag die u wederom in het prachtige Ischigualasto park kunt besteden.

dag 19: San Agustín de Valle Fertíl – Maipú / Lujan de Cuyo
Het laatste traject van uw spectaculaire selfdrive reis door Argentinië’s noordwestelijke deel staat vandaag op het programma. U reist vandaag over een afstand van ca. 400 kilometer naar uw volgende onderkomen, gelegen in de omgeving van Mendoza, hét belangrijkste wijngebied van Argentinië. Afhankelijk van uw accommodatiekeuze, verblijft u ofwel in Maipú, ofwel in Lujan de Cuyo. Beide locaties liggen op ca. 25 minuten rijden ten zuiden van Mendoza zelf, temidden van de wijngaarden. U kunt hier uw reis door Argentinië in alle rust afsluiten!
toeristenklasse-A: Club Tapíz (3n), Maipú
superieure klasse: Entre Cielos Resort & Spa (3n), Lujan de Cuyo

dag 20 & 21: Mendoza & omgeving

Vrije dagen om de omgeving heerlijk op eigen gelegenheid te verkennen met uw huurauto. U kunt een bezoek brengen aan de vele bodega’s die rondleidingen en proeverijen organiseren. U kunt ook richting het Andesgebergte rijden. Mendoza is gelegen aan de voet van de Andes en is een perfecte uitgangsbasis voor een bezoek aan Zuid-Amerika’s hoogste berg: de Aconcagua.

dag 22: Maipú / Lujan de Cuyo – Mendoza – Buenos Aires & vertrek

Na het ontbijt komt uw rondreis door Argentinië tot een einde. U verlaat uw hotel en rijdt in ca. 35 minuten terug naar de luchthaven van Mendoza waar u de huurauto inlevert. Met LAN Airlines vliegt u terug naar Mendoza, waar u landt op de stadsluchthaven (genaamd Aeroparque of J. Newbery). Vanaf deze stadsluchthaven is een transfer verzorgd naar de internationale luchthaven (genaamd Ezeiza of Pistarini). U vliegt vandaag nog met KLM terug naar Amsterdam, een directe verbinding.

dag 23: Aankomst
Aankomst in Amsterdam.

 
Aangeboden door:

Tico Reis Consult

e-mail - telefoon - website

Naar website aanbieder Contact met aanbieder

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Buenos Aires, Humahuaca, Mendoza, Salta

Soort reis:

Autorondreizen, Cultuurvakanties, Natuurvakanties, Rondreizen

Wat ga je o.a. doen & zien?

Cultuur, Natuur, Wereldsteden en wijken, Wijnproeven


Vergelijk deze reis met andere Argentinië reizen

Chili en Argentinie reis 'El Sur' Chili en Argentinie reis 'El Sur' 23 dagen Individuele reis v.a. € 5560 Incl. vliegticket  
Argentinië selfdrive reis: 'Camino del Vino' Argentinië selfdrive reis: 'Camino del Vino' 20 dagen Individuele reis v.a. € 4125 Incl. vliegticket  
Ecocamp Patagonië, trekking Torres del Paine Ecocamp Patagonië, trekking Torres del Paine 7 dagen Individuele reis v.a. € 2403 Excl. vliegticket  
3-daagse trip Iguazú 3-daagse trip Iguazú v.a. 3 dagen Groepsreis v.a. € 515 Excl. vliegticket  
14-daagse reis naar Chili: Het mooiste van Noord Chili 14-daagse reis naar Chili: Het mooiste van Noord Chili v.a. 14 dagen Individuele reis v.a. € 1299 Excl. vliegticket  

Deel deze reis: