/media/9828/48389.jpg

Namibia's Wild Side, een prachtige self-drive door Namibië

Bestemming: Namibië
Reisduur: 18 dagen
Type reis: Individuele reis
Vertrek: Gehele jaar door
Prijs: Prijs vanaf € 3750 Inclusief vliegticket
Garanties:

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Namibië
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Tijdens deze 18-daagse self-drive rijdt u langs diverse prachtige wildparken van Namibië en verblijft u in luxe, bijzondere en kleinschalige accommodaties.

Tijdens deze Namibië self-drive brengt u een bezoek aan centraal en noord Namibië. U legt deze reis af in een comfortabele 4WD huurauto. U begint de rondreis met een bezoek aan het indrukwekkende Okonjima Reserve. Hierna rijdt u in noordelijke richting naar het meest beroemde wildpark van Namibië: het Etosha National Park. U verblijft zowel aan de oostelijke kant als het centrale gedeelte van het ...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Tico Reis Consult


Uitgebreide reisbeschrijving


Tijdens deze Namibië self-drive brengt u een bezoek aan centraal en noord Namibië. U legt deze reis af in een comfortabele 4WD huurauto. U begint de rondreis met een bezoek aan het indrukwekkende Okonjima Reserve. Hierna rijdt u in noordelijke richting naar het meest beroemde wildpark van Namibië: het Etosha National Park. U verblijft zowel aan de oostelijke kant als het centrale gedeelte van het park en heeft volop de gelegenheid de omgeving te verkennen. Uw volgende bestemming is Damaraland waar u zowel bij het bijzondere Etendeka Mountain Camp verblijft als nabij Twyfelfontein met al zijn bezienswaardigheden. De kustplaats Swakupmund is de volgende bestemming. U sluit de reis af in de rotsachtige omgeving van de Erongo Wilderness Lodge. Namibia's Wild Side is een schitterende rondreis voor de natuur- en fotografie liefhebber. Een Tico reis die u niet snel zult vergeten! 

Dag tot dag beschrijving

dag 1: Vliegreis naar Namibië
U vliegt vandaag in de middag met een KLM vlucht vanuit Amsterdam naar Frankfurt. Hier stapt u over op de directe Air Namibia vlucht naar Windhoek. (Wanneer u nabij Duitsland woont kan het aantrekkelijk zijn met de trein naar Frankfurt te reizen. Air Namibia biedt namelijk de zogenaamde Rail & Fly mogelijkheid waardoor u vanaf ieder Duitse treinstation voordelig naar Frankfurt kunt reizen).

dag 2: Aankomst Windhoek
Vroeg in de ochtend komt u aan in Windhoek. Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf die de transfer¹ naar uw hotel in Windhoek verzorgt. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.
toeristenklasse: Olive Grove Guest House (1n)
superieure klasse: hotel Heinitzburg (1n)

dag 3: Windhoek – Okonjima Reserve (Africat)

’s Ochtends wordt u opgehaald door een chauffeur en naar het kantoor van het autoverhuurbedrijf gebracht¹. Hier wordt de huurauto opgeleverd (4WD Toyota Hilux single cab) die de komende 15 dagen tot uw beschikking zal staan. U krijgt een goede uitleg over het rijden in een 4WD. Na deze instructie ontmoet u hier op kantoor tevens de vertegenwoordiger van ons lokaal agentschap en krijgt u een uitleg over uw rondreis. U ontvangt een landkaart met de uitgetekende route en routebeschrijvingen. Hierna kunt u volledig voorbereid uw reis beginnen. In 3 à 4 uur rijdt u in noordelijke richting naar het Okonjima Reservaat (ca. 250 km). In het 20.000 hectare grootte reservaat bevinden zich diverse camps en de AfriCat foundation, een organisatie die zich inzet voor het behoud van de grote carnivoren zoals cheeta’s en luipaarden. Bij uw verblijf zijn ontbijt en diner inbegrepen. Als u op tijd aanwezig wil zijn voor een optionele activiteit dient u vandaag voor 14:30 uur in Okonjima aan te komen.
toeristenklasse-A: Okonjima Plains Camp (2n – view room – hp)
superieure klasse: Okonjima Bush Camp (2n – chalet – hp)

dag 4: Okonjima Reserve

U kunt vandaag (optioneel) deelnemen aan de vele door de lodge georganiseerde excursies zoals game drives per 4WD of begeleide wandelingen waarbij u te voet op zoek gaat naar hyena’s of cheeta’s. ’s Avonds heeft u de gelegenheid om tijdens de zogenaamde hide-out nachtdieren te bewonderen.

dag 5: Okonjima – Etosha National Park (oostelijk deel)

Vandaag reist u via Otjiwarongo en Otavi in ca. 4 uur (360 km) naar het oostelijke gedeelte van het Etosha National Park. De komende dagen verblijft u in Etosha, één van Afrika’s grootste en interessantste natuurparken. U overnacht in een schitterende accommodatie, gelegen net buiten de grens van het park.
toeristenklasse: Mushara Bush Camp (3n– tent – hp)
superieure klasse: Onguma Tented Camp (3n – tent – hp)

dag 6 & 7: Etosha National Park

Vrije dagen. U kunt op eigen gelegenheid (per auto) het park verkennen of deelnemen aan door uw lodge georganiseerde excursies. U kunt bij het winkeltje van Namutoni of Halali een handige kaart kopen waarin alle routes en waterholes in Etosha staan aangegeven. Uiteraard kunt u ook ter plaatse een van de aangeboden game drives boeken. Houd er rekening mee dat u binnen het park maximaal 60 km p/u mag rijden om de dieren niet onnodig te hinderen. Door de aanwezigheid van onder andere leeuwen en luipaarden mag u buiten de daarvoor aangewezen picknickplaatsen uw auto uiteraard niet verlaten.

dag 8: Etosha National Park (centrale deel)

Vandaag rijdt u dwars door het park in westelijke richting naar uw volgende verblijfplaats. De afstand bedraagt slechts 165 kilometer, maar vanwege de beperkte snelheid en de vele mogelijkheden om foto’s te maken kunt u rekenen op een reisduur van ongeveer 5 uur. Wanneer u kiest voor het toeristenklasse hotel verblijft u in een druk camp met vele bungalows, maar op een gunstige locatie binnen het Nationale Park. Het toeristenklasse-A hotel is net buiten de grenzen van het park gelegen.
toeristenklasse: Okaukuejo Rest Camp (1n – waterhole chalet – hp)
toeristenklasse-A: Ongava Lodge (1n – chalet – hp)

dag 9: Etosha National Park – Etendeka Mountain Camp (Damaraland)

U rijdt vandaag naar het Etendeka Mountain Camp, gelegen in het centrum van Damaraland. Bij het plaatsje Palm parkeert u uw auto vlak voor de veterinary checkpoint. Hier wordt u opgehaald door een jeep van Etendeka. Tijdens de transfer¹ naar het Etendeka Camp maakt u kennis met de bijzondere omgeving, dus houdt uw camera en verrekijker klaar! Uw verblijft bij het Etendeka Mountain Camp is op basis van full-inclusive: alle aangeboden excursies¹, maaltijden en drankjes zijn inbegrepen.
toeristenklasse: Etendeka Mountain Camp (2n – tent – fi)

dag 10: Damaraland

Het kamp ligt prachtig verscholen, ver van de weg, in een ruige, desolate omgeving. ’s Nachts hoort u het gegraas van zebra’s of giraffes voor uw tent. Etendeka biedt genoeg mogelijkheden om onder begeleiding van een gids in de koelte van de ochtend te wandelen¹ in de omgeving of een game drive¹ te maken in de middag. Het Camp biedt een unieke, ongerepte wildernis ervaring die iedere fotograaf, natuurliefhebber en astronoom zal aantrekken, evenals de liefhebbers van rust, stilte en het uitgestrekte gebied.

dag 11: Etendeka – Twyfelfontein (Damaraland)
Na het ontbijt wordt u teruggebracht¹ naar uw auto en vervolgt u de reis met uw huurauto naar Twyfelfontein (ca. 100 km). U verblijft in de buurt van de belangrijkste hoogtepunten van dit gebied: het miljoenen jaar oude ‘Versteende Woud’, de ‘Orgelpijpen’ (door erosie gevormde zuilen in vulkanisch gesteende), de Twyfelfontein rotstekeningen en de Burned Mountains. Bij uw verblijf is het diner, de park fee’s en 1 wandeling¹ met gids inbegrepen.
toeristenklasse-A: Camp Kipwe (2n – bungalow – hp)
superieure klasse: Mowani Mountain Camp (2n – superior view room – hp))

dag 12: Twyfelfontein

Vrije waarin u de prachtige omgeving van Twyfelfontein kunt verkennen. Per auto kunt u het heuvelachtig landschap van Damaraland zelf verkennen. Bezoekt u het miljoenen jaar oude ‘Versteende Woud’, of de ‘Orgelpijpen’, door erosie gevormde zuilen in vulkanisch gesteende. In de omgeving van Twyfelfontein zijn meer dan 2000 rotstekeningen van Bosjesmannen gevonden, waaronder afbeeldingen van giraffen en olifanten. Ook kunt u bij uw lodge een excursie boeken om tijdens een van de drives op zoek te gaan naar de woestijnolifant en ander wild dat hier leeft.

dag 13: Twyfelfontein – Swakopmund

Vandaag rijdt u naar de kustplaats Swakopmund. Vandaag heeft u de keuze uit twee routes. U kunt de snelste route ‘binnendoor’ rijden via de C35. Een andere mogelijkheid is het rijden via de C34. Een groot deel van de rit voert u dan over zoutwegen langs de Skeleton Coast. Deze 40 km brede strook vormt een natuurlijke barrière tussen de zee en het landinwaarts gelegen Damaraland en Kaokoland. U kunt in dit geval ook een bezoek brengen aan Cape Cross waar zo’n 75.000 (!!) zeerobben een kolonie vormen.
toeristenklasse: Cornerstone Guesthouse (2n)
superieure klasse: Hotel Zum Kaiser (2n – suite)

dag 14: Swakopmund

Vrije dag. U kunt een bezoek brengen aan het Marine Aquarium, waar u diverse vissoorten kunt bewonderen die leven in de Namibische kustwateren. In en om Swakopmund wordend diverse sportieve activiteiten aangeboden zoals quadbiken en sandboarden en in de lagunes bij het 30 km ten zuiden van Swakopmund gelegen Walvisbaai en vindt u vele flamingo’s. Vanuit Swakopmund kunt u daarnaast mooie desert tours maken!

dag 15: Swakopmund – Erongo Wilderness Lodge
Vandaag rijdt u ca. 2½ uur naar de Erongo Mountains (ca. 250 km). De Erongo Wilderness Lodge bevindt zich in een gebied waar woestijn, gebergte en savanne samenkomen. In deze mooie omgeving kunt u op eigen gelegenheid een van de goed uitgezette wandelingen maken of een scenic drive maken per jeep.
toeristenklasse-A: Erongo Wilderness Lodge (2n – tent – hp)

dag 16: Erongo Wilderness Lodge

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt met of zonder gids wandelingen maken in deze mooie serene omgeving of een mooie scenic drive maken. Erongo is een heerlijke plek om uw Namibië reis af te sluiten.

dag 17: Erongo – Windhoek – Vertrek
Vandaag rijdt u terug naar Windhoek. U levert de auto in bij het kantoor van het autoverhuurbedrijf en heeft vanuit hier een transfer¹ naar de luchthaven. Aan het begin van de avond vliegt u met een directe vlucht van Air Namibia naar Frankfurt.

dag 18: Aankomst
Vroeg in de ochtend komt u aan in Frankfurt waar u overstapt op de vlucht naar Amsterdam.

 
Aangeboden door:

Tico Reis Consult

e-mail - telefoon - website

Naar website aanbieder Contact met aanbieder

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Damaraland, Swakopmund, Windhoek

Soort reis:

Autorondreizen, Avontuurlijke reizen, Natuurvakanties, Rondreizen, Wildlife reizen & safaris

Wat ga je o.a. doen & zien?

Avontuurlijk, Natuur, Gamedrives, Wildlife watching


Vergelijk deze reis met andere Namibië reizen

Namibië & Botswana: avontuurlijke selfdrive safari Namibië & Botswana: avontuurlijke selfdrive safari v.a. 22 dagen Individuele reis v.a. € 2899 Excl. vliegticket  
Namibia's Wild Side, een prachtige self-drive door Namibië Namibia's Wild Side, een prachtige self-drive door Namibië 18 dagen Individuele reis v.a. € 3750 Incl. vliegticket  
22-Daagse privéreis Noord-Namibië, Victoria Falls & Chobe 22-Daagse privéreis Noord-Namibië, Victoria Falls & Chobe 22 dagen Individuele reis v.a. € 2904 Incl. vliegticket  
Wildlifeproject: Olifantenproject Namibie | Activity International Wildlifeproject: Olifantenproject Namibie | Activity International v.a. 14 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 2000 Excl. vliegticket  
Woestijn en Wildlife: rondreis Namibië Woestijn en Wildlife: rondreis Namibië 16 dagen Individuele reis prijs op aanvraag Excl. vliegticket  

Deel deze reis: