/media/9096/44377.jpg /media/9096/44377.jpg /media/9096/44377.jpg

Jordanie reis: 10-daagse fly-drive

Bestemming: Jordanië
Reisduur: 10 dagen
Type reis: Individuele reis
Vertrek: Gehele jaar door
Prijs: Prijs vanaf € 1159 Inclusief vliegticket
Garanties:

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Jordanië
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Naar de tijd van de Bijbel. Individuele rondreis Jordanie met auto

Individuele rondreis Jordanie met auto. Naar de tijd van de Bijbel. In Jordanië vindt u een mix van oude geschiedenis en woeste natuur. Op veel plaatsen zijn nog resten te zien uit de tijd van de Bijbel. Even indrukwekkend zijn de Wadi Mujib en de Wadi rum. Amman is de hoofdstad van Jordanië en wordt ook wel de witte stad genoemd. Hoogtepunten zijn het Romeins theater en het museum waar u de Dod...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Vámonos Travels Nederland


Uitgebreide reisbeschrijving


Individuele rondreis Jordanie met auto. Naar de tijd van de Bijbel. In Jordanië vindt u een mix van oude geschiedenis en woeste natuur. Op veel plaatsen zijn nog resten te zien uit de tijd van de Bijbel. Even indrukwekkend zijn de Wadi Mujib en de Wadi rum.


Amman is de hoofdstad van Jordanië en wordt ook wel de witte stad genoemd. Hoogtepunten zijn het Romeins theater en het museum waar u de Dode Zee rollen kunt bewonderen. In de omgeving van Amman ligt Madaba, waar u de beroemde Byzantijnse mozaïeken kunt zien. De berg Nebo biedt een spectaculair uitzicht over de stad.

Lopend door Jerash waant u zich in het oude Romeinse rijk. Het is een echte stad met theaters, poorten, tempels en zuilen.

De Koningsweg richting Petra is niet de snelste route, maar zeker wel de mooiste. Hij leidt langs Wadi Mujib: de Grand Canyon van Jordanië. De roze stad Petra is één van de nieuw uitgeroepen wereldwonderen. De rotsen hebben alle tinten rood en roze. Na een wandeling door een smalle kloof, staat u opeens oog in oog met het indrukwekkende moment 'de Khazneh'.

Wadi rum: de vallei van de maan, dankt haar naam aan het landschap. Dit woestijngebied wordt gekenmerkt door brede valleien en steile rotsen in allerlei kleuren. De ideale manier om Wadi Rum te verkennen is met een avontuurlijke jeepsafari!

Zwemmen in de Dode Zee is een bijzondere ervaring. Het water is zo zout dat u al drijvend op het water een krantje kunt lezen. De modder is zeer goed voor de huid en er zijn dan ook diverse spa's te vinden.


Dag-tot-dag programma


Dag 1 Amsterdam - Amman

U vliegt vanaf Amsterdam met KLM via Parijs naar Amman. De vlucht vertrekt over het algemeen in de ochtend, zodat u begin van de avond al in Amman bent. Na aankomst op de luchthaven krijgt u een transfer naar uw hotel.


Dag 2 Amman

U heeft 2 dagen de tijd om zelf Amman te verkennen. Amman wordt ook wel de witte stad genoemd. Hoogtepunten zijn het Romeins theater, de citadel en het museum waar u de Dode Zee rollen kunt bewonderen. In de soukhs kunt u heerlijk shoppen voor souvenirs. Vanaf de berg Nebo heeft u een spectaculair uitzicht over de stad.


Dag 4 en 5 Petra

U reist met het openbaar vervoer naar Petra. De busreis gaat via Aqaba en duurt circa 4 uur. De roze stad Petra is één van de nieuw uitgeroepen wereldwonderen. De rotsen hebben alle tinten rood en roze. Na een wandeling door een smalle kloof, staat u opeens oog in oog met het indrukwekkende moment 'de Khazneh'.


Dag 6 Wadi Rum

Wadi rum: de vallei van de maan, dankt haar naam aan het landschap. Dit woestijngebied wordt gekenmerkt door brede valleien en steile rotsen in allerlei kleuren. De ideale manier om Wadi Rum te verkennen is met een avontuurlijke jeepsafari. U kunt al een jeepsafari doen voor €55,- voor 2 uur. Tijdens deze rondreis overnacht u in een heuse bedoeïenentent. Het diner en ontbijt zijn inbegrepen.


Dag 7, 8 Aqaba

Na de woestijnervaring zal het heerlijk zijn om het zand van u af te spoelen in Aqaba. Het is gelegen aan de Rode Zee en zonnen, snorkelen en duiken zijn hier de populairste activiteiten.


Dag 9 Dode Zee

De Dode Zee is zo zout dat u hier op het water kunt drijven. In tegenstelling tot de Rode Zee is hier geen enkel levend wezen te bekennen. De mineralen uit de Dode zee zijn zeer goed voor de huid. Er zijn dan ook vele spa's die allerlei behandelingen aanbieden.


Dag 10 Amman - Amsterdam

U kunt nog de hele dag genieten van de Dode Zee, want de terugvlucht gaat over het algemeen pas in de nacht (eigenlijk dus de volgende dag). U vliegt weer via Parijs terug naar Amsterdam

 
Aangeboden door:

Vámonos Travels Nederland

e-mail - telefoon - website

Naar website aanbieder Contact met aanbieder

Foto's van deze reis

/media/9096/44377.jpg /media/9096/44377.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Amman, Aqaba, Dode Zee (Jordanie), Madaba, Petra, Wadi Rum

Soort reis:

Autorondreizen, Avontuurlijke reizen, Cultuurvakanties, Natuurvakanties, Rondreizen, Woestijnreizen

Wat ga je o.a. doen & zien?

Avontuurlijk, Cultuur, Architectuur, Cultureel werelderfgoed, Historische plaatsen bezoeken, Oude beschavingen, Natuur, Woestijnen


Vergelijk deze reis met andere Jordanië reizen

Jordanie reis: 10-daagse fly-drive Jordanie reis: 10-daagse fly-drive 10 dagen Individuele reis v.a. € 1159 Incl. vliegticket  
18-daagse avontuurlijke Jordanië reis met alle hoogtepunten 18-daagse avontuurlijke Jordanië reis met alle hoogtepunten 18 dagen Individuele reis v.a. € 1799 Excl. vliegticket  
Classic rondreis door Jordanië inclusief Dode Zee (10 dagen) Classic rondreis door Jordanië inclusief Dode Zee (10 dagen) 10 dagen Individuele reis v.a. € 849 Excl. vliegticket  
Ontdek Jordanië op de fiets Ontdek Jordanië op de fiets 9 dagen Individuele reis v.a. € 690 Excl. vliegticket  
JORDANIË REIS: Self-drive door magisch Jordanië JORDANIË REIS: Self-drive door magisch Jordanië 7 dagen Individuele reis v.a. € 699 Excl. vliegticket  

Deel deze reis: