/media/9064/44161.jpg /media/9064/44161.jpg /media/9064/44161.jpg /media/9064/44161.jpg /media/9064/44161.jpg /media/9064/44161.jpg /media/9064/44161.jpg /media/9064/44161.jpg /media/9064/44161.jpg /media/9064/44161.jpg

Stel je eigen Brazilie reis samen

Bestemming: Brazilië
Reisduur: Vanaf 2 dagen
Type reis: Individuele reis
Vertrek: Gehele jaar door
Prijs: Prijs vanaf € 122 Exclusief vliegticket
Garanties:

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Brazilië
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Hieronder vind je het overzicht van bouwstenen die wij aanbieden in Brazilië. Bouwstenen zijn korte individuele Brazilië reizen van twee tot zeven dagen. Door ze te combineren kun je zelf je ideale Brazilië reis samenstellen.

Hieronder vind je het overzicht van bouwstenen die wij aanbieden in Brazilië. Bouwstenen zijn korte individuele Brazilië reizen van twee tot zeven dagen. Door ze te combineren kun je zelf je ideale Brazilië reis samenstellen.   1. Bouwstenen in het zuiden van Brazilië Begin je Brazilië reis in de bruisende stad Rio de Janeiro en reis overland naar een relaxt eiland met cocktails en sambamuziek. Dw...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Brazilië online


Uitgebreide reisbeschrijving


Hieronder vind je het overzicht van bouwstenen die wij aanbieden in Brazilië. Bouwstenen zijn korte individuele Brazilië reizen van twee tot zeven dagen. Door ze te combineren kun je zelf je ideale Brazilië reis samenstellen.

 

1. Bouwstenen in het zuiden van Brazilië

Begin je Brazilië reis in de bruisende stad Rio de Janeiro en reis overland naar een relaxt eiland met cocktails en sambamuziek. Dwaal door historische centra van de meest charmante koloniale stadjes van Brazilië. En ervaar de beroemde Iguaçu watervallen van dichtbij.

Easy Going Rio de Janeiro
Reisduur: 3 dagen/2 nachten
Reissom:
Vanaf € 158,- p.p. bij 2 personen
Rio de Janeiro, opwindende beelden van carnaval en vrolijke menigten. Je gaat er niet heen voor musea of monumenten maar voor die beroemde stranden met klinkende namen als Copacabana en Ipanema en natuurlijk voor de bergtoppen als de Corcovado.
Net als New York heeft alleen al de naam Rio de Janeiro een magische klank. Die van een stad waar je toch ooit eens geweest moét zijn.

Uiteindelijk zijn het toch het straatleven en de inwoners van Rio de Janeiro zelf, die de stad zo populair maken. Rijk of arm, de 'carioca's, zoals de inwoners van Rio heten, stralen van levenslust. Hoe lang of kort je ook blijft: je zult aangestoken worden door de Braziliaanse passie, hun sportieve karakter, maar boven alles door hun onbezorgde levenshouding.

De groene weg naar de watervallen
Reisduur: 5 dagen/4 nachten
Reissom: € 285,- p.p. bij 2 personen
Je kunt natuurlijk na aankomst en verblijf in Rio de Janeiro vliegen naar je volgende bestemming, maar na deze wereldstad wil je wellicht eerst wel eens een stukje van Brazilië zelf zien.
Tijdens deze Brazilië reis bezoek je Paraty, één van de meest charmante koloniale stadjes van Brazilië. Je maakt een zeiltocht naar verlaten eilandjes en stranden aan de kust. Er is tijd om door de straatjes van het historische centrum van Paraty te dwalen en daarbuiten wandelen of paardrijden over de "goudroute'' door tropische bossen.

Eiland hopping en Paraty
Reisduur: 6 dagen/5 nachten
Reissom: € 299,- p.p. bij 2 personen

Deze reis linkt in 6 dagen Rio de Janeiro met Sao Paulo over land en vandaar met de watervallen van Foz do Iguaçu. Je brengt een dag door op het bijzondere, nog rustige Ilha Grande, waar het heerlijk bijkomen is van de drukte van Rio. Dan reis je per lijnbus naar het Heritage stadje Paraty waar je kunt dwalen door de koloniale straatjes van dit Nationaal Historisch Monument. Je treft nog de glorie uit de dagen dat het Braziliaanse goud van hier de wereldzeeën overging. Tot slot reis je per lijnbus door naar de wereldstad Sao Paulo waar de trip eindigt. Van hieruit kun je makkelijk doorvliegen naar Foz de Iguacu.

Barokke goudstadjes
Reisduur: 4 dagen/3 nachten
Reissom: € 362,- p.p. bij 2 personen
Deze Brazilie reis van 4 dagen verbindt de goudstadjes in de staat Minas Gerais met Rio de Janeiro. De route is ook in omgekeerde volgorde af te leggen.
Ouro Preto werd door de 'gold rush' in de 17e-eeuw een stad vol pracht en praal, niet voor niets nu onder Unesco bescherming. De komende dagen bezoek je stad en de heuvelachtige streek eromheen op een hele individuele manier: eerst dwaal je zelf te voet een dagje door de kronkelige, barokke straatjes met musea en kerken. Dan kun je per lijnbus of auto het pittoreske platteland doorkruisen met de in de omliggende heuvels de verborgen stadjes Tiradentes en Sao Joao del Rei.

Colonial drive to Belo Horizonte
Reisduur: 5 dagen/4 nachten
Reissom: € 473,- p.p. bij 2 personen
Deze afwisselende selfdrive reis verbindt Rio de Janeiro met barokke goudstadjes als Ouro Preto en Sao João en eindigt op de luchthaven van Belo Horizonte.
Per huurauto ga je via een goede weg direct de stad uit, op weg naar het 'verborgen' stadje Tiradentes. Je verblijft er twee nachten zodat je met de auto de omgeving kunt verkennen. Daarna door naar Ouro Preto, door de 'gold rush' in de 17e-eeuw een stad vol pracht en praal. Je hebt er een dag om te voet de kronkelige, barokke straatjes te zien en 's middags het mijndorpje Mariana te bezoeken. Tenslotte per auto naar de luchthaven van Belo Horizonte, vanwaar je doorvliegt naar je volgende bestemming.

Even slikken bij de duivelskeel
Reisduur: 3 dagen/2 nachten
Reissom: € 225,- p.p. bij 2 personen
De grootste en meest spectaculaire waterval in Zuid Amerika heet Iguaçu Falls. Al tijdens je vlucht naar Iguaçu zie je het landschap onder je veranderen in dicht regenwoud. In twee dagen bezoek je zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant van de watervallen. De eerste geeft een goed beeld van de omvang omdat je ze van een afstandje bekijkt. Aan de Argentijnse kant beleef je de waterval juist van dichtbij en sta je oog in oog met de legendarische 'duivelskeel'. De omgeving van Iguaçu is heel tropisch, de planten- en dierenwereld hier geven je echt een jungle-gevoel.

Boot naar het brullende water
Reisduur: 4 dagen/3 nachten
Reissom: € 326,- p.p. bij 2 personen
Natuurlijk kun je tijdens een verblijf van 2 nachten een goede indruk krijgen van de watervallen van Iguaçu. Maar blijf je een nachtje langer, dan heeft dat voordelen:
Ten eerste kun je meer zien van de tropische omgeving van Iguaçu. In het regenwoud komen exotische diersoorten voor als capucijneraapjes, coati's, toekans en opossums. Hoe verder van de watervallen je gaat, hoe minder reizigers je tegenkomt.
Verder heb je door deze extra dag gelegenheid om een jetbootsafari te maken. Wat toeristisch, maar we vonden het echt spectaculair en niet te missen: je ziet de watervallen zo ook van ''onder''!

 

2. Bouwstenen in het binnenland van Brazilië

Grote natuurgebieden kenmerken het binnenland van Brazilië. De open vlaktes van de Pantanal en het dichte Amazonegebied ontbreken meestal niet op een Brazilië reis. De nieuwe futuristische hoofdstad Brasilia werd strategisch midden in het land gebouwd.

Bouwmeesters van Brasília
Reisduur: 2 dagen/1 nacht
Reissom: € 122,- p.p. bij 2 personen
De hoofdstad van Brazilië is een futuristische stad, midden in het hart van het land en door Unesco als World Heritage Site uitgeroepen.
Vijftig jaar geleden werd besloten niet langer Rio de Janeiro als hoofdstad te gebruiken, maar een nieuwe hoofdstad te bouwen diep in het binnenland. Alles moest nieuw gebouwd worden en de architect Oscar Niemeyer heeft een grote invloed gehad op het moderne en trendy karakter van de stad.
Brasília heeft een lekker warm, droog klimaat en is door haar ligging ook een kruispunt van vliegverbindingen. De kans is dus groot dat je er een keer een tussenlanding maakt. Waarom dan niet uitstappen en een dagje deze bijzondere stad in?

Kano's en kaaimannen in de Amazone
Reisduur: 4 dagen/3 nachten
Reissom: € 435- p.p. bij 2 personen
Neem in je Brazilië reis ook de 'groene longen' van de wereld op! Vanuit Manaus kun je kennismaken met een deel ervan. Het bijzondere van je verblijf hier is, dat je echt een flink stuk de jungle in vaart. Je overnacht aan een rivier midden in het oerwoud. Geen stads- of ander lawaai, alleen de oerwoudgeluiden.
Je verblijft in kleinschalige lodges met veel "regenwoudgevoel", toch de reden dat je er heen gaat. Overdag maak je een trekking door het oerwoud, gaat vissen op piranhas of bezoekt een indianendorp. Tegen de avond zie je vanaf de observatietoren van de lodge krijsende ara's bij ondergaande zon langsvliegen. En als het donker is ga je in een uitgehakte kano op zoek naar kaaimannen.

Amazone stroomopwaarts
Reisduur: 4 dagen/3 nachten
Reissom: € 558,- p.p. bij 2 personen
Een romantisch en avontuurlijk klinkend alternatief voor een verblijf in een jungle lodge rond Manaus is een boottrip over de Amazone.
Hoewel je hut - voor een schip - comfortabel is (met airco en douche/toilet), is er aan boord maar beperkt ruimte is en blijft het weer natuurlijk een onvoorspelbare factor. Maar een boottrip over deze machtige rivier is afwisselender dan verblijf in een lodge en je krijgt ook echt een goed beeld van hoe groot en uitgestrekt de Amazone wel niet is.

Pantanal moerassafari
Reisduur: 4 dagen/3 nachten
Reissom: € 597,- p.p. bij 2 personen
De in het westen van Brazilië gelegen Pantanal (= moeras), is een natuurgebied zo groot als de helft van Frankrijk met de hoogste concentratie wildlife van heel Noord-, Midden- en Zuid Amerika. Bovendien is het dé cowboystreek van Brazilië met enorme 'cattle ranches'.
Je doorkruist de Pantanal met een lokale gids, maakt wandelingen, een boottocht, een kanotocht of tocht te paard. De activiteiten zijn afhankelijk van de weersomstandigheden, maar ook van de belangstelling van de reizigers. En, het kàn echt: in de Pantanal heb je kans de jaguar in het wild te zien!

Pantanal: ranches en riviersnorkelen
Reisduur: 6 dagen/5 nachten
Reissom: € 569,- p.p. bij 2 personen
De Pantanal heeft het meest omvangrijke en geconcentreerde dierenleven van het Amerikaanse continent. Je loopt het ene moment door kuitdiep water over grasland om het volgende moment weer een stukje jungle in te duiken. Paden zijn er niet; soms maakt de gids met een kapmes de weg vrij. Je maakt wandelingen, een boottocht, kanotocht of tocht te paard, uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.
Op deze reis combineer met je eigen huurauto (goed te doen) de Zuid Pantanal en Bonito. Hier zie je grotten, kreken, watervallen en kristalheldere rivieren waarin je gaat snorkelen.

 

3. Bouwstenen langs de oostkust van Brazilië

Een lange kustlijn geplaveid met palmbomen en lange stranden. Bezoek de typisch Braziliaanse stad Salvador de Bahia, het natuurgebied Chapada Diamantina en natuurlijk een verblijf bij het strand van Pipa mag niet ontbreken. Het vissersdorpje Itacimirim, het eiland Morro de Sao Paulo of maak een selfdrive naar Recife/Olinda.

Easy Going Salvador
Reisduur: 3 dagen/2 nachten
Reissom: vanaf € 124,- p.p. bij 2 personen.
De gezelligste stad van Brazilië, Salvador de Bahia, ligt aan de schitterende baai Bahia de Todos os Santos. Nergens is de onbezorgdheid en het 'joie-de-vivre' (plezier in het leven) zo duidelijk in de mensen merkbaar als in Salvador de Bahia. Je wordt er vanzelf tijdens je reis onherroepelijk door aangestoken. De Portugezen haalden in de 17e eeuw Afrikaanse slaven naar dit gebied om op de plantages te werken. De slaven namen hun Afrikaanse cultuur mee en de mengeling van indiaanse, Portugese en Afrikaanse invloeden heeft de stad een unieke identiteit gegeven.

Bahia Schildpadstrand
Reisduur: 4 dagen/3 nachten
Reissom:
€ 224,- p.p. bij 2 personen
Ooit strekte de jungle van de Amazone zich uit tot in Bahia, nu bekend om kilometers lange stranden en Afrikaans aandoende sfeer. Her en der zul je nog wel stukken van het oerbos terugzien maar tegenwoordig is de kust vooral besprenkeld met rustige vissersdorpjes als Itacimirim en Praia do Forte. Itacimirim is een piepklein vissersdorpje op een uurtje rijden ten noorden van Salvador. Het heeft een heel rustig strand en je zit toch dicht bij Praia do Forte. Praia do Forte is een eveneens kleinschalig, wat meer toeristisch dorp, bekend vanwege een schildpaddenproject. In de hoofdstraat is geen gemotoriseerd vervoer en winkels, pousada's en restaurants zijn in kleurrijke Bahiaanse stijl aangekleed.

Tinharé Palmeneiland
Reisduur: 4 dagen/3 nachten
Reissom: € 339,- p.p. bij 2 personen
Je gaat naar Tinharé om te ontspannen en te genieten van zon, zee en strand. Dat gaat hier vanzelf: behalve 1 tractor die als een soort taxi de stranden afrijdt en toeristen oppikt en afzet, is er op het eiland geen gemotoriseerd vervoer. Overal staan kokospalmen, de stranden hebben fijn wit zand dat kriebelt onder je tenen en zwoele bossa nova of sambamuziek klinkt uit de barretjes. Je maakt een hele dag een onvergetelijke boottocht om het eiland en ziet niet alleen eindeloze palmenstranden, maar ook mangrove- en lianenbossen, watervallen en met een beetje geluk dolfijnen. Kortom, Tinharé is de perfecte plek om je reis door Brazilië te onderbreken of te eindigen.

Op pad in de diamant canyon
Reisduur: 5 dagen/4 nachten
Reissom: € 459,- p.p. bij 2 personen
Zes uur rijden vanaf Salvador ligt een verrassend stukje Brazilie: het nationale park Chapada Diamantina.

De Chapada is een uitgestrekt natuurgebied met tafelbergen, in de binnenlanden van de staat Bahia. Het is een populaire bestemming bij Brazilianen zelf, door het prettige klimaat en de relaxte sfeer, maar vooral ook door de natuur en wandelmogelijkheden. Vanuit het stadje Lencois, waar vroeger vooral goud- en diamantzoekers woonden, trek je gedurende twee dagen de heuvels in en wandel je met een gids door het nationale park. Aan het eind van elke dag overnacht je in Lencois in een comfortabele pousada.

Easy Going Olinda
Reisduur: 3 dagen/2 nachten
Reissom: € 129,- p.p. bij 2 personen
Kom je vanuit Europa aan op de luchthaven van de stad Recife dan slaat de tropische warmte je meteen tegemoet. Maar heb je net heel Brazilië doorgereisd dan vind je hier een rustpuntje.
Vanuit het pittoreske Olinda heb je een prachtig uitzicht over zee en de grote stad Recife. Olinda is een groot openluchtmuseum met vele kerken, musea en kunstgalerijen. Ooit was Maurits van Nassau hier stadhouder en zijn Europese invloeden zie je nog overal terug.

Zandduinen en zwemlagunes
Reisduur: 4 dagen/3 nachten
Reissom: € 289,- p.p. bij 2 personen
Je bestemming van deze dag: één van de mooiste stranden van Brazilië, 12 kilometer lang en vol met kokospalmen. Je verblijft er drie nachten direct aan het strand, in een pousada met zwembad en een exotisch sfeertje. Porto Galinhas was tot nu toe voor Brazilianen zelf dé vakantiespot aan de kust. Het strand is wat je je bij Brazilië voorstelt, de bewoners lijken altijd wel zin te hebben in een gezellige avond en ín de zee word je verrast door een koraalmuur voor de kust die natuurlijke zwemlagunes vormt. Hier poedel je in warm en helder water.

Langs kokospalmen en vissersdorpjes
Reisduur: 7 dagen, 6 nachten
Reissom: € 728,- p.p. obv 2 pers.
De weg van Recife naar Salvador langs de kust behoort tot de mooiste routes van Brazilië. Hij is van begin tot eind geplaveid met kokospalmen en besprenkeld met vissersdorpjes, stukjes regenwoud, hier en daar een tropische stad en natuurlijk honderden kilometers wit zandstrand. Tel daarbij op de goed onderhouden weg, duidelijke verkeersborden en niet al te veel verkeer en het vormt een ideale route om zelf per auto af te leggen en helemaal vrij te zijn.
Je komt zo op plaatsen die een ander niet ziet en snuift wat van de lokale sfeer op, op momenten en plekken waar die nog authentiek is. De overnachtingen onderweg zijn geregeld en je kunt tijdens de trip altijd terugvallen op de kennis van onze plaatselijke agent.

Duiken bij dolfijneiland
Reisduur: 5 dagen/4 nachten
Reissom: € 338,- p.p. bij 2 personen
De eilandengroep Fernando de Noronha ligt op 345km afstand van het Braziliaanse vasteland en heeft de beste duiklocaties van Brazilië. Je komt er in met een vlucht vanaf Recife of Natal. Koraalriffen en scheepswrakken worden bewoond door dolfijnen, haaien, roggen, barracuda's, zeeschildpadden en morenen, naast uiteraard ontelbare andere, kleurrijke, tropische vissen. Wie niet beschikt over een duikbrevet kan prachtige wandelingen maken en uiteraard kun je gewoon vanaf een boot gaan snorkelen. Klapstuk van een verblijf op Fernando do Noronha is een boottocht langs de dolfijnenbaai, waar op gezette tijden (het hele jaar!) honderden tuimelaars tevoorschijn komen voor hun dagelijkse visjacht.

Beach and Action
Reisduur: 4 dagen/3 nachten
Reissom: € 298,- p.p. bij 2 personen
Natal ligt in het noordoosten van Brazilië en is ongeveer zo groot als Amsterdam. Daarmee houdt de overeenkomst op, want dit is de 'Stad van de Zon'. Deze schijnt maar liefst 3000 uur per jaar over de brede zandstranden. Geen betere plek dus om het Braziliaanse 'life is a beach' gevoel te ondergaan. Ben je uitgekeken op het oude fort, de barokke kerken en koloniale gevels, dan wordt het tijd voor de 5 km lange kuststrook Praia do Costeira en het badplaatsjes Ponta Negra met een kilometerslange uitgaansboulevard. Een ruiger, wat kleinschaliger maar zeker zo levendig strand tref je in het badplaatsje Pipa. Juist omdat je het 'grotestadstrandgevoel' van Natal combineert met een compacter badplaatsje vinden we deze bouwsteen met zowel Natal als Pipa eigenlijk het leukst.

Voor meer informatie of offerte verwijzen wij je graag door naar de website van Brazilie Online.

 
Aangeboden door:

Brazilië online

e-mail - telefoon - website

Naar website aanbieder Contact met aanbieder

Foto's van deze reis

/media/9064/44161.jpg /media/9064/44161.jpg /media/9064/44161.jpg /media/9064/44161.jpg /media/9064/44161.jpg /media/9064/44161.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Amazonegebied, Brazilië, Chapada Diamantina, Foz de Iguaçu, Itacimirim, Manaus, Pantanal, Rio de Janeiro, Salvador da Bahia

Soort reis:

Avontuurlijke reizen, Cultuurvakanties, Familievakanties, Natuurvakanties, Rondreizen, Strandvakanties, Wildlife reizen & safaris

Wat ga je o.a. doen & zien?

Wereldsteden en wijken, Jungle tochten, Zon, zee, strand, Cruises & boottochten, Watervallen, Wandelen


Vergelijk deze reis met andere Brazilië reizen

15 dagen exotisch Brazilië 15 dagen exotisch Brazilië 15 dagen Individuele reis v.a. € 2695 Excl. vliegticket  
Stel je eigen Brazilie reis samen Stel je eigen Brazilie reis samen v.a. 2 dagen Individuele reis v.a. € 122 Excl. vliegticket  
16 dagen Bahia: Exotisch, uniek en vol verrassingen 16 dagen Bahia: Exotisch, uniek en vol verrassingen 16 dagen Individuele reis v.a. € 1099 Excl. vliegticket  
Voorbeeld rondreis Brazilië: 'Lambada' Voorbeeld rondreis Brazilië: 'Lambada' 24 dagen Individuele reis v.a. € 3895 Incl. vliegticket  
Hoogtepunten Zuid-Amerika reis Hoogtepunten Zuid-Amerika reis 23 dagen Individuele reis v.a. € 4925 Incl. vliegticket  

Deel deze reis: