/media/8858/43166.jpg /media/8858/43166.jpg /media/8858/43166.jpg /media/8858/43166.jpg /media/8858/43166.jpg /media/8858/43166.jpg /media/8858/43166.jpg /media/8858/43166.jpg

16-Daagse privéreis 16 dagen Beste van Java & Bali

Bestemming: Indonesië
Reisduur: 16 dagen
Type reis: Individuele reis
Vertrek: feb, maa, apr, mei, jun, jul, aug, sep, okt, nov
Prijs: Prijs vanaf € 1621 Inclusief vliegticket
Garanties:

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Indonesië
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Deze privéreis neemt u op een comfortabele manier, met chauffeur en Nederlandssprekende gids, mee naar de meest tot verbeelding sprekende, maar totaal verschillende Indonesische eilanden; het machtige Java en tropische Bali. Uiteraard zijn alle entreegelden inclusief!

Deze privé rondreis neemt u op een comfortabele manier, met Nederlandssprekende chauffeur, mee naar de meest tot verbeelding sprekende, maar totaal verschillende Indonesische eilanden; het machtige Java, en de Koninging aller eilanden Bali . Uiteraard hebben wij deze reis zo samengesteld om u de kans te geven heel wat van de gekende Javaanse hoogtepunten te bezoeken, zoals; de hoofdstad Jakarta, ...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van NRV

Bijzonderheden:

Deze reis kan verlengd worden in het gezellige strandhotel, of als u liever luxe zit hebben we nog een heel aantal andere mooie hotels waar u tijdens de stranddagen kunt verblijven.


Uitgebreide reisbeschrijving


Deze privé rondreis neemt u op een comfortabele manier, met Nederlandssprekende chauffeur, mee naar de meest tot verbeelding sprekende, maar totaal verschillende Indonesische eilanden; het machtige Java, en de Koninging aller eilanden Bali .

Uiteraard hebben wij deze reis zo samengesteld om u de kans te geven heel wat van de gekende Javaanse hoogtepunten te bezoeken, zoals; de hoofdstad Jakarta, de Botanische tuinen van Bogor, het "Parijs van het Oosten': Bandung, en via een schitterende treinreis dwars door Java naar de culturele hoofdstad 'Yogyakarta', waar u oa de schitterende Prambanan tempels en natuurlijk de Borobudur zal bezoeken, waarna u verder reist naar Indonesisch meest gekende vulkaan: de Bromo, alvorens naar Bali af te reizen.

Op Bali selecteerden we een plezierig hotel in de gezellige badplaats Sanur. Waar u enkele dagen kunt genieten van zon, zee en strand. Uiteraard kunt u dit hotel per nacht verlengen. Ook kunt u ervoor kiezen om tijdens de stranddagen op Bali in het luxe vijfsterrenhotel Ramada Benoa te verblijven, tegen een kleine toeslag.


Dag 1 Amsterdam - Jakarta

U vliegt vanaf Schiphol, via Kuala Lumpur, naar Jakarta waar u de volgende dag aankomt. Uiteraard is het mogelijk om op de heenvlucht een stop-ver te maken in Kuala Lumpur.


Dag 2 Jakarta

Aankomst in Jakarta. Welkom en ontmoeting met uw lokale Nederlandssprekende gids. Vervolgens transfer naar uw hotel. Verder vrije dag, om te acclimatiseren en uit te rusten.


Dag 3 Jakarta - Bogor - Bandung

Na het ontbijt maakt u een stadstour door Jakarta.
Onder begeleiding gaat u deze bruisende wereldstad ontdekken, en een bezoek brengen aan enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals; het Nationale Monument (Monas), een wandeling door het historische deel van Jakarta (oftewel het oude Batavia) en de oude Sunda Kelapa Haven.
Vervolgens rijden we door naar Bandung, onderweg bezoekt u in Bogor de schitterende Botanische tuinen, gelegen rond het Presidentiele Paleis 'Buitenzorg'. Daarna rijden we langs de uitgestrekte theeplantages, waar we een mooie stop maken aan de befaamde Puncak Pass.
In de namiddag komen we aan in Bandung, ook wel het 'Parijs van het Oosten' genoemd.


Dag 4 Bandung

Vandaag heeft u een vrije dag in Bandung of u kunt samen met uw gids een leuke stadstour maken. U bezoekt de fruitmarkt van Lembang, en nadien gaan we naar de nog actieve vulkaan Tangkuban Perahu, waar u (onder normale omstandigheden) kan wandelen op de kraterrand. Ook brengt u een bezoek aan de heetwaterbronnen van Ciater (optioneel). Rond de lunch bent u weer terug in uw hotel.
Ook kunt u later die middad een bezoek brengen aan de beroemde Angklung school van Pak Ujo, waar de Javaanse kinderen voor u muziek spelen en zingen (optioneel).
's Avonds is het leuk om het oude centrum te bezoeken met de beroemde 'jeans street'.


Dag 5 Bandung - Jogjakarta

Vandaag wordt u vroeg gewekt. Na een beperkt 'early bird' ontbijt in het hotel wordt u naar het treinstation van Bandung gebracht. Vandaar vertrekt u voor een schitterende en onvergetelijke treinreis dwars door Java, langs rijstterassen en kleine dorpjes, naar 'de culturele hoofdstad van Java': Jogjakarta, in de volksmond kort 'Jogja' genoemd.
Tijdens de treinreis is een picknick lunch aan boord inclusief. De treinrit duurt circa 7 uren, maar u dient rekening te houden dat in deze Oosterse landen er wel eens een obstakel onderweg kan gebeuren waardoor de treinrit wat langer kan duren. Na aankomst in Jogjakarta wordt u naar het hotel gebracht.


Dag 6 Jogjakarta

Vandaag kunt u met uw gids een uitgebreide stadtour maken, waarbij u een bezoek brengt aan de befaamde Prambaran Hindoe Tempels, het Paleis van de Sultan (Keraton), de wijk van de handwerklieden Kota Gede, een lokaal batik- en zilverfabriekje, en per 'becak' (fietstaxi) naar het speciaal voor de Sultan gebouwde waterpaleis. Vervolgens bezoekt u de lokale vogel- en dierenmarkt, waar u exotische vogels, apen, slangen en andere tropische dieren kan zien (optioneel).


Dag 7 Jogjakarta

Hoogtepunt van deze dag is ongetwijfeld een inbegrepen ochtendexcursie naar de wereldberoemde Borobudur, één van de meest indrukwekkende Boedhist tempels in de wereld, gelegen in een groene jungleachtige omgeving, aan de voet van een vulkaan.
Om deze ervaring compleet te maken vertrekken we reeds zeer vroeg naar de Borobudur om er de zonsopgang mee te maken, wat samen met de rust (nog geen druktte), de frisse lucht, en de nevel en dauw op de toppen van de omringende jungle en zichten op de vulkanen, een absoluut magische, spirituele en mystieke belevenis is.
U hebt ruim de tijd om onder begeleiding van een lokale gids dit indrukwekkend monument te bezoeken. Nadien wordt er nog een bezoekje gebracht aan het nabij gelegen tempeltje van Mendut.
In de namiddag hebt u vrije tijd om te gaan rondslenteren in de gezellige en levendige winkelstraat 'Jalan Malioboro' , en uit te rusten aan het zwembad van het hotel.

's Avonds kunt u genieten van een diner en de befaamde Ramayana Dansen (optioneel).


Dag 8 Jogjakarta - Malang

Vandaag een lange, maar daarom niet minder spectaculaire reis van Jogjakarta, dwars door Centraal en Oost Java, naar Malang. Onderweg maken we regelmatige stops voor bezienswaardigheden en foto's. In de namiddag komt u aan in uw hotel in Malang.


Dag 9 Malang - Bromo - Malang

s'Ochtendsvroeg kunt u deelnemen aan de 'Bromo Expeditie' (optioneel), wat wellicht een van de hoogtepunten van deze fantastische rondreis wordt. Reeds s' nachts wordt u door de gids wakker gemaakt. U heeft dan even de tijd voor een kopje koffie of thee, alvorens u op expeditie, met jeeps of minibusjes, gaat. Eerst rijdt u via de bergwegentjes naar de top van de Penenjakan Berg om daar de spectaculaire zonsopgang op te wachten, waar we ons langzaam bewust worden van het adembenemende landschap aan onze voeten (de kwaliteit van de zonsopgang is uiteraard altijd af te wachten en afhankelijk van het weer). Nadien gaat de tocht verder naar de Bromo Vulkaan, waar u per paard of te voet verder kunt trekken naar de kraterrand. Op deze excursie nemen we ontbijtboxen van het hotel mee.

's Middags heeft u vrij ter besteding. Wellicht slaapt u nog wat uurtjes of u gaat op eigen gelegenheid in de stad rond te wandelen, waar u duidelijk de oude Hollandse coloniale invloeden en overblijfselen terug vindt.


Dag 10 Malang - Kalibaru

Na het ontbijt vervolgen we onze weg naar Kalibaru, een klein plantageplaatsje helemaal in het Oostelijke gedeelte van Java. Onderweg maken we verschillende stops en lunchen we in een lokaal restaurant.


Dag 11 Kalibaru - Bali

Na het ontbijt gaat de reis van deze dag naar Bali.
In het Oost-Javaanse havenplaatsje Ketapang nemen we de lokale ferry boot naar Gilimanuk op Bali.

In de haven neemt u afscheid van uw Javaanse gids, welke terug naar Jakarta vertrekt en wordt u verwelkomd door uw Balinese gids. Transfer naar uw hotel in het gezellige badplaatsje Sanur, waar u in de late middag zult aankomen.


Dag 12 t/m 14 Bali / Sanur

Deze heerlijke dagen kunt u genieten van uw gezellige hotel met zwembad of de heerlijke stranden van Sanur.
Uiteraard is er ook de mogelijkheid om leuke excursies te maken op Bali. Onze vertegenwoordiger zal u daar alles over vertellen, want Bali heeft meer te bieden dan strand alleen.


Dag 15 Sanur - luchthaven Bali

Helaas is er een einde gekomen aan deze fantastische reis door Java en Bali en wordt u vandaag opgehaald voor uw vlucht naar Amsterdam.


Dag 16 Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Belangrijk
Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

 

Foto's van deze reis

/media/8858/43166.jpg /media/8858/43166.jpg /media/8858/43166.jpg /media/8858/43166.jpg /media/8858/43166.jpg /media/8858/43166.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Bali, Java

Soort reis:

Autorondreizen, Cultuurvakanties, Familievakanties, Natuurvakanties, Rondreizen

Wat ga je o.a. doen & zien?

Vulkanen, Religieuze bouwwerken, Tempels, Markten bezoeken, Cruises & boottochten, Zon, zee, strand


Vergelijk deze reis met andere Indonesië reizen

Rondreizen Sulawesi Rondreizen Sulawesi 23 dagen Individuele reis v.a. € 1065 Excl. vliegticket  
Bouwstenen Java, Indonesie Bouwstenen Java, Indonesie v.a. 8 dagen Individuele reis prijs op aanvraag Excl. vliegticket  
Bouw je eigen Indonesië reis Bouw je eigen Indonesië reis v.a. 1 dagen Individuele reis v.a. € 48 Excl. vliegticket  
Ontspannende en avontuurlijke reis naar Lombok en Bali, 16 dagen Ontspannende en avontuurlijke reis naar Lombok en Bali, 16 dagen v.a. 16 dagen Individuele reis v.a. € 1699 Excl. vliegticket  
17-Daagse groepsreis Java & Bali 17-Daagse groepsreis Java & Bali 17 dagen Groepsreis v.a. € 999 Incl. vliegticket  

Deel deze reis: