/media/8590/42021.jpg /media/8590/42021.jpg /media/8590/42021.jpg /media/8590/42021.jpg /media/8590/42021.jpg /media/8590/42021.jpg /media/8590/42021.jpg /media/8590/42021.jpg

Groepsreis Trans Mongolie Express

Bestemming: China, Mongolië, Rusland
Reisduur: 19 dagen
Type reis: Groepsreis
Vertrek: apr, mei, jun, jul, sep
Prijs: Prijs vanaf € 2649 Inclusief vliegticket
Garanties:

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar China
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Groepsreis Trans Mongolië Express maken? Reis samen met een groep de reis der treinreizen per Trans Mongolië Express door Rusland, Mongolië en China!

Samen met je Nederlandse reisbegeleider* reis je door 3 totaal verschillende werelden. Van de gouden uienkoepels in Moskou, dwars door Siberië tot de houten huisjes in Irkutsk. En van de gertenten in Mongolië door de Gobi Woestijn naar de Chinese Muur en de traditionele hutongwijken van Beijing. De excursies nemen je mee langs de hoogtepunten van de steden en geven je een introductie in de cultuur...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Tiara Tours


Uitgebreide reisbeschrijving


Samen met je Nederlandse reisbegeleider* reis je door 3 totaal verschillende werelden. Van de gouden uienkoepels in Moskou, dwars door Siberië tot de houten huisjes in Irkutsk. En van de gertenten in Mongolië door de Gobi Woestijn naar de Chinese Muur en de traditionele hutongwijken van Beijing. De excursies nemen je mee langs de hoogtepunten van de steden en geven je een introductie in de cultuur van het land.

Dag tot dag beschrijving

Dag 1
Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – Moskou.

Aankomst in Moskou.

Op de luchthaven word je opgewacht door een collega met een bordje Tiara Tours voor de transfer naar het hotel.

Verblijf in een 3* accommodatie o.b.v. logies/ontbijt.

Na aankomst in het hotel zal er een welkomstbijeenkomst gehouden worden. Tijdens deze bijeenkomst krijg je meer informatie over het programma, de groep en andere praktische zaken.

Dag 2
Excursiedag Moskou.

Maak kennis met het beroemde Rode Plein omringd door het Kremlin, de Basilius-kathedraal met de typische kleurrijke uienkoepels en het schitterende warenhuis GUM. De gids vertelt uitgebreid over de historie en het huidige leven in Moskou. Een bezoek aan de mooiste metrostations en een boottocht over de Moskou Rivier maken deze excursiedag compleet.

Dag 3
Circa twee uur voor vertrek word je in het hotel opgehaald voor de transfer naar het station. De chauffeur/gids wijst je de weg naar het juiste perron en natuurlijk je bednummer in de trein.

Vertrek Trans Mongolië Express naar Jekaterinburg.

De eerste rit duurt een kleine 30 uur waarbij je 1 nacht in de trein verblijft.

Het verblijf is standaard in een 4-persoonscoupé. Natuurlijk is het ook mogelijk om tegen een meerprijs met 2 personen in een coupé te verblijven.

Dag 4
In de avond aankomst in Jekaterinburg.

Op het station staat een collega je op te wachten met een bordje Tiara Tours voor de transfer naar het hotel.

Verblijf in een 3* accommodatie o.b.v. logies/ontbijt.

Dag 5
Excursiedag Jekaterinburg.

Al wandelend maak je kennis met deze stad die voornamelijk haar bekendheid dankt aan de dramatische moord op de
Romanov familie. Je bezoekt de plek waar de Romanovs vermoord zijn, maar waar nu een prachtige kathedraal is gebouwd, de Kathedraal van het verspilde bloed. De gids verteld voluit over de stad en haar geschiedenis terwijl je door het historisch centrum loopt. Je ziet standbeelden van de grondleggers en communistische leiders van Jekaterinburg, het plein van de revolutie en het plein van de Red Army. Je hebt een prachtig uitzicht vanaf de ‘heuvel van Hemelvaart’. Na de lunch vervolg je de excursie met een bezoek aan het het klooster opgedragen aan de vermoorde familie herleeft een stukje geschiedenis. Op deze plek zijn de lichamen van de overleden familie in een oude mijnschacht, Ganina Yama, verborgen geweest. Vandaag de dag is deze plek een bekend Russisch Orthodox pelgrimsoord. Naast het bezoek aan het klooster bezoek je ook de zeven houten kerkjes, elk gemaakt voor één lid van de familie en elk toegewijd aan een Russische heilige.

Je laat het klooster achter je en zet koers naar de Eurazie grens. Daar aangekomen zie je een obelisk die deze grens symboliseert, hier weet je dat je met het ene been in Europa staat en het andere been in Azië. Deze bijzondere ervaring wordt dan ook gevierd met een glas Russische bubbels.

In de avond is het tijd om het tweede traject met de trein af te gaan leggen. (Voor vertrek krijg je nog de gelegenheid om te douchen)

Circa twee uur voor vertrek word je in het hotel opgehaald voor de transfer naar het station.

Deze rit duurt ongeveer 58 uur waarbij je 3 nachten in de trein verblijft.

Dag 6 & 7
Verblijf in de trein.

Tijdens het traject stopt de trein een aantal keren per dag. Indien de stop langer dan 15 minuten is kun je de trein uit en eventueel op de perrons iets te eten en/of te drinken kopen.

Misschien kom je nog wel Babuschkas (Moedertjes van Rusland) tegen met hun tot mobiele snackbar omgebouwde kinderwagens. Zij brengen met hun zelfgemaakte lekkernijen afwisseling in het menu van het restauratierijtuig. Van ingemaakte groenten en gebakken aardappelen tot koek en gebak. Het aanbod is sterk afhankelijk van het jaargetijde.

Dag 8
In de ochtend aankomst Irkutsk.

Op het station staat een collega je op te wachten met een bordje Tiara Tours voor de transfer naar het hotel.

Excursiedag Irkutsk.
Samen met een lokale gids ga je deze Siberische stad verkennen. Je wandelt langs eeuwenoude kerken en prachtige houten huizen. Ook bezoek je het regionale Historisch Museum. Je eindigt de wandeling aan de Angara rivier, waar je tsaar Alexander III ontmoet. De opdrachtgever voor de bouw van de Trans Siberische Spoorlijn is hier vereeuwigd middels een monument.

Verblijf in een 3* accommodatie o.b.v. logies/ontbijt.

Dag 9
Vandaag maak je een schitterende dagtocht naar het Baikalmeer.
Een dag vol hoogtepunten! De dag begint met een wandeling en een tocht per kabelbaan naar een prachtig uitzichtpunt over het Baikalmeer. Daarna is er een traditionele lunch. In de middag maak je een boottocht over het meer en misschien durf je het zelfs aan om een duik te nemen. Als afsluiter breng je een bezoek aan de vis- en souvenir markt.

Hierna keer je terug naar Irkutsk waar je wederom in dezelfde accommodatie zult overnachten.

Dag 10
In de vroege ochtend transfer naar station.

Vandaag start alweer het derde traject met de trein. Tijdens de prachtige rit van een kleine 24 uur krijg je uitgebreid de tijd om van het prachtige uitzicht over het baikalmeer te genieten. In de avond komt de trein aan bij de grensovergang met Mongolië. Je kunt rustig in de trein blijven zitten. Na een controle van de paspoorten zul je 1 nacht in de trein verblijven.

Dag 11
In de ochtend aankomst in Ulaanbaatar.

Op het station staat een collega je op te wachten met een bordje Tiara Tours voor de transfer naar het hotel.

Excursiedag Ulaanbaatar.

Na een ontbijt in het hotel begint de excursiedag met een bezoek aan het imposante Tibetaanse Gandan klooster. Vervolgens bezoek je een gertenten werkplaats, het centrale Sukhbaatar Plein en het historisch museum.

Na een drukke ochtend is het heerlijk bijkomen met een warme Mongoolse lunch. Als afsluiter woon je een unieke traditionele folkloreshow bij vol Mongoolse keelzang, typisch Mongoolse dansen en acrobatiek en natuurlijk de traditionele kleurrijke kleding van de Mongoliërs.

Verblijf in een 3* accommodatie o.b.v. logies/ontbijt.

Dag 12
In de ochtend vertrek je naar één van de hoogtepunten van deze reis. Je brengt een bezoek aan een lokale nomaden familie. De familie leeft het traditionele nomaden bestaan en laten je hier graag kennis mee maken.

Je verblijft één nacht bij de nomadenfamilie in Hustai N.P.. Zo krijg je dé ultieme kans om een kijkje in hun leven, met alle gebruiken en tradities. Eet wat de pot schaft en slaap in een authentieke ger.

Verblijf op basis van volpension in een meerpersoonsgertent.

Dag 13
Na het afscheid van de familie vertrek je richting het volgende nationale park, Terelj.

Onderweg zal er een stop gemaakt worden bij het Genghis Khan monument.
Sta oog in oog met Genghis Khan, de Mongoolse heerser die het grootste imperium in de wereldgeschiedenis stichtte. Het is het grootste standbeeld ter wereld van een paard met ruiter.

Verblijf op basis van volpension in een meerpersoonsgertent.
Tip: 2-persoonsgebruik van de gertent voor 1 nacht € 12,50,- p.p. (op aanvraag).

Dag 14
Vrije dag in Terelj N.P.

Tijdens het verblijf in het gerkamp in Terelj National Park geniet je van de rust, het landelijke uitzicht en de rotsformaties in de omgeving.

Extra: Optionele Dagwandeling Terelj N.P.
Heerlijk in de benen in het prachtige natuurgebied Terelj N.P. Tijdens de wandeling van ongeveer 9 km. is het zomaar mogelijk een kudde yaks te passeren of een nomadenfamilie bezig te zien met hun dagelijkse werkzaamheden bij hun ger. Als het einde van de wandeling in zicht is tovert de Turtle Rock,zoals de naam al doet vermoeden, een rots in de vorm van een schildpad, een glimlach op je gezicht. Een compleet voldaan gevoel krijg je wanneer je de prachtige tempel bezoekt waarvandaan je een geweldig uitzicht hebt.

Geniet je liever van de rust, dan blijf je lekker rondom het kamp.

Dag 15
Vandaag staat er een vroege transfer naar het station van Ulaanbaatar op het programma.

Deze laatste rit van ongeveer 32 uur staat in het teken van de Gobi woestijn. Uren lang kun je genieten van de leegte van het land en zul je je verbazen over de leegte die je hier ervaart.

In de avond kom je aan bij de tweede en laatste grensovergang. Hier zul je de trein tijdelijk moeten verlaten. De trein zal op dit punt een ander onderstel krijgen. Je verblijft een laatste nacht in de trein.

Dag 16
In de middag aankomst in Beijing.

Op het station staat een collega je op te wachten met een bordje Tiara Tours voor de transfer naar het hotel.

Verblijf in een 3* accommodatie o.b.v. logies/ontbijt.

Dag 17
Verblijf in Beijing.

Tijdens de eerste excursiedag in Beijing bezoek je de Verboden Stad, welke je via het indrukwekkende Tiananmen Plein bereikt. Tempel van de Hemel en ervaar van dichtbij hoe de Chinezen zich in het park vermaken met Tai Chi, muziek, zang en dans.

Een traditionele chinese lunch is inbegrepen.

Dag 18
Verblijf in Beijing.

Vandaag is het tijd voor een letterlijk hoogtepunt van de reis. De chauffeur haalt je op voor een bezoek aan de Chinese muur bij Mu Tian Yu. Je kunt de muur te voet of via de kabelbaan bereiken.

Dag 19
De chauffeur brengt je in de ochtend naar de luchthaven voor vertrek van de vlucht naar Amsterdam.

Rechtstreekse KLM vlucht Beijing – Amsterdam.

 

Foto's van deze reis

/media/8590/42021.jpg /media/8590/42021.jpg /media/8590/42021.jpg /media/8590/42021.jpg /media/8590/42021.jpg /media/8590/42021.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Beijing, Irkoetsk, Listvianka, Moskou, Terelj, Ulan Bator

Soort reis:

Cultuurvakanties, Natuurvakanties, Trein vakanties

Wat ga je o.a. doen & zien?

Kamperen, Treinreizen, Wereldsteden en wijken


Vergelijk deze reis met andere China reizen

Stel je eigen China reis samen Stel je eigen China reis samen v.a. 1 dagen Individuele reis v.a. € 50 Excl. vliegticket  
21 dagen Oost China en Japan: De vele gezichten van Azie 21 dagen Oost China en Japan: De vele gezichten van Azie 21 dagen Individuele reis v.a. € 1549 Excl. vliegticket  
22-Daagse groepsreis Hoogtepunten van China 22-Daagse groepsreis Hoogtepunten van China 22 dagen Groepsreis v.a. € 1999 Incl. vliegticket  
Pandaberen & natuur in China Pandaberen & natuur in China v.a. 13 dagen Groepsreis v.a. € 8996 Excl. vliegticket  
Trans Mongolie Express budget Trans Mongolie Express budget 12 dagen Individuele reis v.a. € 749 Excl. vliegticket  

Deel deze reis: