/media/8068/36304.jpg /media/8068/36304.jpg /media/8068/36304.jpg /media/8068/36304.jpg /media/8068/36304.jpg /media/8068/36304.jpg /media/8068/36304.jpg /media/8068/36304.jpg

Zwemmen met dolfijnen op de Azoren

Bestemming: Portugal
Reisduur: 8 dagen
Type reis: Individuele reis
Vertrek: mei, jun, jul, aug, sep, okt
Prijs: Prijs vanaf € 673 Exclusief vliegticket
Garanties:

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Portugal
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Een unieke reis waarbij u met 5 soorten dolfijnen mag zwemmen in de wateren rond de eilanden van de Azoren.

Een unieke reis waarbij u met 5 soorten dolfijnen mag zwemmen in de wateren rond de eilanden van de Azoren. Dag 1: Vertrek naar de Azoren Vertrek vanaf Schiphol via Lissabon naar Horta op het eiland Fayal waar u aan het eind van de ochtend aankomt. Op de luchthaven wordt u verwelkomd en naar de haven van Horta gebracht. In een half uur vaart u naar het eiland Pico waar u wordt opgewacht door een ... Lees verder ›


Uitgebreide reisbeschrijving


Een unieke reis waarbij u met 5 soorten dolfijnen mag zwemmen in de wateren rond de eilanden van de Azoren.


Dag 1: Vertrek naar de Azoren

Vertrek vanaf Schiphol via Lissabon naar Horta op het eiland Fayal waar u aan het eind van de ochtend aankomt. Op de luchthaven wordt u verwelkomd en naar de haven van Horta gebracht. In een half uur vaart u naar het eiland Pico waar u wordt opgewacht door een chauffeur die u naar uw hotel in het stadje Lajes do Pico brengt.

Het eiland Pico wordt gedomineeerd door een 2.300 meter hoge vulkaan. Pico is eigenlijk de top van 's werelds hoogste, veelal onderwater gelegen, bergketen, de 16 kilometer hoge Mid Atlantic Ridge. Lajes do Pico is een uit het jaar 1460 stammend vissershaventje met een boeiend walvis museum en is naast een walvisbasis een prima uitgangspunt om het eiland te verkennen.


Dag 2-7: Zwemmen met dolfijnen

Rond de klok van tienen als de "Bomba", het alarm voor de walvissen, over het kleine stadje schalt, verlaat u de haven met maximaal 10 personen aan boord op weg naar uw spectaculaire ontmoeting met dolfijnen.

Joao, die al 48 een walvis-uitkijkpost is, speurt de zee af naar dolfijnen en als hij die ziet geeft hij dit aan de boot per radio door. Eenmaal bij de dolfijnen kunt u ze observeren, beluisteren, fotograferen en tot een gepaste afstand benaderen.

Als het Tuimelaars, Gewone-, Atlantische-, Gestreepte- of Risso's dolfijnen zijn dan trekt u uw snorkel materiaal aan en glijdt u voorzichtig het water in. Wat u dan ziet is ongelooflijk.

Hele scholen dolfijnen ziet u in het oneindige diepe blauw onder u door zwemmen. Nieuwsgierig komen ze naderbij om u te bekijken. Hoe stiller u bent hoe natuurlijker ze zich gedragen. Het is fantastisch om ze onder onder te zien spelen. Om de dolfijnen niet te verstoren gaan er steeds twee snorkelaars tegelijk het water in. Na drie uur vaart u weer terug naar de haven.

De middagen zijn vrij en u kunt zwemmen, snorkelen, zeekayakken, mountainbiken, wandelen of het Walvis Centrum bezoeken voor films en documentatie.

In totaal vaart u 5 keer uit om te gaan zwemmen met de dolfijnen. Uiteraard zal uw gids u ook proberen de vele walvissen die hier voorkomen te laten zien. Met geluk ziet u soorten als potvis, bultrug en blauwe vinvis.


Dag 8: Vertrek naar Amsterdam

Vandaag vertrekt u weer terug naar Amsterdam.

 
Aangeboden door:

Sundowner Wildlife Holidays

e-mail - telefoon - website

Contact met aanbieder

Foto's van deze reis

/media/8068/36304.jpg /media/8068/36304.jpg /media/8068/36304.jpg /media/8068/36304.jpg /media/8068/36304.jpg /media/8068/36304.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Azoren

Soort reis:

Avontuurlijke reizen, Bouwstenen, Natuurvakanties, Strandvakanties, Wildlife reizen & safaris

Wat ga je o.a. doen & zien?

Fietsen, Wandelen, Kajakken met walvissen, Duiken, Whalewatching, Zwemmen met dolfijnen


Vergelijk deze reis met andere Portugal reizen

Wandelreis Portugal | Minho Wandelreis Portugal | Minho 8 dagen Individuele reis v.a. € 355 Excl. vliegticket  
Familierondreis Portugal, 10 dagen Porto naar Lissabon Familierondreis Portugal, 10 dagen Porto naar Lissabon 10 dagen Individuele reis v.a. € 600 Incl. vliegticket  
Madeira rondreis Madeira rondreis 8 dagen Individuele reis v.a. € 595 Excl. vliegticket  
Wandelreis Portugal | Costa Vicentina Wandelreis Portugal | Costa Vicentina 8 dagen Individuele reis v.a. € 645 Excl. vliegticket  
Wolven in Portugal Wolven in Portugal v.a. 15 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 320 Excl. vliegticket  

Deel deze reis: