/media/7476/32262.jpg /media/7476/32262.jpg /media/7476/32262.jpg /media/7476/32262.jpg /media/7476/32262.jpg /media/7476/32262.jpg /media/7476/32262.jpg /media/7476/32262.jpg /media/7476/32262.jpg /media/7476/32262.jpg

8-Daagse Nederlandstalige Cultuurreis Moskou & Sint-Petersburg

Bestemming: Rusland
Reisduur: 8 dagen
Type reis: Groepsreis
Vertrek: maa, apr, mei, jun, jul, aug, sep, okt, nov, dec
Prijs: Prijs vanaf € 1255 Inclusief vliegticket
Garanties:

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Rusland
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Tijdens deze 8-daagse georganiseerde cultuurreis bezoekt u zowel het sprookjesachtige Rode plein in Moskou als de elegante paleizen van Sint-Petersburg. Welkom in Rusland !

Tijdens deze 8-daagse georganiseerde cultuurreis bezoekt u zowel het sprookjesachtige Rode plein in Moskou als de elegante paleizen van Sint-Petersburg. Ervaar Moskou, het eeuwenoude bolwerk van macht en rijkdom, waar het gezag nog onverminderd haar kracht uitstraalt en laat u onderdompelen in de cultuur van Sint-Petersburg. Welkom in Rusland ! Programma Dag 1 In de ochtend vertrekt u vanaf Amste...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Sovjet Reizen

Bijzonderheden:

Elke vrijdag vertrek!


Uitgebreide reisbeschrijving


Tijdens deze 8-daagse georganiseerde cultuurreis bezoekt u zowel het sprookjesachtige Rode plein in Moskou als de elegante paleizen van Sint-Petersburg. Ervaar Moskou, het eeuwenoude bolwerk van macht en rijkdom, waar het gezag nog onverminderd haar kracht uitstraalt en laat u onderdompelen in de cultuur van Sint-Petersburg. Welkom in Rusland !

Programma


Dag 1

In de ochtend vertrekt u vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf naar Moskou waar u in de loop van de middag arriveert. Na ontvangst door uw Nederlands-talige reisleidster / gids volgt de transfer naar Hotel Alfa*** of gelijkwaardig.


Dag 2

Na het ontbijt krijgt u tijdens de stadstour de hoogtepunten van deze metropool te zien. Onderweg ziet u o.a het Witte huis, de Christus de Verlosser kathedraal, die ten tijden van het communisme volledig verwoest werd en sinds 2000 weer in haar volle glorie de oevers van de Moskva rivier siert, en het Kremlin met haar imposante muren en torens. Alvorens we een wandeling maken over het Rode plein, hét kenmerk van Moskou, komen we langs het monument van de onbekende soldaat, waar de wisseling van de wacht plaats vindt, een strak geplande opvoering.
De Basilius kathedraal is één van de belangrijkste symbolen van Moskou en dé blikvanger van het Rode Plein en gebouwd in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke. Eén van de verhalen die over de kathedraal de ronde doen is dat Ivan de Verschrikkelijk, de architect van het bouwwerk blind liet maken, zodat hij nooit meer zoiets moois als dit bouwwerk zou kunnen voortbrengen.
We vervolgen onze stadstour en brengen een bezoek aan één van de mooiste kloosters van Moskou, het Novodevichy klooster ofwel het Nieuwe Vrouwen klooster. Het klooster is gesticht in het begin van de 16de eeuw en is getuige geweest van vele historische gebeurtenissen die aan namen zoals Ivan de verschrikkelijke, Boris Godunov en tsaar Peter de Grote verbonden zijn. Het complex is een opmerkelijk staaltje architectuur waarvan het aantrekkelijkste gebouw de kathedraal Smolensky is. Het interieur van deze vijfkoepelige kathedraal is rijkelijk versierd met fresco's en bezit een prachtige iconostase met iconen uit de 16de en 17de eeuw.
Na de lunch rijden we naar de Tretyakov Galerie. Het museum bezit een grote collectie en vertegenwoordigt de ontwikkeling van de Russische kunst vanaf de 11de tot aan de 20ste eeuw.


Dag 3

Vandaag maakt u kennis met 's werelds mooiste metrostelsel, de eerste metrolijn werd in 1935 geopend en had een lengte van 11 km, wat met de 185 km van tegenwoordig in het niet valt. Opweg naar het Kremlin ziet u enkele van 's werelds mooiste metrostations, hét prestige object ten tijde van Stalin.
We komen aan bij het Kremlin, het historisch, geestelijk en politieke machtscentrum van Rusland. De facinerende geschiedenis van deze vesting openbaart zich wanneer we het complex betreden. De architecturale verscheidenheid binnen deze vesting is indrukwekkend, evenals de talrijke bezienswaardigheden zoals de tsarenklok, het tsarenkanon dat nooit één schot heeft gelost en de diverse paleizen en kathedralen.
Voor de lunch vertrekken we naar de Arbat, ongetwijfeld de gezelligste straat van Moskou en een bonte samensmelting van terrasjes, winkels en straatmuzikaten.
De namiddag bent u vrij om op eigen gelegenheid het centrum verder te ontdekken. U kunt een wandeling maken door de Tverskaya winkelstraat of een bezoek brengen aan enkele van de grote warenhuizen rondom het Kremlin.
In de avond neemt u vanaf de Vorobiovy heuvels, waarvan u een prachtig panorama heeft afscheid van Moskou. Na een laatste fotostop bij Polkonnaya Gora rijden wij naar het treinstation waar u op de nachttrein richting Sint-Petersburg stapt.


Dag 4

In de ochtend komt u aan in de stad van Peter de Grote, waar uw reisleidster op het perron al op u staat te wachten. Na het ontbijt in Hotel Azimut*** vertrekken we om Sint-Petersburg middels een stadstour te leren kennen. Tijdens deze tour ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden en krijgt u een goede indruk van de stad. Enkele voorbeelden zijn de 17de eeuwse Kazan kathedraal met zijn 96 zuilen, welke sterke gelijkenissen vertoont met de Sint-Pieter in Rome. De Admiraliteit, 's lands eerste scheepswerf en de beroemde pantserkruiser Aurora. Het prachtige blauw-witte Smolny complex en de kleurrijke Bloedkerk passeren ook de revue. Na de lunch bezoeken we de Petrus en Paulus vesting, het oudste historische en architecturale monument van de stad. De bouwwerkzaamheden begonnen in 1703 en dat jaar wordt dan ook beschouwd als de stichting van Sint-Petersburg. Deze vesting was bedoeld als defensiestructuur en later gebruikt als politieke gevangenis. In de Petrus en Paulus kathedraal, waarbij de Nederlandse architectuur bijzonder goed zichtbaar is, bevinden zich vrijwel alle graven van de tsarendynastie Romanov.
Namiddag ter vrije besteding.


Dag 5

We beginnen de dag met een bezoek aan het Alexander-Nevsky klooster. Het in 1710 door Peter de Grote opgerichtte complex herbergt een vijftal kerken in barok en neo-classicisme stijl. Tot op heden wordt er dagelijks door de monniken een dienst opgedragen. Op het naastgelegen kerkhof liggen de grote namen uit de Russische geschiedenis waaronder Tchaikovsky.
Na de lunch brengen we een bezoek aan de Hermitage, dat deels is gevestigd in het Winterpaleis, welke gebouwd is voor Tsarina Elizabeth, die de voltooiing van dit wonderlijke paleis helaas niet meer heeft morgen meemaken. Het museum, dat haar grote collectie grotendeels te danken heeft aan Katharina de Grote, is gelegen aan de Neva en staat in de gehele wereld bekend om haar grote collectie kunst van de alom bekende meesters zoals Van Gogh, Rembrandt, Leonardo da Vinci en Michelangelo. Het merendeel van de collectie is verzameld door Katharina de Grote zelf, die een kunstcollectie van niet minder dan 2658 schilderijen tijdens haar leven opbouwde. Tijdens de rondleiding door dit immense museum komt u meer te weten over de schitterende verzameling werken die hier tentoon gesteld staan. De weelderig ingerichte zalen met veel goud bekledingen en enorme kroonluchters geven u een indruk in welke luxe de Tsaren hebben geleefd. Na de rondleiding door onze deskundige gids bent u vrij om in het museum te blijven of op eigen gelegenheid de stad te gaan verkennen. In de middag heeft u de mogelijkheid facultatief deel te nemen aan een rondvaart door de grachten waarbij u de schoonheid van deze stad vanaf het water ziet.
In de avond wordt er een facultatieve avondvoorstelling in één van de Operahuizen aangeboden.


Dag 6

Vandaag laten we de stad achter ons en vertrekken we richting het Peterhof gelegen aan de Finse Golf, op zo'n 25 km van Sint-Petersburg. Het paleis mag worden gerekend tot één van de mooiste Europese paleizen en is een goed voorbeeld van de 18de en 19de eeuwse Russische artistieke architectuur. Tijdens ons bezoek aan het paleis krijgt u uitleg over de verschillende kunstvoorwerpen en de verschillende stijlen van de verblijven in het paleis. In de paleistuinen, die tot aan de Finse Golf reiken, vind u de talloze wereldberoemde fonteinen met de in in goud vergulde sculpturen in diverse vormen en stijlen. Het Peterhof was en is het symbool van het tot bloei gekomen jong, hervormd Rusland.
's Avonds wordt er facultatief een uitstap gemaakt naar het Nicolai paleis, aldaar kunt u genieten van een folkloristische dans- en zangavond.


Dag 7

De voorlaaste dag in Sint-Petersburg biedt u de mogelijkheid om de stad op eigen gelegenheid verder te ontdekken. Indien u wenst kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar Pushkin. Het voormalige zomerpaleis van Katharina de Grote in het tsarendorp Tsarskoje Selo is gelegen op zo'n 30 km van Sint-Petersburg. Het paleis, gebouwd in de 18e eeuw, is een bijzonder voorbeeld van barok en is bekend om haar barnstenen kamer.


Dag 8

De laatste dag bezoeken we de Sint-Isaac kathedraal. De kathedraal die de skyline van de stad met haar gouden koepel domineert, is de grootste kathedraal van Sint-Petersburg en is gebouwd op een fundering van 30.000 boomstammen. Deze kathedraal heeft een rijkelijk versierd interieur dat tijdens ons bezoek uitgebreid aan bod komt. Aansluitend volgt de transfer naar de luchthaven waar u afscheid neemt van uw reisleidster en deze bijzondere stad.

 

Foto's van deze reis

/media/7476/32262.jpg /media/7476/32262.jpg /media/7476/32262.jpg /media/7476/32262.jpg /media/7476/32262.jpg /media/7476/32262.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Moskou, St. Petersburg

Soort reis:

Cultuurvakanties, Stedenreizen

Wat ga je o.a. doen & zien?

Kerken, Treinreizen, Wereldsteden en wijken, Kloosters, Religieuze bouwwerken


Vergelijk deze reis met andere Rusland reizen

8-Daagse Nederlandstalige Cultuurreis Moskou & Sint-Petersburg 8-Daagse Nederlandstalige Cultuurreis Moskou & Sint-Petersburg 8 dagen Groepsreis v.a. € 1255 Incl. vliegticket  
9-Daagse Nederlandstalige reis naar het Russische Noorden, Witte Zee, Solovietsky en Moermansk 9-Daagse Nederlandstalige reis naar het Russische Noorden, Witte Zee, Solovietsky en Moermansk 9 dagen Groepsreis v.a. € 1795 Incl. vliegticket  
8-daagse culturele groepsreis Moskou - St. Petersburg 8-daagse culturele groepsreis Moskou - St. Petersburg 8 dagen Groepsreis v.a. € 1245 Incl. vliegticket  
12-Daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou en Sint-Petersburg 12-Daagse Nederlandstalige riviercruise Moskou en Sint-Petersburg 12 dagen Groepsreis v.a. € 1695 Incl. vliegticket  
11-Daagse Nederlandstalige rondreis door Siberië 11-Daagse Nederlandstalige rondreis door Siberië 11 dagen Groepsreis v.a. € 3495 Incl. vliegticket  

Deel deze reis: