/media/7243/28254.jpg /media/7243/28254.jpg /media/7243/28254.jpg /media/7243/28254.jpg /media/7243/28254.jpg

Wolven in Portugal

Bestemming: Portugal
Reisduur: Vanaf 15 dagen
Type reis: Vrijwilligerswerk
Vertrek: Gehele jaar door
Prijs: Prijs vanaf € 320 Exclusief vliegticket

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Portugal
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Vrijwilligerswerk met wolven in Portugal

DiersoortDe Iberische wolf (Canis lupus signatus Cabrera, 1907), woonachtig op het Iberische schiereiland, is 1 van de vele wolf soorten in de wereld. Ze zijn wat kleiner en lichter van kleur dan de noordelijke en oostelijke Europese wolven en hebben een lang gezicht met een puntige snuit en korte driehoekige oren. De wolf is een vleeseter en voedt zich in het wild voornamelijk met herten, reeën e...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Global Spirit Holland

Bijzonderheden:

Min. leeftijd 18 (tenzij onder begeleiding). Communicatie in Engels.


Uitgebreide reisbeschrijving


Diersoort

De Iberische wolf (Canis lupus signatus Cabrera, 1907), woonachtig op het Iberische schiereiland, is 1 van de vele wolf soorten in de wereld. Ze zijn wat kleiner en lichter van kleur dan de noordelijke en oostelijke Europese wolven en hebben een lang gezicht met een puntige snuit en korte driehoekige oren. De wolf is een vleeseter en voedt zich in het wild voornamelijk met herten, reeën en wilde zwijnen.

Terwijl in het verleden de Iberische wolf was verspreid over het gehele schiereiland, komt nu slechts 20% van de wolven voor in het gebied. In Portugal hoofdzakelijk in het Noorden en centrale Noorden. De wolf is een van de diersoorten waarvan zijn leefgebied aanzienlijk afneemt in alle delen van de wereld. In Portugal wordt de Iberische wolf bedreigt met uitsterven en is het is sinds 1988 volledig beschermd door een nationale wet. Er zal concrete actie moeten worden ondernomen en snel en efficiënt moeten worden gehandeld als we het uitsterven van deze prachtige dieren willen voorkomen.

Het project
Het wolven project is in 1987 opgericht door een onafhankelijke, non-profit organisatie, toegewijd aan het behoud van de Iberische wolf en zijn leefgebied in Portugal. Dit project is opgericht met het doel om wolven, die niet langer in het wild kunnen leven en voor zichzelf kunnen zorgen, een aangepast thuis te geven in een omsloten natuurlijk gebied en om de wolf te promoten.

Deelname aan dit project is bedoeld voor vrijwilligers die willen helpen met de instandhouding en bescherming van een van de mooiste en mysterieuze dieren ter wereld; de Iberische wolf. Het werk van vrijwilligers is erg belangrijk voor de ontwikkeling en voortgang van het centrum. Door het voortbrengen van meer begrip voor de wolven, is het project overtuigd dat ze de uitsterving van deze dieren kan helpen voorkomen.

Periode/duur

Vrijwilligers zijn het hele jaar welkom.Je mag je eigen aankomst datum kiezen (bij voorkeur op een dinsdag, woensdag of donderdag, aankomst op zaterdag of zondag is helaas niet mogelijk) Minimum deelname van 15 dagen of langer. Projectvereisten

Minimum leeftijd van 18 jaar, tenzij begeleidt door een ouder/verzorger;

In het Engels kunnen communiceren en in teamverband kunnen werken;

Geïnteresseerd zijn in dieren conservatie en een goede conditie hebben;

Er zijn geen vaccinaties vereist voor dit project, maar geadviseerd worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A. (voor eventuele verdere vaccinaties en/of informatie adviseren we je contact op te nemen met de plaatselijke GGD of het havenziekenhuis in Rotterdam).

Prijzen zijn inclusief:

Accommodatie Gebruik van keukenfaciliteitenEen donatie aan het project Training en begeleiding Administratie kosten Accommodatie
De vrijwilligers accommodatie bestaat uit een nieuw chalettype guest-house. Het huis is volledig ingericht en van alle gemakken voorzien. Het huis heeft 2 slaapkamers (één 4-persoons slaapkamer en één 2-persoons slaapkamer. Er zijn geen gescheiden man/vrouw kamers.). Andere faciliteiten, zoals keuken, waar je je eigen maaltijden kunt klaarmaken, en de badkamer worden gedeeld door alle deelnemers.

Het werk
Het werk is gevarieerd en je taken kunnen bijvoorbeeld zijn:

Voederen van de wolven (3 keer per week);

Controleren van de wolven drinkplaatsen (tijdens de zomer op zijn minst 3 keer
per dag);

De gezondheid en het welzijn van de wolven verzorgen;

De gezondheid en algemene gedrag van de wolven observeren (met een minimum
van 2 uur per dag);

Assisteren bij onderhoud van de infrastructuur (inclusief het controleren van de
omheining en hekken);

Meehelpen bij het herbebossing programma (inclusief het zorgen voor de open
plekken in het woud en het grondgebied buiten de omheining);

Voorkomen van brand / vuurcontroles uitvoeren in het gebied (juli–oktober);

Helpen bij de bezoekers receptie;

De project coördinator kan vragen om bepaalde taken uit te voeren welke hier niet genoemd zijn, maar deze kunnen op dat moment zeer belangrijk zijn in een onverwachte situatie.

Je werkt 5 dagen per week, ongeveer 7 uur per dag. Je hebt iedere week 2 Dagen vrij.
naar boven

Project locatie
De projectlocatie ligt ongeveer 20 km van Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Het wolvencentrum is gelegen in een beboste vallei. De omgeving is rijk aan natuur en cultureel erfgoed, diverse (ongerepte) natuurreservaten en ook de zee is vlakbij.

Er zijn veel dingen te doen in je vrije tijd. Bijvoorbeeld: ga erop uit om de mooie omgeving van bossen en de kustlijn te ontdekken of ga lekker ontspannen op het nabij gelegen strand. Bezoek verschillende plaatsjes zoals de historische stad Mafra, de paleizen van Sintra en natuurlijk een bezoek aan Lissabon mag niet ontbreken. In overleg met de project coördinator is het eventueel mogelijk om extra vrije dagen te regelen.

Reisinformatie
Je reist op eigen gelegenheid naar Lissabon, Portugal, en verder met de bus naar het dichtstbijzijnde plaatsje bij het project, Vale da Guarda. Indien we je aankomst gegevens hebben ontvangen, zal iemand van de project staf je daar komen ophalen en je naar de project locatie brengen.

De project staf

De project staf ter plaatse bestaat uit 2 personen, (welke niet alleen speciaal zijn toegewijd zijn aan vrijwilligers). De staf is enthousiast en vindt het leuk om vrijwilligers alles te leren over de wolven en met hen samen te werken.

De voertaal op het project is Engels

 
Aangeboden door:

Global Spirit Holland

e-mail - telefoon - website

Naar website aanbieder Contact met aanbieder

Foto's van deze reis

/media/7243/28254.jpg /media/7243/28254.jpg /media/7243/28254.jpg /media/7243/28254.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Lissabon

Soort reis:

Vrijwilligerswerk, Wildlife reizen & safaris

Wat ga je o.a. doen & zien?

Vrijwilligerswerk, Vrijwilligerswerk met dieren, Wolven tracken, Wildlife watching


Vergelijk deze reis met andere Portugal reizen

Wolven in Portugal Wolven in Portugal v.a. 15 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 320 Excl. vliegticket  
Zeeschildpadden in Griekenland Zeeschildpadden in Griekenland v.a. 28 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 380 Excl. vliegticket  
Walvissen & dolfijnen in Italië Walvissen & dolfijnen in Italië v.a. 8 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 799 Excl. vliegticket  
Adriatische dolfijnen in Kroatie: vrijwilligerswerk Adriatische dolfijnen in Kroatie: vrijwilligerswerk v.a. 12 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 830 Excl. vliegticket  

Deel deze reis: