/media/7217/28070.jpg /media/7217/28070.jpg /media/7217/28070.jpg /media/7217/28070.jpg /media/7217/28070.jpg /media/7217/28070.jpg

Paarden in Zuid Afrika

Bestemming: Zuid-Afrika
Reisduur: Vanaf 7 dagen
Type reis: Vrijwilligerswerk
Vertrek: Gehele jaar door
Prijs: Prijs vanaf € 575 Exclusief vliegticket

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Zuid-Afrika
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Vrijwilligersproject gericht op het redden en vervolgens rehabiliteren van misbruikte en verwaarloosde paarden.

Het hoofddoel van het project is het redden en vervolgens het rehabiliteren van misbruikte en verwaarloosde paarden die door pure onkundigheid van hun eigenaars veel hebben geleden.DiersoortMomenteel wonen er 37 paarden van verschillende rassen op het project. Van Friezen en Percherons tot Nooitgedachts en Boerperde (de 2 laatste zijn Zuid-Afrikaanse rassen). 20 van de 37 paarden worden momenteel ...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Global Spirit Holland

Bijzonderheden:

Leeftijd vanaf 18 jaar.


Uitgebreide reisbeschrijving


Het hoofddoel van het project is het redden en vervolgens het rehabiliteren van misbruikte en verwaarloosde paarden die door pure onkundigheid van hun eigenaars veel hebben geleden.

Diersoort

Momenteel wonen er 37 paarden van verschillende rassen op het project. Van Friezen en Percherons tot Nooitgedachts en Boerperde (de 2 laatste zijn Zuid-Afrikaanse rassen). 20 van de 37 paarden worden momenteel gebruikt voor strand trails en de andere 17 lopen vrij rond op de boerderij. Er is een Percheron dekhengst en een merrie die worden gebruikt voor het voortzetten van het ras en het project heeft momenteel 3 van de veulens van dit paar. Ook wonen er oudere paarden welke niet langer kunnen werken en zij verblijven op de boerderij om van hun oude dag te genieten en zijn direct ook gezelschap voor de paarden welke worden gerehabiliteerd.

Het project
Het project is in 1988 opgericht. Het hoofddoel van het project is het redden en vervolgens het rehabiliteren van misbruikte en verwaarloosde paarden die door pure onkundigheid van hun eigenaars veel hebben geleden. Het project heeft 236 hectare grond en kleinere omheinde stukken land tot haar beschikking om accommodatie te bieden aan de paarden welke in sociale groepen zijn verdeeld. Op dit moment geeft de boerderij een thuis aan 37 paarden, 3 ezels, koeien, varkens, struisvogels, honden, katten, en nog veel andere kleinere dieren en vogels.

Het project is verdeeld in 2 gedeelten: Het Rehabilitatie Centrum en de Paarden Trail. Deze laatst genoemde onderhoud het Rehabilitatie Centrum, want het project heeft geen officiële sponsering van bijvoorbeeld de overheid. Het project organiseert verschillende paarden tochten waar ook vrijwilligers mee mogen helpen en in worden betrokken.

Ook heeft het project gewerkt voor de Europese Unie betreft het trainen van eigenaars van zwarte paarden in basis paarden verzorging en management. Ze hebben meer dan 200 paarden eigenaars hierin getraind. Zo hebben ze ook nog ongeveer 60 gidsen getraind in tour guiding.

Periode/duur

Vrijwilligers zijn het hele jaar door welkom.Je mag je eigen aankomst datum kiezen. Deelname het liefst voor minimaal 4 weken.Mogelijkheden voor kortere deelname op aanvraag. Projectvereisten

Minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar, tenzij begeleidt door een ouder/verzorger;Een passie en liefde hebben voor paarden en andere dieren en in het Engels kunnen communiceren;Indien je beschikt over stap, draf en galop is het een pré maar het is niet vereist; Er zijn geen vaccinaties verplicht voor deelname aan dit project, maar we raden je aan gevaccineerd te zijn tegen DTP en Hepatitis A (Voor eventueel andere vaccinaties en/of informatie adviseren we je een bezoek te brengen aan de GGD of het Havenziekenhuis in Rotterdam).
Kosten

4 weken / 1 maand € 1.360,00
Elke extra week € 300,00
8 weken / 2 maanden € 1.930,00
per persoon (in euro's)

Deze kosten zijn inclusief:

Accommodatie 3 maaltijden per dag, snacks en niet alcoholische drankenTransport naar en van verschillende werk terreinenEen donatie aan het project / redding van een verwaarloosd paardTraining en begeleiding Administratie kosten
Accommodatie
Vrijwilligers zullen verblijven in 1 van de 2 leuke cottages welke beschikking heeft over een tv en een wasmachine. Normaal gesproken zal je de slaapkamer delen met 1 andere vrijwilliger. Andere faciliteiten zoals keuken en badkamer zal je delen met alle deelnemers. Ook heb je toegang tot het zwembad en de tennisbaan (momenteel onder constructie).

De werkzaamheden
Het werk is gevarieerd en je taken kunnen bijvoorbeeld zijn:

Het mixen van voedsel;Het voederen van de paarden en hun drinkwater verversen (2 maal per dag);Helpen met de verzorging van de rehabilitatie en de trail paarden en de andere dieren;Werken met jonge paarden in de dekking en opleiding gebieden;Het rijden van verschillende paarden tochten (met o.a. Internationale toeristen) Je werkt 5 dagen per week, ongeveer 9 uur per dag. Iedere week ben je op zaterdag en zondag vrij, tenzij je op het project nodig bent voor het weekend.

Project locatie
Het project is gelegen langs de Zuid-Afrikaanse Oost Kaap aan de Indische Oceaan, vlakbij de stad East London. Dit gebied wordt beschreven als een klein paradijsje en wordt o.a. gekarakteriseerd door uitgestrekte, onaangetaste witte stranden.

Er zijn ook genoeg dingen te doen in je vrije tijd zoals: het maken van een game drive in een privé game reservaat vlakbij het project, interact bijv. met olifanten en leeuwen welpjes, zeilen, surfen, zwemmen, zonnebaden, volleyballen, quad rijden, fietsen, etc.
naar boven

Reisinformatie
Je reist op eigen gelegenheid naar East London, Zuid-Afrika.

Indien we je aankomst gegevens hebben ontvangen, zal iemand van de project staf je komen ophalen en je vervolgens naar het project toebrengen.

De project staf

De permanente project staf bestaat uit 3 personen welke close samenwerken met de vrijwilligers. Deze staf is enthousiast en geniet van het trainen en samenwerken met Internationale vrijwilligers.

De taal die op dit project wordt gesproken is Engels.

 
Aangeboden door:

Global Spirit Holland

e-mail - telefoon - website

Naar website aanbieder Contact met aanbieder

Foto's van deze reis

/media/7217/28070.jpg /media/7217/28070.jpg /media/7217/28070.jpg /media/7217/28070.jpg /media/7217/28070.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

East London

Soort reis:

Vrijwilligerswerk, Paardrijvakanties

Wat ga je o.a. doen & zien?

Vrijwilligerswerk, Vrijwilligerswerk met dieren, Wildlife watching, Zon, zee, strand, Paardrijden


Vergelijk deze reis met andere Zuid-Afrika reizen

Paarden in Zuid Afrika Paarden in Zuid Afrika v.a. 7 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 575 Excl. vliegticket  
Wildlifeproject: Olifantenproject Namibie | Activity International Wildlifeproject: Olifantenproject Namibie | Activity International v.a. 14 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 2000 Excl. vliegticket  
Wildlifeproject: Monkey Rehabilitation Centre | Activity International Wildlifeproject: Monkey Rehabilitation Centre | Activity International v.a. 14 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 950 Excl. vliegticket  
Vrijwilligerswerk in Tanzania | Projects Abroad Vrijwilligerswerk in Tanzania | Projects Abroad v.a. 7 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 1620 Excl. vliegticket  
Dieren en kinderen in Zuid-Afrika Dieren en kinderen in Zuid-Afrika 14 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 990 Excl. vliegticket  

Deel deze reis: