/media/6734/22690.jpg /media/6734/22690.jpg /media/6734/22690.jpg /media/6734/22690.jpg /media/6734/22690.jpg /media/6734/22690.jpg /media/6734/22690.jpg /media/6734/22690.jpg /media/6734/22690.jpg

Rondreis Noord- en Zuid-Peru: 'Francisco Pizarro'

Bestemming: Peru
Reisduur: 21 dagen
Type reis: Individuele reis
Vertrek: Gehele jaar door
Prijs: Prijs vanaf € 4495 Inclusief vliegticket
Garanties:

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Peru
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Een spectaculaire 21-daagse individuele rondreis langs alle indrukwekkende bezienswaardigheden van zowel Noord als Zuid-Peru.

Tijdens deze prachtige en veelzijdige 21-daagse rondreis bezoekt u op individuele basis zowel het nog relatief onbekende noorden als het zuiden van Peru. In het noorden van het land bezoekt u de steden Trujillo en Chiclayo, een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan diverse unieke archeologische opgravingen van pre-columbiaanse culturen. Bij Trujillo bezoekt u de nog niet zo lang geleden ontdekte ...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Tico Reis Consult

Bijzonderheden:

Dit is een voorbeeldreis en kan op maat worden gemaakt


Uitgebreide reisbeschrijving


Tijdens deze prachtige en veelzijdige 21-daagse rondreis bezoekt u op individuele basis zowel het nog relatief onbekende noorden als het zuiden van Peru. In het noorden van het land bezoekt u de steden Trujillo en Chiclayo, een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan diverse unieke archeologische opgravingen van pre-columbiaanse culturen. Bij Trujillo bezoekt u de nog niet zo lang geleden ontdekte 'Huaca de la Luna' en Chan Chan. Trujillo is ook nog eens een levendige en prachtige koloniale stad om te bezichtigen. In Chiclayo bezoekt u het graf van de Heer van Sipán en het spectaculaire museum Tumbas Reales, één van de meest gerenommeerde musea van Zuid-Amerika.
Hierna reist u terug naar Lima en begint u uw rondreis richting de zuidelijke schatten van Peru. U maakt kennis met de Ballestas eilanden, een must voor natuurliefhebbers, vliegt over de mysterieuze Nazcalijnen en brengt een bezoek aan de koloniale steden Arequipa en Cuzco. Daarnaast ontbreekt ook een bezoek aan de Colca Canyon, de stad Puno gelegen aan 's werelds hoogst bevaarbare Titicacameer en de beroemde Incastad Machu Picchu natuurlijk niet in dit programma.

Dag tot dag beschrijving

dag 1: Vliegreis naar Peru
U vertrekt vandaag vanaf Amsterdam Schiphol met een directe KLM vlucht naar de Peruaanse hoofdstad Lima, waar u in de loop van de middag arriveert. U wordt opgewacht op de luchthaven door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar uw hotel, gelegen in de traditionele en artistieke wijk Barranco of de aangename wijk Miraflores.
toeristenklasse: Second Home Peru (2n – ‘pacific view’ kamer), Barranco
superieure klasse: Hilton Lima (2n), Miraflores
(optioneel) superieure klasse: B Hotel (2n – ‘atelier’ kamer), Barranco

dag 2: Stadsexcursie Lima

De ochtend heeft u vrij. ’s Middags maakt u een excursie naar het koloniale centrum van Lima, waarbij u een bezoek brengt aan de kathedraal en de San Francisco kerk. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan het archeologische museum Larco niet op het programma. Hier ziet u de fraaiste schatten van de diverse pre-columbiaanse culturen van Peru.

dag 3: Lima – Trujillo (Noord-Peru)
Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht met LAN Airlines naar Trujillo. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. Kiest u voor verblijf in Hotel Libertador, dan verblijft u op een prachtige locatie aan de Plaza de Armas van Trujillo.
toeristenklasse: Costa del Sol Trujillo (2n)
superieure klasse: Hotel Libertador Trujillo (2n)

dag 4: Excursie Huaca de la Luna & Chan Chan

Vandaag maakt u prachtige dagexcursie naar twee verschillende pre-columbiaanse culturen die erg belangrijk waren in deze streek, de Moche en de Chimú cultuur.
Allereerst bezoekt u de piramide ‘Huaca de La Luna’, die samen met de ‘Huaca del Sol’ behoort tot één van de belangrijkste overblijfselen van de Moche cultuur. Vervolgens brengt u een bezoek aan de pre-Incastad Chan Chan. U gebruikt de lunch in het badplaatsje Huanchaco (inbegrepen).

dag 5: Trujillo – El Brujo – Chiclayo
U wordt opgehaald bij uw hotel in Trujillo voor de doorreis naar Chilayo, gelegen op zo’n 200 kilometer ten noorden van Trujillo. Onderweg brengt u een bezoek aan het archeologische complex El Brujo, een belangrijk monument uit de cultuur van Moches. In Chiclayo wordt u afgezet bij uw hotel.
toeristenklasse: Hotel Los Portales (1n)
superieure klasse: Casa Andina Select Chiclayo (1n – junior suite)

dag 6: Excursie Sipán & Túcume – Lima

De hele dag staat in het teken van Sipán en Túcume. U maakt een excursie naar het graf van de Heer van Sipán. Vervolgens bezoekt u het Tumbas Reales museum om alle schatten te bewonderen. Na de lunch (inbegrepen) brengt u vervolgens nog een bezoek aan het tempelcomplex van Túcume. Aan het eind van de dag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht van LAN Airlines naar Lima. Transfer naar uw hotel.
toeristenklasse: Second Home Peru (1n – ‘pacific view’ kamer), Barranco
superieure klasse: Hilton Lima (1n), Miraflores
(optioneel) superieure klasse: B Hotel (1n – ‘atelier’ kamer), Barranco

dag 7: Lima – Paracas
’s Ochtends transfer naar het busstation van waar u per eerste klasse bus¹ vertrekt naar Paracas. In Paracas wordt u naar uw hotel gebracht.
’s Middags brengt u onder begeleiding van een gids een bezoek aan het Paracas reservaat. Het reservaat, dat behoort tot één van ’s werelds rijkste ecosystemen, kent prachtige donkerrood gekleurde stranden en een enorme woestijnvlakte. Vele soorten trekvogels strijken hier jaarlijks neer. Met een beetje geluk ziet u vanmiddag wellicht enkele flamingo’s.
toeristenklasse: San Agustin Paracas (1n)
superieure klasse: Hotel Paracas (1n – ‘ocean view’ kamer)

dag 8: Boottocht naar de Ballestas eilanden – Nazca

’s Ochtends transfer naar de pier van Paracas. Hier start uw boottocht¹ naar de Ballestas eilanden. ‘s Middags reist u in ca. drie uur per eerste klasse bus¹ door naar Nazca. U wordt afgezet bij uw hotel. U wordt afgezet bij uw hotel. Wanneer u kiest voor een verblijf in hotel Nuevo Cantalloc, dan verblijft u prachtig buiten Nazca.
toeristenklasse: Casa Andina Nazca (1n)
toeristenklasse-A: Nuevo Cantalloc Hotel (1n – executive kamer)

dag 9: Rondvlucht Nazcalijnen – Arequipa

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het lokale vliegveld van Nazca gebracht. In een klein Cessna vliegtuigje maakt u een ca. 20 minuten durende rondvlucht¹ boven de Nazcalijnen. ’s Middags wordt u naar het busstation gebracht voor de ca. 8 uur durende reis per comfortabele eerste klasse bus¹ naar Arequipa waar u 's avonds laat arriveert. Vanaf het busstation in Arequipa is uiteraard een transfer verzorgd naar uw hotel.
toeristenklasse: Casa Arequipa (2n)
superieure klasse: Casa Andina Private Collection (2n)

dag 10: Arequipa

U heeft de hele dag de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Zeker aan te raden is een bezoek aan het beroemde klooster Santa Catalina, wat u eenvoudig op eigen gelegenheid kunt verkennen. U kunt eventueel bij de ingang een gids inhuren. Mocht u Arequipa liever onder begeleiding van een gids verkennen, dan kan Tico dit uiteraard voor u verzorgen.

dag 11: Arequipa – Colca Canyon
Vandaag start uw 2-daagse arrangement¹ onder begeleiding van een gids door de Colca Canyon, eindigend in Puno. Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en vertrekt u uit Arequipa. Gedurende de rit heeft u adembenemende uitzichten op de magnifieke Andes-toppen. De reis voert door het Aguada Blanca reservaat waar u met een beetje geluk kuddes alpaca’s, vicuñas en lama’s ziet. U passeert vandaag de Patapampa pas, met 4.910 meter de hoogste pas van de regio. Even later arriveert u bij uw hotel, gelegen nabij Yanque. De komende dagen verblijft u op basis van volpension (behalve wanneer u verblijft in Las Casitas del Colca). Alle uitstapjes¹ zijn inbegrepen. Wenst u deze 2 dagen op privé-basis te reizen, dan geldt hiervoor een toeslag.
toeristenklasse: Killawasi Lodge (1n – vp)
superieure klasse: Colca Lodge (1n – vp)
(optioneel) luxe klasse: Las Casitas del Colca (1n)

dag 12: Colca Canyon – Puno (Titicacameer)

Het hoogtepunt van vandaag is ongetwijfeld de reis door de Colca Canyon zelf. ’s Ochtends bezoekt u het uitzichtpunt ‘Cruz del Condor’ waar u met een beetje geluk vele condors over ziet vliegen. Vervolgens brengt u nog een bezoek aan de hangende graftombes van Choquetico, gebouwd door de Collaguas (pre-inca) en het dorpje Yanque met haar prachtige witte kerk. Pal na de lunch assisteert uw gids u naar het busstation. U reist vanmiddag in ca. 7 uur per lokale bus¹ naar Puno. De route is van een ongekende schoonheid. Onderweg passeert u de helderblauwe meren van de Peruaanse hoogvlaktes en heeft u prachtige vergezichten. In Puno wordt u opgewacht voor de transfer naar uw hotel. Kiest u voor Casa Andina Private Collection, dan is uw hotel prachtig gelegen aan het Titicacameer.
toeristenklasse: Tierra Viva Puno Plaza (2n)
superieure klasse: Casa Andina Private Collection (2n – ‘lakeview’ kamer)

dag 13: Excursie Uros & Taquile

Vandaag staat een dagexcursie¹ per boot over het Titicacameer op het programma. U legt aan bij de drijvende eilanden van de Uros, waar u kunt zien hoe de vrouwen hun stoffen weven en hoe zij verder in hun levensonderhoud voorzien. Een wandeling over een eiland is een aparte sensatie doordat de grond onder uw voeten zeer sterk meegeeft. Een paar uur varen brengt u op het eiland Taquile. De Quechua bevolking heeft haar tradities weten te bewaren en zowel mannen als vrouwen dragen de oorspronkelijke klederdracht. Bijzonder aan Taquile is dat hier juist de mannen het zeer kunstige handwerk breien. De lunch is vandaag inbegrepen.

Alternatief Titicacaprogramma: Suasi Island
Bent u op zoek naar een alternatief programma bij het Titicacameer, dan is het 3-daagse (2 nachten) Suasi Island programma van Casa Andina Private Collection wellicht interessant voor u. U verblijft dan op een prachtig afgelegen eiland en kunt in alle rust genieten van deze overweldigend mooie omgeving!

dag 14: Puno – Cuzco

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het busstation gebracht. U reist vandaag per comfortabele touringcar¹ over de ‘altiplano’, de hoogvlakte van de Andes, naar Cuzco. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op het indrukwekkende landschap. U passeert diverse kleine indiaanse dorpjes en maakte onderweg enkele stops bij overblijfselen van pre-columbiaanse culturen, o.a. bij Pukara, het ruïnecomplex Raqchi, de pas La Raya en het dorpje Andahuaylillas. Ook stopt u voor de lunch (inbegrepen). Alternatief (met toeslag) voor deze busreis is een onvergetelijke treinreis, de ‘Andean Explorer’ (duur: ca. 10 uur). Na aankomst in Cuzco transfer naar uw hotel.
toeristenklasse: Tierra Viva Cuzco Saphi Hotel (2n)
superieure klasse: El Mercado Tunqui (2n – junior suite)
(optioneel) luxe klasse: Inkaterra La Casona (2n – balkon suite)

dag 15: Excursie ruïnes nabij Cuzco

De ochtend kunt u vrij besteden. In de middag maakt u een excursie naar enkele Incaruïnes in de omgeving van Cuzco, zoals Sacsayhuaman, Tambomachay en Q’enqo. Ook bezoekt u het centrum van Cuzco.

dag 16: Excursie Pisac & Ollantaytambo (Heilige Vallei)
Vandaag staat er een prachtige excursie door de Heilige Vallei op het programma waarbij u o.a. de bijzondere ruïnes van Pisac en het fort Ollantaytambo bezoekt. Na het ontbijt vertrekt u eerst naar het dorpje Pisac waar u de gelijknamige ruïnes bezoekt, hoog gelegen tegen een klif. Het is een flinke klim om er te komen, maar het uitzicht vanaf Pisac is dan ook spectaculair. Na de lunch (inbegrepen) reist u door naar het plaatsje Ollantaytambo, waar u het gelijknamige fort bezoekt. Het machtige fort werd onder andere gebruikt om de weg naar de stad Machu Picchu te bewaken en diende tevens als ‘rustplaats’ voor boodschappers op hun weg van Cuzco naar Machu Picchu. Aan het eind van de dag wordt u afgezet bij uw accommodatie. Kiest u voor verblijf in hotel Pakaritampu, dan verblijft u zeer centraal in Ollantaytambo, naast het treinstation. Kiest u voor verblijf in de Sol y Luna Lodge, dan verblijft u nabij Urubamba.
toeristenklasse: Hotel Pakaritampu (1n), naast het treinstation
superieure klasse: Sol y Luna Lodge & Spa (1n – casita deluxe), gelegen nabij Urubamba

dag 17: Ollantaytambo / Urubamba – Machu Picchu

’s Ochtends transfer¹ naar het treinstation van Ollantaytambo (ca. 15 minuten, alleen van toepassing indien u verblijft buiten Ollantaytambo). Vanaf dit treinstation reist u vanochtend per comfortabele Expedition trein¹ richting het wereldberoemde Inca ruïnecomplex Machu Picchu. Het contrast in landschap is gigantisch; in een kort tijdsbestek ziet u het Peruaanse Andesgebergte plaatsmaken voor de jungle. Na aankomst brengt u direct een bezoek onder begeleiding van een lokale gids aan de beroemde ruïnes. Het laatste traject reist u per bus¹ via een steile, kronkelende weg naar het magische complex Machu Picchu. Na dit bezoek kunt u lunchen in de Sanctuary Lodge, gelegen bij de ingang (uw lunch is inbegrepen). De rest van de middag bent u vrij. Uiteraard kunt u uw tijd besteden bij Machu Picchu; u heeft immers alle tijd om op eigen gelegenheid rond te dwalen totdat het complex sluit en u met de bus weer naar beneden gaat. U verblijft in Aguas Calientes op basis van halfpension.
toeristenklasse: El Mapi Hotel (1n – hp)
superieure klasse: Inkaterra Machu Picchu Pueblo (1n – superior deluxe’ kamer – hp)

dag 18: Machu Picchu – Cuzco

Vroeg in de ochtend brengt u nogmaals een bezoek aan Machu Picchu (entreegeld is inbegrepen, géén gids). Ook is entreegeld inbegrepen voor beklimming van Mount Huayna Picchu (u kunt kiezen uit een start om 07:00 of 10:00 uur ’s ochtends). Het zachte ochtendlicht versterkt de mystieke sfeer van het complex. U heeft nog ruimschoots de tijd om het complex te verkennen. In de namiddag reist u per Expedition trein¹ weer terug naar Cuzco. U stapt weer uit in Ollantaytambo, van waar een transfer¹ is verzorgd naar uw hotel in Cuzco.
toeristenklasse: Tierra Viva Cuzco Saphi Hotel (2n)
superieure klasse: El Mercado Tunqui (2n – junior suite)
(optioneel) luxe klasse: Inkaterra La Casona (2n – balkon suite)

dag 19: Cuzco
Vandaag heeft u een vrije dag in Cuzco om deze prachtige stad verder op eigen gelegenheid te verkennen.

dag 20: Vertrek

’s Ochtends bent u nog vrij in Cuzco. Houdt u er wel rekening mee dat u 's ochtends dient uit te checken uit uw hotelkamer. ’s Middags transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht met LAN Airlines terug naar Lima. Vroeg in de avond vliegt u met KLM (direct) terug naar Amsterdam.

dag 21: Aankomst
Aankomst in Amsterdam.

 
Aangeboden door:

Tico Reis Consult

e-mail - telefoon - website

Naar website aanbieder Contact met aanbieder

Foto's van deze reis

/media/6734/22690.jpg /media/6734/22690.jpg /media/6734/22690.jpg /media/6734/22690.jpg /media/6734/22690.jpg /media/6734/22690.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Arequipa, Chiclayo, Cusco, Lima, Nazcalijnen, Titicacameer, Trujillo

Soort reis:

Cultuurvakanties, Familievakanties, Natuurvakanties, Rondreizen, Avontuurlijke reizen

Wat ga je o.a. doen & zien?

Vulkanen, Inca-ruines, Bergen, Cultureel werelderfgoed


Vergelijk deze reis met andere Peru reizen

Vrijwilligerswerk in Peru | Projects Abroad Vrijwilligerswerk in Peru | Projects Abroad v.a. 7 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 1470 Excl. vliegticket  
Stel je eigen Peru (en Bolivia) reis samen aan de hand van bouwstenen Stel je eigen Peru (en Bolivia) reis samen aan de hand van bouwstenen v.a. 2 dagen Individuele reis prijs op aanvraag Excl. vliegticket  
Rondreis Noord- en Zuid-Peru: 'Francisco Pizarro' Rondreis Noord- en Zuid-Peru: 'Francisco Pizarro' 21 dagen Individuele reis v.a. € 4495 Incl. vliegticket  
Hoogtepunten Zuid-Amerika reis Hoogtepunten Zuid-Amerika reis 23 dagen Individuele reis v.a. € 4925 Incl. vliegticket  
16-daagse avontuurlijke rondreis naar Peru 16-daagse avontuurlijke rondreis naar Peru 16 dagen Individuele reis v.a. € 2295 Excl. vliegticket  

Deel deze reis: