/media/5492/7809.jpg /media/5492/7809.jpg /media/5492/7809.jpg /media/5492/7809.jpg /media/5492/7809.jpg /media/5492/7809.jpg /media/5492/7809.jpg

Vrijwilligerswerk in Ghana | Activity International

Bestemming: Ghana
Reisduur: Vanaf 21 dagen
Type reis: Vrijwilligerswerk
Vertrek: Gehele jaar door
Prijs: Prijs vanaf € 875 Exclusief vliegticket

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Ghana
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Help als vrijwilliger mee bij projecten in Ghana en leer de West-Afrikaanse cultuur kennen. Keuze uit verschillende sociale projecten.

Leuk dat je interesse hebt in vrijwilligerswerk naar Ghana. Een land waar je als vrijwilliger veel kunt betekenen op sociale, medische of onderwijsprojecten. Ondanks dat er vele verschillende talen en dialecten bestaan in Ghana, is de voertaal toch voornamelijk Engels. Wel zo gemakkelijk voor jou als vrijwilliger want een goede communicatie is bij het doen van vrijwilligerswerk toch wel erg handig...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Activity International

Bijzonderheden:

Verblijf in een gastgezin. Kosten inclusief accommodatie en maaltijden.


Uitgebreide reisbeschrijving


Leuk dat je interesse hebt in vrijwilligerswerk naar Ghana. Een land waar je als vrijwilliger veel kunt betekenen op sociale, medische of onderwijsprojecten. Ondanks dat er vele verschillende talen en dialecten bestaan in Ghana, is de voertaal toch voornamelijk Engels. Wel zo gemakkelijk voor jou als vrijwilliger want een goede communicatie is bij het doen van vrijwilligerswerk toch wel erg handig! Wanneer je naar Ghana gaat begin je met een gezellige introductieweek en daarna vertrek je naar jouw project! Deze vrijwilligersprojecten kunnen in of rond de hoofdstad Accra zijn, maar er zijn ook projecten in andere delen van Ghana. Je kunt iedere 1e of 2e zondag van de maand beginnen!


Na aankomst in Ghana even wennen en introductie

Na aankomst in Ghana word je opgevangen door onze partnerorganisatie. Samen met de andere vrijwilligers volg je workshops en informatiebijeenkomsten over het wonen, reizen en werken in Ghana. Daarnaast nemen ze je mee op verschillende excursies, zodat je direct kennis zult maken met de stad Accra! Niet geheel onbelangrijk is de gezondheidscoördinator van onze partnerorganisatie, je zult haar leren kennen tijdens de introductie, zodat je weet waar je terecht kunt met al je gezondheidsvragen en die kan helpen bij eventuele medische vragen/problemen.

Maandelijks biedt onze partnerorganisatie ook gratis excursies aan (bijvoorbeeld naar Ada aan de kust). Dit is een prima manier om vast ingewijd te worden in de Ghanese cultuur en een beetje te wennen aan het land en de warmte.

Boek je het 3 of 4-weekse programma dan duurt de introductie 2 dagen, ga je 6 of 8 weken dan heb je een 3 daagse introductie, blijf je langer dan 10 weken dan duurt de introductie 5 dagen.


Vrijwilligerswerk: diverse vrijwilligersprojecten mogelijk!

Na de introductie ga je aan de slag als vrijwilliger. In Ghana zijn er mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld scholing, kinderopvang of gezondheidszorg. Als vrijwilliger draag je je steentje bij aan het verlichten van de taken van de lokale medewerkers. Maar je zult er ook zelf heel veel van leren!


Sociale/Onderwijs projecten
Sociale projecten zijn projecten op weeshuizen of scholen. Hier ga je knuffelen spelen en leuke dingen doen met kinderen. Maar ook zul je bezig zijn met verzorgende taken en les geven! Informatie over de projecten, toffe foto's en verhalen van oud-vrijwilligers vind je op de nieuwe lijst voor sociale projecten.

Voor vertrek hoor je in welk project je geplaatst bent. Wees flexibel als het gaat om het soort werk dat je uiteindelijk gaat doen. Zie dit vooral als een mogelijkheid om een bijzondere ervaring op te doen. Naast relevante werk- en/of reiservaring heb je beslist ook het nodige aanpassingsvermogen nodig! Je werkt hele werkdagen of alleen dagdelen.


Medische projecten
Als vrijwilliger kun je aan de slag bij ziekenhuizen in verschillende regio's in Ghana. Je helpt mee met medische behandelingen en bijbehorende administratieve taken. Denk aan werkzaamheden als registratie van patiënten, temperatuur opmeten en in dossiers verwerken, assisteren met het verstrekken van medicatie, helpen met bevallingen (alleen als je ervaring hebt), gezondheidsvoorlichting op lokale scholen, training van lokale zusters en doktoren, meelopen met de 'thuiszorgverpleegkundigen' etc.

 

Accommodatie

De meeste deelnemers verblijven in Ghana bij een gastgezin. Een erg leuke manier om de Ghaneze cultuur van dichtbij mee te maken. Soms ben je de enige vrijwilliger die bij het gastgezin verblijft, en soms verblijf je hier met meerdere vrijwilligers. Je slaapt op een kamer die je eventueel deelt met een medevrijwilliger. De badkamer, keuken etc. deel je met je gastgezin.

Bijna alle gastgezinnen hebben geen stromend water. Douchen doe je met behulp van een 'bucket shower'; dit zijn grote emmers water waaruit je met een kleiner emmertje water schept en dit over je hoofd en lichaam giet. Even wennen, maar vaak erg verfrissend! Het ene gastgezin heeft echt een badkamer waar je in een bad staat te 'bucket showeren', maar er zijn ook gastgezinnen die buiten hun huis een paar muurtjes hebben neergezet waarachter de emmers met water staan. Een bijzondere ervaring, helemaal als het donker wordt en je staat te 'douchen' onder de mooie sterrenhemel..

Koken gebeurt bij een enkel gastgezin op een gasfornuis, maar bij de meeste gezinnen in een pan op een vuurtje buiten het huis. De faciliteiten verschillen dus heel erg per gastgezin. Vaak hebben de gastgezinnen wel een deel van de dag elektriciteit, maar ook dit hoeft niet. Sommige gastgezinnen hebben elektriciteit dat wordt opgewekt m.b.v. een generator. Als de generator kapot is kan het gerust een paar dagen tot weken duren voor deze weer gemaakt is....Back to Basic dus!

 
Aangeboden door:

Activity International

e-mail - telefoon - website

Naar website aanbieder Contact met aanbieder

Foto's van deze reis

/media/5492/7809.jpg /media/5492/7809.jpg /media/5492/7809.jpg /media/5492/7809.jpg /media/5492/7809.jpg /media/5492/7809.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Accra

Soort reis:

Vrijwilligerswerk, Cultuurvakanties, Jongeren reizen

Wat ga je o.a. doen & zien?

Vrijwilligerswerk natuurprojecten, Taalcursus, Vrijwilligerswerk met kinderen


Vergelijk deze reis met andere Ghana reizen

Paarden in Zuid Afrika Paarden in Zuid Afrika v.a. 7 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 575 Excl. vliegticket  
Wildlifeproject: Olifantenproject Namibie | Activity International Wildlifeproject: Olifantenproject Namibie | Activity International v.a. 14 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 2000 Excl. vliegticket  
Wildlifeproject: Monkey Rehabilitation Centre | Activity International Wildlifeproject: Monkey Rehabilitation Centre | Activity International v.a. 14 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 950 Excl. vliegticket  
Vrijwilligerswerk in Tanzania | Projects Abroad Vrijwilligerswerk in Tanzania | Projects Abroad v.a. 7 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 1620 Excl. vliegticket  
Dieren en kinderen in Zuid-Afrika Dieren en kinderen in Zuid-Afrika 14 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 990 Excl. vliegticket  

Deel deze reis: