/media/5226/4979.jpg /media/5226/4979.jpg /media/5226/4979.jpg /media/5226/4979.jpg /media/5226/4979.jpg /media/5226/4979.jpg /media/5226/4979.jpg

Noordpool - IJsbrekercruise

Bestemming: Rusland
Reisduur: Vanaf 15 dagen
Type reis: Groepsreis
Vertrek: jun, jul, aug
Prijs: Prijs vanaf € 16838 Exclusief vliegticket
Garanties:

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Rusland
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Spectaculaire cruise Noordpool!

Heeft u al jaren die gedachte dat u ooit eens op de Noordpool moet hebben gestaan? De nieuwe Russische ijsbreker 50 Years of Victory maakt ook dit seizoen weer een aantal reizen om dit doel te bereiken. Tot nu toe is het slechts eenmaal niet gelukt om op 90°NB te komen vanwege het enorme dikke pakijs. Tijdens de reis worden lezingen gehouden over de historische pogingen om de Noordpool te bereiken...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Beluga Adventures

Bijzonderheden:

Verlenging in Helsinki c.q. Moskou mogelijk. Bij deze reizen geldt dat ijscondities bepalend zijn voor de uitvoering van het geplande programma. Het kan zelfs voorkomen dat zelfs deze zeer sterke ijsbreker niet in staat is binnen de ter beschikking staande tijd de Noordpool te bereiken.


Uitgebreide reisbeschrijving


Heeft u al jaren die gedachte dat u ooit eens op de Noordpool moet hebben gestaan? De nieuwe Russische ijsbreker 50 Years of Victory maakt ook dit seizoen weer een aantal reizen om dit doel te bereiken. Tot nu toe is het slechts eenmaal niet gelukt om op 90°NB te komen vanwege het enorme dikke pakijs. Tijdens de reis worden lezingen gehouden over de historische pogingen om de Noordpool te bereiken en over allerlei andere aspecten van de Arctische gebieden. Op de heen- en / of terugreis varen de ijsbrekers door Franz Josefland waar u voet aan land kunt zetten op dit bijzondere stukje Hoge Arctis.

IJsbrekercruise naar de Noordpool, 90°

Uitgevoerd door Quark Expeditions.

Deze reizen beginnen met een overnachting in Helsinki . De volgende dag gaat u met een chartervlucht naar Moermansk , waar u aan boord gaat van de 50 Years of Victory.

Tijdens de oversteek over de Barentszee zullen de eerste lezingen gehouden worden. In circa vier dagen zal de ijsbreker zijn weg moeten vinden door het steeds dichter wordende ijs richting Noordpool. Helikopters zullen verkenningsvluchten uitvoeren om de beste weg aan te geven. Zo kunt ook u dan vanuit de lucht waarnemen hoe de ijsbreker z'n werk doet.
Rond de zevende dag zal de ijsbreker op de Noordpool aankomen. Met een beetje geluk kunt u zo van de gangway het ijs op lopen om een toast uit te brengen op het heugelijke feit dat u zich nu op 90° NB bevindt.


Op de terugweg wordt in oostelijke richting afgeweken naar Franz Josefland . Deze archipel is het leefgebied van walrussen en ijsberen. Het landschap is adembenemend mooi. Op veel plaatsen staan hutten, of overblijfselen daarvan, en gedenktekens die stammen uit de tijd van de grote ontdekkingsreizen en de pogingen om als eerste de Noordpool te bereiken. Maar wat misschien wel het meest fascineert, is de weelderige plantengroei die hier op een aantal plaatsen, zo noordelijk, te vinden is.


De scheepsreis eindigt in de Russische havenstad Moermansk , vanwaar u per chartervlucht naar Helsinki terugkeert. Na een overnachting kunt u de volgende morgen huiswaarts keren of uw verblijf verlengen met enkele dagen Helsinki of een fly-drive door Finland.

Reisbeschrijving IJsbrekercruise naar de Noordpool, 90°

Uitgevoerd door Poseidon Arctic Voyages.

Deze reizen beginnen ook met een overnachting in Helsinki en een chartervlucht naar Moermansk . Hier gaat u aan boord van de 50 Years of Victory en kan het avontuur beginnen.
De ijsbreker gaat richting het ultieme noorden. Rond de zevende dag verwacht men de Noordpool (90°NB) te bereiken. Na een gepaste viering wordt een zuidelijke koers ingezet richting Franz Josefland . Afhankelijk van de ijscondities zal men een aantal landingen maken, o.a. bij Rubini Rock. Dit eiland bestaat uit basaltkolommen die van waterlijn tot de top bezet zijn door broedende Zeekoeten en Drieteenmeeuwen. Het nabij gelegen Tikhaya Bukta, waar de overblijfselen van een onderzoeksstation staan, is een van de bloemrijke plaatsen in de archipel. Franz Josefland speelde in de tijd van de grote ontdekkingsreizen een belangrijke rol in de vele pogingen om de Noordpool als eerste te bereiken. Indien mogelijk tvens een landing gemaakt worden op de noordelijke punt van Nova Zembla . Daarna volgen nog twee dagen op de Barentszee.
De scheepsreis eindigt in Moermansk vanwaar u terugvliegt naar Helsinki voor overnachting.
U kunt de volgende dag dan huiswaarts keren of u kunt uw reis in Finland verlengen.

De ijsbreker 50 Years of Victory

De nucleaire ijsbreker 50 Years of Victory behoort samen met de Yamal tot de sterkste ijsbrekers ter wereld. Met onder andere een vermogen van 75.000 pk baant deze reus zich een weg door het meerjarige pakijs ten noorden van Rusland.

BELANGRIJK
Voor deze reizen geldt dat ijscondities bepalend zijn voor de uitvoering van het geplande programma. Het kan voorkomen dat zelfs deze zeer sterke ijsbrekers niet in staat zijn, binnen de ter beschikking staande tijd, de Noordpool te bereiken. U heeft voor deze reizen een visum voor Rusland nodig.

Vluchten en verlenging in Finland

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten van Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Helsinki. Het is ook mogelijk om uw reis te verlengen met enkele dagen in Helsinki of een reis door Finland. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen u de mogelijkheden graag voor.

Volpension, Engelssprekende expeditieleiding, min. 50 / max. 128 passagiers,  internationaal gezelschaphelikoptervluchten (inclusief en optioneel) verlenging in Helsinki is mogelijk.

Heeft u eerder met Quark Expeditions of Poseidon Arctic Voyages een reis gemaakt, dan komt u wellicht in aanmerking voor een loyaliteitskorting van 5%.

 
Aangeboden door:

Beluga Adventures

e-mail - telefoon - website

Naar website aanbieder Contact met aanbieder

Foto's van deze reis

/media/5226/4979.jpg /media/5226/4979.jpg /media/5226/4979.jpg /media/5226/4979.jpg /media/5226/4979.jpg /media/5226/4979.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Franz Josefland, Moermansk

Soort reis:

Avontuurlijke reizen, Cruises, Expedities, Natuurvakanties, Reizen naar poolgebieden, Wildlife reizen & safaris

Wat ga je o.a. doen & zien?

Trekkings, Cruises & boottochten, Helicoptertochten, Wildlife watching, Zeilen


Vergelijk deze reis met andere Rusland reizen

8-Daagse Nederlandstalige Cultuurreis Moskou & Sint-Petersburg 8-Daagse Nederlandstalige Cultuurreis Moskou & Sint-Petersburg 8 dagen Groepsreis v.a. € 1255 Incl. vliegticket  
14-Daagse riviercruise over de Lena door Siberië 14-Daagse riviercruise over de Lena door Siberië 14 dagen Groepsreis v.a. € 2730 Incl. vliegticket  
8-daagse culturele groepsreis Moskou - St. Petersburg 8-daagse culturele groepsreis Moskou - St. Petersburg 8 dagen Groepsreis v.a. € 1245 Incl. vliegticket  
11-Daagse Nederlandstalige rondreis door Siberië 11-Daagse Nederlandstalige rondreis door Siberië 11 dagen Groepsreis v.a. € 3495 Incl. vliegticket  
Wandelvakantie Rusland, Kamtsjatka Wandelvakantie Rusland, Kamtsjatka 26 dagen Groepsreis v.a. € 2525 Excl. vliegticket  

Deel deze reis: