/media/4791/1201.jpg /media/4791/1201.jpg /media/4791/1201.jpg /media/4791/1201.jpg /media/4791/1201.jpg /media/4791/1201.jpg /media/4791/1201.jpg

19 dgn Brazilie kust

Bestemming: Brazilië
Reisduur: 19 dagen
Type reis: Individuele reis
Vertrek: Gehele jaar door
Prijs: Prijs vanaf € 2099 Inclusief vliegticket
Garanties:

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Brazilië
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Vissersdorpjes, grotten en Capoeira. Tijdens deze reis krijgt u een kijkje in het enorme achterland van Brazilië.

Het noordoosten van Brazilië staat bekend om de mooie stranden en Afrikaanse invloeden die duidelijk zichtbaar zijn in het dagelijkse leven. Het binnenland biedt echter ook nog veel moois. Tijdens deze reis krijgt u een kijkje in het enorme achterland van Brazilië. Dat Nederlanders overal zijn en altijd al zijn geweest bewijst de stad Recife die ooit door Maurits van Nassau in bezit werd genomen...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Vámonos Travels Nederland


Uitgebreide reisbeschrijving


Het noordoosten van Brazilië staat bekend om de mooie stranden en Afrikaanse invloeden die duidelijk zichtbaar zijn in het dagelijkse leven. Het binnenland biedt echter ook nog veel moois. Tijdens deze reis krijgt u een kijkje in het enorme achterland van Brazilië.


Dat Nederlanders overal zijn en altijd al zijn geweest bewijst de stad Recife die ooit door Maurits van Nassau in bezit werd genomen. De miljoenenstad is een mengelmoes van koloniale architectuur en moderne wolkenkrabbers.

Terwijl u steeds verder naar het zuiden rijdt, komt u langs pitoresque vissersdorpjes en koloniale plaatsjes. Het beeld dat u had van het noordoosten moet ieder uur worden bijgesteld, de enige constante factor is de brede kustlijn omlijnd door wuivende palmbomen die u tijdens het hele traject van Recife tot Salvador begroeten.

Het natuurgebied Chapada do Diamantina, ten westen van Salvador, is uitgestrekt en fantastisch mooi. U komt er beekjes, watervallen, rotsen en grotten tegen. Als u een lokale gids meeneemt tijdens een wandeling, komt u op de mooiste plekjes met de meest indrukwekkende uitzichten.

De reis eindigt in Salvador waar de Afrikaanse ritmes, de Candomblé (godsdienst met Afrikaanse wortels) en de Capoeira (vechtdans) deze stad hebben gemaakt tot een fantastische mix van Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse cultuur. Als u nog een paar dagen op het strand wilt liggen, is Salvador de perfecte plaats!


Dag 1 -3 Recife

U vliegt naar Recife, waar u wordt opgewacht door onze agent, die u naar uw hotel brengt.
Recife is de hoofdstad van de staat Pernambuco. Gesticht in 1637 door Johan Maurits van Nassau is de stad sindsdien uitgegroeid tot een drukke miljoenenstad. Hoewel groot en hectisch, kent de stad toch een aantal prachtige buurten met sfeervolle gebouwen en straatjes. Zo is de Pátio de São Pedro een toevluchtsoord voor straatartiesten en zijn er veel leuke restaurantjes te vinden. En op de Praca do Sebo vindt u talloze kraampjes voor tweedehands boeken.


Dag 4 - 8 Maceió, Penedo, Aracajú en Itacimirim


U haalt de huurauto op, voor een rondrit langs de kust van Brazilië.
Maceió, de hoofdstad van de staat Alagoas, is een haven voor de suikerexport, waar de suiker van de talloze, in het achterland liggende, plantages wordt verscheept. Hoewel Alagoas een van armste staten van Brazilië is, is daar in Maceió, met zijn soms prachtige gebouwen, weinig van te merken.
Het koloniale stadje Penedo ligt aan de monding van de Rio São Francisco. Het is leuk om een bootje te huren en de kleine eilandjes in de rivier te bezoeken.
Aracajú is de hoofdstad van de staat Sergipe en is gesticht in 1855. Daarom vindt u hier weinig koloniale gebouwen, maar wel een aantal prachtige parken en kunstnijverheidstalletjes. Het mooiste strand in de buurt is de Nova Atalaia, dat te bereiken is met een bootje via de Barra dos Coqueiros.
Itacimirim ligt op ca. 50 kilometer ten noorden van Salvador aan de prachtige kust van Bahía. Voor de mensen, die de drukke stad Salvador willen ontvluchten, een uitstekend oord om te zwemmen, te surfen en te relaxen.


Dag 9 - 11 Lencois: Chapada Diamantina


De uitvalsbasis voor een bezoek aan de Chapada Diamantina is het charmante stadje Lencois, gesticht in 1844 als uitvloeisel van de exploitatie van de toen aanwezige diamanten. Het Nationale Park Chapada Diamantina bevat 1500 vierkante kilometer bergachtig terrein met een overvloed aan planten, watervallen, grote grotten, riviertjes met natuurlijke zwembaden en wandeltochten. Het is raadzaam om, zeker bij een bezoek aan de grotten, een gids mee te nemen. Doordat de grotten namelijk nogal verscholen liggen, heeft u de kans er geen een te ontdekken.


Dag 12 - 15 Salvador


U rijdt naar Salvador de Bahia, waar u de huurauto inlevert.
Salvador da Bahia was de eerste hoofdstad van het land na de 'ontdekking' door de Portugezen in het jaar 1500. Omdat de Portugezen in eerste instantie meer geïnteresseerd waren in het verbouwen van producten aan de smalle kuststrook dan in het ontdekken en ontginnen van het binnenland, werden er al snel grote aantallen slaven uit Afrika hierheen verscheept. Daar zijn vandaag de dag op verschillende vlakken de gevolgen nog duidelijk van te zien.

Het noord-oosten is zo ongeveer het armste gedeelte van het land, waardoor er al tientallen jaren een enorme migratie naar het zuiden met steden als Rio en Sao Paulo aan de gang is. Daar hoopt men dan wel werk te vinden. Omdat echter de relatief sterkeren wegtrekken, krijgt de regio nog minder de kans zich te ontwikkelen.

Maar Brazilianen zouden niet zijn zoals ze zijn, als ze niet desondanks toch zoveel mogelijk plezier in hun leven probeerden te maken. Door het schitterende klimaat en de prachtige stranden in Salvador en omgeving lijkt het wel of de bewoners een heel prettig bestaan hebben.

Een ander gevolg van de slavernij was de vermenging van de Afrikaanse religies met het katholicisme. Dit komt goed tot uitdrukking in de candomblė. Afrikaanse elementen doorspekt met katholieke gebruiken geven een fascinerende indruk tijdens de talloze bijeenkomsten die elke week in Salvador worden gehouden. Een unieke gebeurtenis om mee te maken.


Dag 15-17 Morro de São Paulo

Vanaf de Terminal Maritimo neemt u een speedboat of catamaran naar Morro de São Paulo, gelegen in het noorden van het eiland Tinharé. De stranden om het eiland zijn fantastisch mooi en het water heel helder. Dit maakt deze bestemming ook perfect om te snorkelen en duiken. Als u naar het Vuurtoren op de Morro de Farol heeft u mooi uitzicht over de mangrovebossen aan de westkant van het eiland en de zandstranden aan de oostzijde.


Dag 18,19 Nederland

U neemt de ferry terug naar Salvador voor de terugvlucht. Heeft u een vroege vlucht? Dan overnacht u de laatste nacht in Salvador.

Verlenging: Fernando de Noronha Dag 3 - 6 Fernando de Noronha
U kunt uw reis op dag 3 verlengen met een bezoek aan Fernando de Noronha. Dit archipel op 1,5 vliegen van Natal is een waar paradijs. Het bestaat uit 21 eilanden en staat als geheel op de werelderfgoedlijst van Unesco. Alleen het grootste eiland, Fernando de Noronha, is bewoond. De overige eilanden kunnen worden bezocht met een speciale vergunning. Fernando de Noronha heeft door de jaren heen verschillende functies gekend waaronder een weerkstation, gevangenis en maritieme basis voor de Amerikanen.

De reis wordt dan 20 dagen.

 
Aangeboden door:

Vámonos Travels Nederland

e-mail - telefoon - website

Naar website aanbieder Contact met aanbieder

Foto's van deze reis

/media/4791/1201.jpg /media/4791/1201.jpg /media/4791/1201.jpg /media/4791/1201.jpg /media/4791/1201.jpg /media/4791/1201.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Chapada Diamantina, Itacimirim, Lencois de Diamantina, Maceió, Natal, Olinda, Recife, Salvador da Bahia

Soort reis:

Rondreizen, Natuurvakanties, Cultuurvakanties, Familievakanties, Autorondreizen

Wat ga je o.a. doen & zien?

Cultureel werelderfgoed, Historische plaatsen bezoeken, Watervallen, Zon, zee, strand


Vergelijk deze reis met andere Brazilië reizen

15 dagen exotisch Brazilië 15 dagen exotisch Brazilië 15 dagen Individuele reis v.a. € 2695 Excl. vliegticket  
Stel je eigen Brazilie reis samen Stel je eigen Brazilie reis samen v.a. 2 dagen Individuele reis v.a. € 122 Excl. vliegticket  
16 dagen Bahia: Exotisch, uniek en vol verrassingen 16 dagen Bahia: Exotisch, uniek en vol verrassingen 16 dagen Individuele reis v.a. € 1099 Excl. vliegticket  
Voorbeeld rondreis Brazilië: 'Lambada' Voorbeeld rondreis Brazilië: 'Lambada' 24 dagen Individuele reis v.a. € 3895 Incl. vliegticket  
Hoogtepunten Zuid-Amerika reis Hoogtepunten Zuid-Amerika reis 23 dagen Individuele reis v.a. € 4925 Incl. vliegticket  

Deel deze reis: