/media/4582/738.jpg /media/4582/738.jpg /media/4582/738.jpg /media/4582/738.jpg /media/4582/738.jpg /media/4582/738.jpg

Spaans en Avontuur in Venezuela

Bestemming: Venezuela
Reisduur: Vanaf 21 dagen
Type reis: Vrijwilligerswerk
Vertrek: jan, maa, apr, mei, jun, jul, okt, dec
Prijs: Prijs vanaf € 1075 Exclusief vliegticket

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Venezuela
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Beleef het fantastische Venezuela door vrijwilligerswerk te doen, Spaanse les te volgen en allerlei mooie uitstapjes te maken. Travelling classroom incl. 50 uur Spaanse les.

Dit avontuurlijke programma volgt een vast schema waarin je Spaans leert, excursies maakt en vrijwilligerswerk doet. Thuisbasis is een beach lodge aan de idyllische Caribische kust. Je zult bovendien veel van de rest van het land zien tijdens bijzondere trekkings en expedities. Als je kiest voor het 12 of 24 weekse programma verricht je minimaal 4 weken vrijwilligerswerk. Niet zo veel tijd? Je kun...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Activity International

Bijzonderheden:

Minimale leeftijd 18 jaar; prijs inclusief taalcursus; het is mogelijk langere programma's te boeken tot zelfs 24 weken


Uitgebreide reisbeschrijving


Dit avontuurlijke programma volgt een vast schema waarin je Spaans leert, excursies maakt en vrijwilligerswerk doet. Thuisbasis is een beach lodge aan de idyllische Caribische kust. Je zult bovendien veel van de rest van het land zien tijdens bijzondere trekkings en expedities. Als je kiest voor het 12 of 24 weekse programma verricht je minimaal 4 weken vrijwilligerswerk. Niet zo veel tijd? Je kunt eventueel ook 3, 4, 5 of 8 weken meedoen. Zin om een duikcursus bij te boeken? Dan kun je het speciale 10-weekse programma boeken (8 weken Spaans en avontuur plus 2 weken duiken).

Wanneer je dit programma boekt, is je uitvalsbasis een prachtige beach lodge in Playa Colorada. Dit idyllische strand ligt in het nationaal park Mochima aan de Caribische kust. De Spaanse lessen worden afgewisseld met een introductie op de Venezolaanse cultuur. Ook worden er vaak andere activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld salsa- en kooklessen. Bovendien verlaat je Playa Colorada regelmatig voor avontuurlijke expedities, zoals kayaktochten naar indianendorpen of tropische eilanden, een jeepsafari en een trekking naar de top van een tafelberg. Tijdens de meeste van deze tochten heb je ook nog een paar uur per dag Spaanse les. Wel heel wat anders dan in een klaslokaal zitten!

Vrijwilligerswerk

undefinedOm iets terug te doen voor de gastvrije bevolking (maar natuurlijk ook als verrijking voor jezelf) zul je bovendien een aantal weken vrijwilligerswerk doen. Een afwisselende, unieke ervaring die geen enkele gewone reis je kan bieden! Afhankelijk van hoe lang je blijft kun je bijvoorbeeld meehelpen op een project voor straatkinderen, in een buurthuis, bij een krant, op een schooltje voor indianen, op een bouwproject, enzovoorts. In het schema vind je meer informatie. N.B. Dit programma kun je overigens ook 8 weken doen. Je verricht in dat geval geen vrijwilligerswerk.

Travelling Classroom 3, 4 of 5 weken

Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om maanden van huis te zijn. Geen paniek, het kan nu ook korter! Met het Travelling Classroom programma kun je toch even ruiken aan dit avontuurlijke programma! Als je voor de 3 of 5 weekse optie kiest, dan draai je 3 of 5 weken met het normale Spaans en Avontuur programma mee (zie reisschema). Als je voor de 4 weekse optie kiest, dan komt daar na 3 weken rog een week vrijwilligerswerk achteraan (community project).

Startdata 2014

Voor het programma Spaans en Avontuur gelden vaste startdata:

13 januari
10 maart
7 april (alleen startdata voor 3, 4 of 5 weekse)
5 mei
30 juni
28 juli
6 oktober
1 december

Dag tot dag beschrijving

Week 1 en 2 - Playa Coloradaundefined
Deze eerste weken volg je intensieve Spaanse lessen. Je krijgt een introductie in het Venezolaans koken en ook aan de salsa en de merengue zul je voorgesteld worden. Naast de lessen zijn er verschillende tripjes gepland naar eilandjes, watervallen en naburige dorpen. Je eerste outdooractiviteiten staan ook in gepland, je maakt kennis met klimmen en abseilen. Daarnaast staat er een 3-daagse kayaktocht op de planning. Wie weet spot je wel dolfijnen!

Week 3 - Caripe Nationaal Park
Deze week slaap je in tenten en krijg je in dit nationaal park de Spaanse lessen. Je hebt in de omgeving prachtige koffie- en fruitplantages en je zult deze met de bijbehorende markten ook zeker bezoeken. Ook maak je een prachtige trektocht door de bergen, langs watervallen en ravijnen.

Week 4 - Orinocodelta
Een spectaculaire kayakexpeditie diep door de rivierdelta staat op de planning. Je zult de prachtige rieviertjes, de savanne en de jungle ontdekken maar ook ga je langs afgelegen dorpen. Je maakt kennis met de Warao indianen. Samen met deze bijzondere mensen zul je vissen en net zo leven als zij al meer dan 20.000 jaar doen. Leer te overleven zoals de Warao dat doen!

Week 5 en 6 - Playa Colorada
Naast de lessen om je Spaans te verbeteren, zul je deze weken ook les krijgen over de historie en de cultuur van Venezuela. Dit gaat gepaard met bezoekjes aan belangrijke plekken uit de geschiedenis in Cumana bijvoorbeeld. Verder wordt er een beachvolleybal toernooi georganiseerd met de lokale bevolking en ga je leren koken als een echte Venezolaan(se). Een bezoek aan de eilanden mag niet ontbreken; daar ga je heerlijk snorkelen en relaxen.

Week 7 en 8 - Gran Sabana en Roraima
undefinedJeepsafari naar de mystieke hooglanden, een bezoek aan dorpen van indianen en het beklimmen van de tafelberg Roraima; je maakt het allemaal mee in deze twee weken. De eerste week volg je ook Spaanse les. Ook deze weken zul je heerlijk slapen in tenten.

Week 9 t/m 12 - Playa Colorada
Tijdens deze weken doe je vrijwilligerswerk in Playa Colorada bij een project binnen de lokale gemeenschap. Nu kun je echt wat terug doen voor deze gastvrije mensen. Je vrijwilligerswerk wordt gecombineerd met Spaanse lessen in de ochtend. 's Middags zul je je bezig houden met allerlei verschillende taken.

Week 13 t/m 20 - Diverse plaatsen
Deze weken ga je ook lekker aan de slag als vrijwilliger. Je kunt kiezen om bij 2 verschillende instellingen te werken. Bijvoorbeeld 4 weken als leraar Engels, in het toerisme of in een nationaal park. Om vervolgens de andere 4 weken te werken als journalist, in de horeaca, als tourguide of in een bouwproject. Je zult overnachten in een gastfamilie, in de beach lodge of in de posada in Mérida.

Week 21 en 22 - Canaime Nationaal Park/Angel Falls
Na de vrijwilligerswerk weken maak je een tocht van La Paragua naar Canaima. Onderweg bezoek je geïsoleerde dorpjes en slaap je in de wildernis. Een unieke expeditie! De tweede week verblijf je in Canaima om daar je Spaans te verbeteren. Het is mogelijk om de Angels Falls te bezoeken deze week.

Week 23 en 24 - Playa Colorada
De laatste 2 weken staan in het teken van de laatste loodjes betreft de lessen Spaans. Maar je zult vooral genieten voor dat je weer naar huis gaat. Denk aan; relaxen op het strand en tal van afscheidsfeestjes. Een heerlijke manier om deze geweldige weken af te sluiten in een bijzonder, gastvrij land met haar ongerepte natuur!

 
Aangeboden door:

Activity International

e-mail - telefoon - website

Naar website aanbieder Contact met aanbieder

Foto's van deze reis

/media/4582/738.jpg /media/4582/738.jpg /media/4582/738.jpg /media/4582/738.jpg /media/4582/738.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Los Llanos, Merida

Soort reis:

Vrijwilligerswerk

Wat ga je o.a. doen & zien?

Vrijwilligerswerk bouw- & klusprojecten, Bergen, Taalcursus, Vrijwilligerswerk met kinderen, Vrijwilligerswerk met dieren


Vergelijk deze reis met andere Venezuela reizen

Vrijwilligerswerk in Peru | Projects Abroad Vrijwilligerswerk in Peru | Projects Abroad v.a. 7 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 1470 Excl. vliegticket  
Spaans en Avontuur in Venezuela Spaans en Avontuur in Venezuela v.a. 21 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 1075 Excl. vliegticket  
Vrijwilligerswerk in Argentinië | Projects Abroad Vrijwilligerswerk in Argentinië | Projects Abroad 7 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 1895 Excl. vliegticket  
ARGENTINIË - vrijwilligerswerk en Spaans ARGENTINIË - vrijwilligerswerk en Spaans v.a. 35 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 1250 Excl. vliegticket  
Vrijwilligerswerk Suriname Vrijwilligerswerk Suriname v.a. 28 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 725 Excl. vliegticket  

Deel deze reis: