/media/1918710/slo-1.jpg /media/1918710/slo-1.jpg

11-Daagse Nederlandstalige rondreis Slowakije

Bestemming: Slowakije
Reisduur: 11 dagen
Type reis: Groepsreis
Vertrek: mei, jun, jul, aug, sep
Prijs: Prijs vanaf € 2020 Inclusief vliegticket
Garanties:

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Slowakije
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Slowakije is een ongekende parel! Deze reis brengt u een variatie van geschiedenis, cultuur, natuur, ontspanning en het Bourgondische leven. Denk aan immense burchten, indrukwekkende bergen, bergmeren, authentieke bergdorpjes en levendige, gezellige stadjes.

11-Daagse Nederlandstalige rondreis Slowakije...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Sovjet Reizen


Uitgebreide reisbeschrijving


11-Daagse Nederlandstalige rondreis Slowakije

Dag tot dag beschrijving

Dag 1 – Wenen – Bratislava
Vanaf Amsterdam of Dusseldorf (naar keuze, op te geven bij boeking) vliegt u naar Wenen. Na aankomst op de luchthaven wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van Sovjet Reizen en volgt de transfer naar de hoofdstad van Slowakije, Bratislava, naar het hotel. Deze middag maken we alvast kennis met het oude centrum en de burcht van Bratislava na de lunch. Bratislava is een charmante stad met een gezellig centrum en een prachtige burcht met spectaculaire uitzichten over de Donau. De Oost-Europese sfeer is echt te proeven in deze stad. Het symbool van de stad is de burcht, een hoekig gebouw aan de westkant van het centrum en op een heuvel boven de Donau. De burcht herbergt exposities met waardevolle stukken uit de Slowaakse geschiedenis. Daarnaast heeft deze oude stad diverse schilderachtige straatjes waar we tijdens de stadstour ook langs komen. We zullen langs het belangrijkste plein van Bratislava komen en het stadshuis, het Slowaakse Nationaal theater, Slowaaks Filharmonisch Orkest en de nationale galerie komen.

Dag 2 – Bratislava – Devin – Bratislava
Vandaag verkennen we Bratislava vanaf het water. We maken een boottocht over de Donau en brengen daarbij een bezoek aan het historische gedeelte van de stad, Devin. Het dorp is vooral bekend vanwege het kasteel van Devin. Eenzaam op een roets aan de over van de Donau, ziet u het kenmerkende kleine uitkijktorentje al staan. Dit wordt ook wel de Poort van Devin genoemd. De nederzetting die hier ontstond, dankte haar bestaan aan de locatie en door de amberroute, die van de Middellandse Zee naar de Baltische Zee liep. Eenmaal terug aangekomen in Bratislava, bekijken we nog een aantal Art Nouveau pareltjes. Diner en overnachting in Bratislava.

Dag 3 – Bratislava – Kleine Karpaten – Malatiny
Deze morgen laten we de hoofdstad achter ons en reizen we verder door de Kleine Karpaten, midden in de wijnvelden. In Pezinik brengen we een bezoek aan een origineel keramiekfabriekje. Onderweg brengen we tevens een bezoek aan een wijndorpje voor een wijnproeverij en de lunch. Uitrusten kunt u onderweg doen zodra we naar de Liptov regio rijdenwen waar u wordt opgewacht met een welkomstdrankje. We verblijven de komende avonden in het Relax hotel Sojka met Belgische eigenaren. Overnachting in Malatiny.

Dag 4 – Liptov regio
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de mooie houten kerk van Svaty Kriz. Oorspronkelijk stond de evangelische kerk in Palduza, maar deze moest verhuizen na de komst van het stuwmeer. Deze kerk is één van de grootste religieuze gebouwen van hout in Midden-Europa. Tevens is hier de klokkentoren te vinden. Na dit bezoek bewonderen we de Liptov regio verder vanaf het water tijdens een boottocht op het stuwmeer. Voor de lunch krijgt u nog wat vrije tijd om het provinciestadje Liptovsky Mikulas op eigen gelegenheid te bewonderen. Dit stadje heeft een 1299 stammende Nicolaaskerk, een gezellige binnenstad en diverse musea. In 1713 werd hier de Slowaakse Robin Hood veroordeeld. Na de lunch gaan we de waterval van Lucky bekijken en bezoeken we het door UNESCO beschermde bergdorpje Vlkolinec. Het doprje is een levend openluchtmuseum, want de meeste huizen zijn bewoond. Het dorpje bestaat uit ongeveer 45 woningen, een barokke kerk en een houten klokkentoren. De bijzondere volksarchitectuur, houten huizen in pastelkleur geschilderd met zadeldaken is de reden dat het op de lijst is gezet. Diner en overnachting in Malatiny.

Dag 5 – Orava rivier
We beginnen de dag met een vlottentocht op de Orava-rivier en bezoeken hierbij de prachtige burcht van Orava. We lunchen in een minibrouwerijtje onder de burcht. In de middag vervolgen we onze reis richting Zuberec, waar we het openluchtmuseum zullen bezoeken. Hier ervaart u hoe de mensen leefden en woonden een paar honderd jaar terug. Diner en overnachting in Malatiny.

Dag 6 – Centraal Slowakije
Vandaag staat Centraal Slowakije op het programma, waarbij we beginnen met een bezoek aan Spania Dolina, de plek waar in de middeleeuwen de belangrijkste kopermijnen ter wereld gelegen waren. We vervolgen onze reis naar Banska Bystrica, waar u de middag vrij bent om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Deze stad werd rijk door de kopermijnen in de buurt. Geniet hier van het rijke historische centrum of neem een drankje op een zonnig terras. Eind de middag keren we terug naar ons hotel voor het diner.

Dag 7 – Spis – Levoca
Na het ontbijt rijden we verder naar het vestigingstadje Levoca, de culturele en historische parel onder de Slowaakse steden. Het pronkstuk van deze middeleeuwse stad is de gotische Jacobuskerk. Deze kerk heeft het grootste uit hout gesneden gotische altaar ter wereld. Na de lunch in een typisch Slovaaks restaurantje bezoeken we de grootste burcht ruïne van Centraal Europa, het Spiss kasteel, dit is niet alleen een bewijs van de architectonische ontwikkeling van de 12de tot de 18de eeuw, maar het is een van de grootste kastelen in Centraal-Europa. Een machtige en indrukwekkende vesting. Diner en overnachting in Malatiny.

Dag 8 – Hoge Tatra
Het is gemakkelijk om helemaal weg te zijn van het Hoge Tatra, de bergen met zijn schilderachtige valleien, beekjes, watervallen, kleurrijke weide en bergmeren met kristalhelder water. We rijden deze morgen naar de hoogste toppen van het land. Met een kabelbaan stijgen we richting Strbske Pleso naar het prachtige gletsjermeer. Hier maken we een rustige wandeling rondom het meer en hebben we lunch aan de oevers van het meer. We genieten nog wat na op het terras of u kunt nog rondkuieren bij de souvenierstalletjes. Op de terugweg maken we nog een korte stop bij het grootste Duitse oorlogskerkhof in Slowakije. Diner en overnachting in Malatiny.

Dag 9 – Malatiny – Bardejov – Kosice
We verlaten vandaag het hotel en rijden verder noordoost richting Bardejov met zijn mooie barokke marktplein. Het sfeervolle stadje is voorgekomen uit een Slavische vestingplaats en door de zoutroute tussen Presov en Polen. Op het markplein staat het voormalige stadhuis waar nu een museum in is gevestigd. In de omgeving van Bardejov zijn er vele Grieks-katholieke houten kerkjes te vinden. Tevens passeren we het Andy Warholmuseum in Medzilaborce. Het museum stelt een 160 tal werken tentoon van popart-icoon Andy Warhol, wiens familie afkomstig was uit het naburige dorpje Mikova. De bushalte naast het museum kreeg de vorm van een Campbell’s soepblik. Vervolgens rijden we door naar onze eindbestemming van vandaag, Kosice, gelegen aan de rond van het Slowaakse Ertsgebergte, dichtbij de grens van Hongarije. Diner en overnachting in Kosice.

Dag 10 – Kosice
Vandaag bezoeken we de tweede stad van Slowakije, Kosice. De stad heeft een lange geschiedenis en werd in 1230 voor het eerst vermeld. Het was toen een nederzetting met Slavische en geïmmigreerde Duitse inwoners in het Hongaare rijk. Het centrum is klein, maar zeker een bezoek waard. Na het ontbijt beginnen we dan ook met een stadstour in het oude centrum van deze levendige stad waarbij we de kathedraal, zingende fonteinen, synagogen en andere belangrijke bezienswaardigheden te zien krijgen. De kathedraal van Kosice is de hoofdkerk van het bisdom Kosice en het grootste van Slowakije. De kerk werd gebouwd tussen 1378 en 1508 in gotische stijl ter herinnering aan de heilige Elisabeth van Hongarije. Zij werd geboren als dochter van de koning van Hongarije in het nabijgelegen kasteel van Sarospatek. Tevens zijn hier diverse paleizen en parken te vinden. Diner en overnachting in Kosice.

Dag 11 – Kosice – Banska Stiavnica – Wenen
Na het ontbijt rijden we richting de luchthaven in Wenen, waarbij we onderweg bij voldoende tijd nog stop maken in Banska Siavnica. Dit was vroeger het centrum van de mijnbouw en tegenwoordig is het een plek waar kunstenaars samenkomen. De historische binnenstad staat sinds 1993 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO met zijn Drievuldigheidsplein en kasteel. Na aankomst op de luchthaven vliegt u terug huiswaarts.

 

Foto's van deze reis

/media/1918710/slo-1.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Bratislava

Soort reis:

Cultuurvakanties, Natuurvakanties, Rondreizen

Wat ga je o.a. doen & zien?

Cultuur, Natuur


Vergelijk deze reis met andere Slowakije reizen

11-Daagse Nederlandstalige rondreis Slowakije 11-Daagse Nederlandstalige rondreis Slowakije 11 dagen Groepsreis v.a. € 2020 Incl. vliegticket  

Deel deze reis: