/media/1821196/h60941.jpg

15-Daagse fly-drive door de Baltische Staten

Bestemming: Estland, Letland, Litouwen
Reisduur: 15 dagen
Type reis: Individuele reis
Vertrek: Gehele jaar door
Prijs: Prijs vanaf € 985 Exclusief vliegticket
Garanties:

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Estland
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Tijdens deze 15-daagse fly-drive door de Baltische Staten brengt u een bezoek aan de hoofdsteden van Letland, Estland en Litouwen.

Riga, Tallinn en Vilnius zijn gezellige steden met een rijke cultuur. Iedere stad die u te zien krijgt tijdens deze autovakantie is totaal anders. Tijdens deze reis krijgt u de belangrijkste bezienswaardigheden te zien en zo ziet u niet alleen de hoofdsteden, maar ook de kleinere stadjes en dorpjes. Geniet van het platteland en de schitterende natuur. U verblijft in comfortabele hotels en kunt met...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Sovjet Reizen

Bijzonderheden:

Autohuur prijs is in prijs inbegrepen


Uitgebreide reisbeschrijving


Riga, Tallinn en Vilnius zijn gezellige steden met een rijke cultuur. Iedere stad die u te zien krijgt tijdens deze autovakantie is totaal anders. Tijdens deze reis krijgt u de belangrijkste bezienswaardigheden te zien en zo ziet u niet alleen de hoofdsteden, maar ook de kleinere stadjes en dorpjes. Geniet van het platteland en de schitterende natuur. U verblijft in comfortabele hotels en kunt met uw huurauto een ontspannen reis door de Baltische Staten maken.

Dag tot dag beschrijving

Dag 1 – Riga
Vertrek vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf naar Riga. Vertrekplaats naar keuze, bij uw boeking aan te geven. Bij aankomst kunt u uw auto ophalen op de luchthaven van Riga. De rest van de dag kunt u de stad gaan verkennen; een aanrader is om een wandeling te maken door het historische centrum, de Oude Stad.

Dag 2 – Riga
Vandaag maakt u kennis met de Letse hoofdstad Riga, één van de belangrijkste handelssteden aan de Oostzee. De stad is zeker de moeite waard om te bezoeken vanwege zijn rijke historie en kunst. In het oude middeleeuwse centrum vindt u nog verschillende soorten huizen in allerlei verschillende kleuren en stijlen. Struin door de smalle straatjes, bewonder de oude kerken en drink een drankje op een sfeervol pleintje met gezellige terrasjes. Wanneer u door de stad wandelt, ziet u o.a. “de drie gebroeders”, één van de oudste huizen van het land, welke gebouwd zijn in de 15e eeuw. U kunt een bezoek brengen aan het kasteel van Riga, tegenwoordig de zetel van het parlement, het Nationale Operahuis en de Zweedse poort uit 1698. De Dom is in 1226 ingewijd en is de grootste kathedraal in de Baltische Staten. Het imposante bouwwerk is een mengeling van diverse bouwstijlen. De Sint-Petrus kerk is een goed voorbeeld van de gotische architectuur in de Baltische Staten en ooit gebouwd met de bedoeling de belangrijkste kerk in de stad te worden. Tevens staat Riga bekend om zijn architectuur en erg interessant is dan ook de chique diplomatenwijk van Riga met zijn mooie Art Nouveau huizen. In het openluchtmuseum van Riga krijgt u een goede indruk van de traditionele Letse bouwstijlen en het leven op het platteland. Overnachting in Riga.

Dag 3 – Riga – Parnu – Tallinn (300 km)
Vandaag rijdt u van Riga verder langs de kustlijn richting Tallinn waar u onderweg een stop kunt maken in Parnu. Dit stadje staat bekend als grootste badplaats van Estland met zandstranden en diverse kuuroorden waarvan de eerste in 1830 al werd geopend. Het oudste bouwwerk van Parnu is de Rode Toren, die deel uitmaakte van de oude stadsmuur. De voornaamste straat van de stad is de Ruutli, welke onder Zweeds bewind tot stand is gekomen. Eenmaal op weg naar Tallinn raden wij aan om ook een stop te maken bij de Keila waterval, één van de grootste watervallen in Estland. De waterval heeft een hoogte van 6 meter en ligt in het Keila Joa natuurpark. Overnachting in Tallinn.

Dag 4 – Tallinn
Tallinn is één van de best behouden middeleeuwse steden van Europa. De stad was eeuwenlang een kruispunt van handelsroutes en heeft een grote rol gespeeld in internationale handelsbetrekkingen. In de Oude Stad maakt u kennis met de gotische architectuur van de Baltische Staten. Tijdens een wandeling door het stadscentrum ziet u onder meer het Toompea kasteel, tegenwoordig de zetel van het Estse parlement. Helaas is er is weinig over van het oorspronkelijke Deense kasteel uit 1219 daar Katharina de Grote opdracht gaf om het grootste gedeelte van het kasteel te laten verbouwen in barokstijl. Verder ziet u de Dom kathedraal, de prachtige Russisch-orthodoxe Alexander-Nevsky kathedraal gebouwd in de 19e eeuw in opdracht van tsaar Alexander III en de gotische Niguliste kerk. Overnachting in Tallinn.

Dag 5 – Tallinn – Rakvere – Tartu (225 km)
U rijdt via Rakvere richting Tartu. Rakvere ligt in het noorden van Estland, ongeveer 20 kilometer van de Golf van Finland. Dit plaatsje heeft een klein historisch centrum, hetgeen gedomineerd wordt door de ruïnes van de burcht van de Duitse Orde op de heuvel Vallimägi. Op de Vallimägi staat ook het bekende oeros-standbeeld, gemaakt door de sculpturist Tauno Kangro. Het is het grootste standbeeld van een dier in de Baltische landen en werd gemaakt ter gelegenheid van de 700e verjaardag van de stad. U rijdt verder naar Tartu waar u tevens overnacht.

Dag 6 – Tartu – Valmiera – Cesis – Sigulda (205 km)
In de ochtend rijdt u via Valmiera en Cesis richting Sigulda. Eerst komt u door Valmiera, gelegen aan de Gauja. U vervolgt uw reis richting Cesis, één van de meest pittoreske steden van Letland. Hier kunt u een bezoek brengen aan de oude burcht en het nieuwe kasteel. U rijdt door naar het Gauja National Park, het grootste park in Letland, in 1972 uitgeroepen tot natuur en cultureel reservaat. De omgeving van Sigulda wordt vaak het Zwitserland van Letland genoemd vanwege de mooie natuur en bergen en de oude kasteelruïnes. Bezienswaardig in de stad Sigulda is het Turaida kasteel en de ruïnes van het 13e eeuwse kasteel van de Kruisvaarders. Overnachting in Sigulda

Dag 7 – Sigulda – Vilnius (410 km)
U verlaat Sigulda en rijdt terug richting Vilnius. U kunt onderweg een stop maken bij de kruizenheuvel. Deze locatie is al vanaf de 14e eeuw een plaats waar oorlogen, onderdrukkingen en verzet worden herdacht. Tegenwoordig doet de kruizenheuvel zijn naam eer aan door de tienduizenden kruisen die hier staan. Verder kunt u ook een bezoek brengen aan het 18e eeuwse kasteel Rundale, dat de Italiaanse architect F.B. Rastrelli is gebouwd die o.a. ook de Hermitage alsmede het Zomerpaleis van Catharina de Grote in Pushkin heeft ontworpen. Overnachting in Vilnius.

Dag 8 – Vilnius – Trakai - Vilnius (50km)
Vilnius is een gezellige en levendige, oude stad. De grote historische binnenstad van Vilnius staat vermeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hoewel Vilnius vaak een barokke stad wordt genoemd, zult u hier ook vele andere bouwstijlen tegenkomen. De stad heeft veel te bieden, zo huisvest de oude binnenstad één van de oudste universiteiten in dit deel van Europa. Begin uw wandeling bij het Kathedraalplein waar de Stanislaus en Wenceslaus kathedraal te vinden is, een classicistisch bouwwerk met een 16e eeuwse klokkentoren. Hier kunt u tevens de ondergrondse grafkamers bezoeken waar grootse Litouwse hertogen begraven werden. De heuvel van het Gediminas kasteel biedt u een mooi uitzicht over de stad Vilnius. Te voet kunt u de route langs de overige bezienswaardigheden afleggen; de in gotische stijl gebouwde Sint-Anne kerk en het Bernardine klooster, de stadspoort van Vilnius, waar zich een icoon van de maagd Maria bevindt, de Universiteit van Vilnius, met 13 pittoreske binnenplaatsen en de Sint-Johannes kerk. Daarna wandelt u verder door de oude smalle straten van het historische deel van de stad. Hier komt u een verscheidenheid aan musea tegen die u kunt bezoeken. Mist u hierbij niet het Barnsteenmuseum en het KGB museum. In de middag kunt u van Vinius naar Trakai (25 km) rijden. Trakai was vroeger de hoofdstad van Litouwen. We bevelen aan om het 14e eeuwse eilandkasteel te bezoeken. In dit kasteel verbleven tijdens de 15e eeuw de groothertogen. Dit gotische kasteel, gelegen op een schiereiland aan het Galvemeer, is een indrukwekkend voorbeeld van de Litouwse vestingbouw. Overnachting in Vilnius.

Dag 9 – Vilnius – Druskininkai (130 km)
U verlaat vandaag Vilnius voor de reis naar Druskininkai. Onderweg kunt u een stop maken bij het dorpje Grutas voor een bezoek aan het Gruto Parkas openluchtmuseum. Hier ziet u een bonte verzameling van de communistische “helden” waarbij u oog in oog komt te staan met Stalin. Het park is rijk aan ironie en is bedoeld om de bevolking te amuseren en te informeren. De werkelijkheid is anders: Het park haalt veel pijnlijke herinneringen boven. Het bestaan van het park is tot op de dag van vandaag nog controversieel. In de loop van de middag aankomst te Druskininkai. De trots van het stadje zijn de spabronnen. In 1794 kondigde de koning van het Pools-Litouwse rijk het besluit aan om Druskininkai officieel aan te wijzen als kuuroord. Vergeet dus zeker niet één van de mineraalbaden te proberen.

Dag 10 – Druskininkai – Kaunas (130 km)
Helemaal herboren vervolgt u uw reis richting Kaunas, de tweede stad en voormalige hoofdstad van Litouwen. Maak een stadswandeling door de oude stad, waar u een bezoek kunt brengen aan het 13e eeuwse Kaunas kasteel en het prachtige stadshuis, ook wel bekend als de “witte zwaan”, de 14e eeuwse Vytautas kerk en de Basiliek van Kaunas. Overnachting in Kaunas.

Dag 11 – Kaunas – Klaipeda (255 km)
Er zijn twee mogelijkheden om van Kaunas naar Klaipeda te rijden. U kunt de snelweg nemen, dan bent u in 2 - 2,5 uur in Klaipeda, of u neemt de pittoreske smalle wegen langs de Nemunas rivier. Onderweg ziet u de kastelen van Raudondvaris, Raudone en Veliuona. U kunt het Delta Regionaal Park bezoeken dat bestaat uit venen, bossen, de Koerse lagune, meren, polders en weilanden die regelmatig onderstromen. Het is een zeer rijk gebied aan plant– en diersoorten. In Vente Horn kunt u een interessant vogelstation en de 19e eeuwse vuurtoren bezichtigen. Overnachting in Klaipeda

Dag 12 – Klaipeda – Curonian Spit – Klaipeda (100 km)
Vandaag gaat u het Neringa National Park bezoeken, gelegen op de Koerse schoorwal. U kunt dit makkelijk bereiken per ferry vanaf Klaipeda. Ontdek hier de prachtig wilde natuur dat bestaat uit uitgestrekte hoge zandduinen, lange stranden langs de Baltische Zee en bossen waar men nog elanden kunt tegenkomen. In Juodkrante kunt u een bezoek brengen aan de Heksenberg, een beeldententoonstelling gemaakt door 49 Litouwse volkskunstenaars, die allen een oude legende of verhaal uitdragen. Overnachting in Klaipeda.

Dag 13 – Klaipeda – Palanga – Liepaja (100 km)
Na een korte rit komt u in Palanga. Deze stad is de meest bekende badplaats in Litouwen en heeft een speciaal karakter. Hier kunt u een bezoek brengen aan de botanische tuin, het Barnsteenmuseum en het paleis van Graaf Tyszkiewicz. Het museum bezit meer dan 15.000 voorwerpen van barnsteen. U vervolgt uw reis richting Liepaja, de op twee na grootste stad van Letland gelegen op een smalle strook tussen de Oostzee en het Meer van Liepaja. Hier kunt u de lutherse Drievuldigheidskerk met zijn beroemde orgel, welke tot 1912 de grootste ter wereld was bekijken, maar ook de Russisch-orthodoxe kathedraal, de Sint-Meinardkerk en het gezellige oude centrum bewonderen. Overnachting in Liepaja.

Dag 14 – Liepaja – Jurmala – Riga (229 km)
Vandaag gaat u via Jurmala naar Riga. Jurmala is de grootste badplaats van Letland. Het stadje strekt zich uit over een kuststrook van 32 kilometer, ingeklemd tussen de Golf van Riga en de rivier Lielupe. Hier zult u een combinatie ontdekken van houten huizen gebouwd in het begin van de vorige eeuw en moderne gebouwen. In de middag komt u aan in Riga, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft om na te genieten van deze mooie fly-drive reis.

Dag 15 – Riga
U levert uw auto in op de luchthaven van Riga om vervolgens in te checken voor uw terugvlucht naar huis.

 

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Riga, Tallinn, Vilnius

Soort reis:

Autorondreizen, Rondreizen, Natuurvakanties, Cultuurvakanties

Wat ga je o.a. doen & zien?

Cultuur, City tour, Historische plaatsen bezoeken, Natuur


Vergelijk deze reis met andere Estland reizen

Het wild in Estland Het wild in Estland 8 dagen Groepsreis v.a. € 1475 Excl. vliegticket  
Fly-drive Baltische Staten | Veelzijdige autoreis Fly-drive Baltische Staten | Veelzijdige autoreis 10 dagen Individuele reis v.a. € 749 Excl. vliegticket  
10-Daagse begeleide fietsreis door de Baltische Staten 10-Daagse begeleide fietsreis door de Baltische Staten 10 dagen Groepsreis v.a. € 1265 Incl. vliegticket  
8-Daagse rondreis Estland, Finland en Rusland 8-Daagse rondreis Estland, Finland en Rusland 8 dagen Groepsreis v.a. € 1330 Incl. vliegticket  
14-daagse culturele groepsreis Baltische Landen 14-daagse culturele groepsreis Baltische Landen 14 dagen Groepsreis v.a. € 1395 Incl. vliegticket  

Deel deze reis: