/media/1821173/burcht.jpg /media/1821173/burcht.jpg

10-Daagse Nederlandstalige rondreis door de Baltische Staten

Bestemming: Estland, Letland, Litouwen
Reisduur: 10 dagen
Type reis: Groepsreis
Vertrek: jul, aug
Prijs: Prijs vanaf € 1545 Inclusief vliegticket
Garanties:

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Estland
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Tijdens deze rondreis maakt u kennis met de Baltische Staten.

U bezoekt naast de boeiende hoofdsteden Riga, Vilnius en Tallinn ook het prachtige Lahemaa Park en natuurlijk de Koerse Schoorwal, welke dankzij haar bijzondere natuur en cultuur vermeld staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit alles onder deskundige Nederlandstalige begeleiding...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Sovjet Reizen


Uitgebreide reisbeschrijving


U bezoekt naast de boeiende hoofdsteden Riga, Vilnius en Tallinn ook het prachtige Lahemaa Park en natuurlijk de Koerse Schoorwal, welke dankzij haar bijzondere natuur en cultuur vermeld staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit alles onder deskundige Nederlandstalige begeleiding

Dag tot dag beschrijving

Dag 1- Vilnius
Vandaag vertrekt u vanaf Amsterdam naar de hoofdstad van Litouwen, Vilnius. Vanaf de luchthaven wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De namiddag is ter vrije besteding. In de avond geniet u van het diner in uw hotel. Overnachting in Vilnius.

Dag 2 – Vilnius – Trakai - Vilnius
Na het ontbijt maakt u een stadstour door Vilnius. De stad is al meer dan 600 jaar de hoofdstad van Litouwen en telt meer dan 1.200 middeleeuwse gebouwen. Tijdens de tour ziet u o.a. de Sint-Petrus en Paulus kathedraal, het Kathedraal plein, de Sint-Anna en Bernardines kerk, de Dageraad poort met het beeld van de maagd Maria , de Russisch-orthodoxe kerk, het stadhuisplein en de universiteit met de Sint-Johannes kerk. In de middag gaat u naar Trakai, op zo’n 25 km van Vilnius. De vroegere hoofdstad van het Groothertogdom van Litouwen heeft veel historische gebouwen en een prachtige natuur met veel water en bos. U bezoekt hier het kasteel uit de 14e eeuw op 1 van de eilandjes in het Galve meer. Overnachting in Vilnius.

Dag 3 – Vilnius – Kruisenheuvel - Klaipeda
Vandaag doorkruisen we Litouwen als we van de hoofdstad naar de Baltische kust rijden. Onderweg maken we een stop in Siauliai bij de Kruisenheuvel. Deze heuvel is sedert de 14e eeuw een plek waar oorlogen, onderdrukkingen en verzet herdacht worden en sindsdien zijn er ontelbare kruisen geplaatst. In de middag komen we aan in Klaipeda, de belangrijkste havenstad van Litouwen die in 1254 toe tot de Hanze. Tot 1919 behoorde de stad tot Pruisen waaraan zij haar Duitse uitstraling in de vorm van vele houten en halfhouten gebouwen dankt. U bekijkt in Klaipeda het theaterplein en de oude stad. Na check-in volgt het diner. Overnachting in Klaipeda.

Dag 4 – Klaipeda – Nida - Riga
Vanuit Klaipeda gaat u per ferry naar het Curonian Spit National Park, het belangrijkste natuurreservaat van het land en sinds 2000 vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege haar natuurlijke en culturele waarde. Het fragiele duingebied biedt de hoogste duinen van Noord Europa en is leefgebied voor o.a. herten, elanden en een grote kolonie grijze reigers. Het culturele erfgoed wordt gevormd door de traditionele vissershuizen op de Koerse Schoorwal. Het plaatsje Nida is tegenwoordig een geliefde vakantiebestemming. U bezoekt hier het Thomas Mann Museum, gewijd aan deze Duitse Nobelprijswinnaar die hier 2 zomers heeft doorgebracht. Daarnaast ziet u het Vissershuis, de Amber Gallery, de etnografische begraafplaats en de neogotische kerk. Uiteraard maakt u een wandeling door het duingebied.

Dag 5 - Riga – Rundale - Sigulda
Na het ontbijt maakt u kennis met de middeleeuwse binnenstad van Riga. Met haar 700.000 inwoners is Riga de grootste stad van de Baltische Staten en het politieke, culturele en economische centrum van het land. De stad bestaat al sinds de 12e eeuw en het oude centrum is goed bewaard gebleven. Tijdens de rondleiding door de pittoreske straatjes ziet u o.a. de Dom van Riga, gebouwd in 1226 en de Sint-Petrus kerk, een goed voorbeeld van de gotische architectuur. U passeert het oude gildehuis, de “ 3 Gebroeders, één van de oudste huizen van het land, de Zweedse poort, het slot van Riga en het parlementsgebouw.
Na deze 3 uur durende tour vertrekt u naar Sigulda. Onderweg maakt u een stop in Rundale waar u het gelijknamige paleis uit de 18e eeuw bezoekt. Dit paleis is in laat barok stijl gebouwd en is een uitstekend voorbeeld van het werk van de Italiaanse architect F.B. Rastrelli. Overnachting in Sigulda.

Dag 6 - Sigulda - Tartu
Vandaag staat een bezoek aan Gauja op het programma, het grootste nationale park van Letland. Met circa 900 plantensoorten, 149 vogelsoorten en 48 soorten wilde dieren is dit een paradijs voor natuurliefhebbers. Het park is met name erkent om haar devonische zandstenen kliffen welke op sommige plaatsen wel 90 meter hoog zijn. Deze plek stond in het verleden bekend als “Lets Zwitserland” vanwege haar rijkdom en diversiteit in natuur (bossen, rivieren en grotten) en cultuur (steden als Sigulda, Cesis en Valmiera).
Aansluitend naar Tartu, het intellectueel en architectonisch centrum van Estland. In Tartu bezoekt u de universiteit, gesticht in 1632 en bekend om haar vrije kunst faculteit. Daarnaast ziet u tevens het Toome park met haar monumenten, beelden en ruines van de gotische koepelkerk. Het monument van Gustavos II Adolphus, koning van Zweden, de Janni kerk, het stadhuisplein en de diverse gebouwen in neoclassicistische stijl mogen niet ontbreken tijdens uw bezoek. Overnachting in Tartu.

Dag 7 - Tartu – Lahemaa Park - Tallinn
Een van de meest bekende natuurbestemmingen in Estland is het Lahemaa Park. Dit grootste park van het land bestaat uit een uitgestrekt gebied van bossen, ruige kustlijn, weilanden, moerassen, meren en watervallen. U bezoekt Palmse, Lahemaa’s bekendste buitenhuis en oorspronkelijk een nonnenklooster. Na een bezoek aan het Sagadi landhuis gaat de reis naar Tallinn.
Overnachting in Tallinn.

Dag 8 - Tallinn
Tallinn is één van de best behouden middeleeuwse steden van Europa. De stad was eeuwenlang een kruispunt van handelsroutes en heeft een grote rol gespeeld in internationale handelsbetrekkingen. Maak kennis met de Oude Stad en de gotische architectuur van de Baltische Staten door middel van de wandeltour door de stad. U ziet het Toompea kasteel, wat tegenwoordig de zetel is van het Estse parlement. Helaas is er weinig over van het oorspronkelijke Deense kasteel uit 1219, daar Catharina de Grote opdracht gaf om het grootste gedeelte van het kasteel te laten verbouwen in barokstijl. Tevens ziet u de middeleeuwse stadsmuren, het Parlement, de Dom kathedraal en de prachtige Russisch-orthodoxe Alexander Nevsky kathedraal, gebouwd in de 19e eeuw in opdracht van tsaar Alexander III. Daarnaast ziet u de kerk van de Heilige Geest en het oude Stadhuis. De namiddag heeft u ter vrije besteding. U dineert in het hotelrestaurant. Overnachting in Tallinn.

Dag 9 - Tallinn – Parnu - Riga
Via de verlaten Baltische kust gaat de reis terug naar Riga. Voordat u in Riga aankomt, maakt u een stop in Parnu, de badplaats van Estland en in de zomer een wellness resort sinds de opening van de allereerste spa in 1830. In de namiddag kunt u op eigen gelegenheid genieten van Riga . Een leuke aanrader hierbij is de jugendstil wijk of heerlijk te genieten van 1 van de vele terrassen in het historische centrum. Overnachting in Riga.

Dag 10 - Riga - Amsterdam
Tot aan de transfer naar de luchthaven van Riga heeft u de ochtend ter vrije besteding.

 

Foto's van deze reis

/media/1821173/burcht.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Riga, Tallinn, Vilnius

Soort reis:

Rondreizen, Cultuurvakanties, Natuurvakanties

Wat ga je o.a. doen & zien?

Cultuur, Wereldsteden en wijken, City tour, Natuur


Vergelijk deze reis met andere Estland reizen

Het wild in Estland Het wild in Estland 8 dagen Groepsreis v.a. € 1475 Excl. vliegticket  
Fly-drive Baltische Staten | Veelzijdige autoreis Fly-drive Baltische Staten | Veelzijdige autoreis 10 dagen Individuele reis v.a. € 749 Excl. vliegticket  
10-Daagse begeleide fietsreis door de Baltische Staten 10-Daagse begeleide fietsreis door de Baltische Staten 10 dagen Groepsreis v.a. € 1265 Incl. vliegticket  
8-Daagse rondreis Estland, Finland en Rusland 8-Daagse rondreis Estland, Finland en Rusland 8 dagen Groepsreis v.a. € 1330 Incl. vliegticket  
14-daagse culturele groepsreis Baltische Landen 14-daagse culturele groepsreis Baltische Landen 14 dagen Groepsreis v.a. € 1395 Incl. vliegticket  

Deel deze reis: