/media/1809570/minho.jpg

Wandelreis Portugal | Minho

Bestemming: Portugal
Reisduur: 8 dagen
Type reis: Individuele reis
Vertrek: apr, mei, jun, jul, aug, sep, okt, nov
Prijs: Prijs vanaf € 355 Exclusief vliegticket
Garanties:

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Portugal
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Minho, wandelschat en bakermat: 8-daagse wandelvakantie Portugal, provincie Minho Standplaatsreis met eigen auto of huurauto

Deze reis gaat naar de Minho, de meest noordelijke provincie van Portugal, en combineert het beste van twee werelden: fascinerende natuur en verrassende cultuur. Het nationale park Peneda-Gerês met zijn woeste granietbulten, weidse hoogvlaktes en imposante rivierdalen behoort tot de mooiste wandelgebieden van Europa. Een schat voor wandelaars vooral ook vanwege het uitzonderlijk rijke cultuurlands... Lees verder ›


Uitgebreide reisbeschrijving


Deze reis gaat naar de Minho, de meest noordelijke provincie van Portugal, en combineert het beste van twee werelden: fascinerende natuur en verrassende cultuur. Het nationale park Peneda-Gerês met zijn woeste granietbulten, weidse hoogvlaktes en imposante rivierdalen behoort tot de mooiste wandelgebieden van Europa. Een schat voor wandelaars vooral ook vanwege het uitzonderlijk rijke cultuurlandschap dat in het park te bewonderen is: de fraaie terrashellingen, de op palen gebouwde graanschuren, de watermolens en de ‘Geira’, de oude Romeinse weg van Braga naar Astorga. Maar ook vanuit cultureel oogpunt heeft de Minho veel verrassingen in petto, zoals de prachtig bewaard gebleven historische kern van koningsstad Guimarâes, bakermat van Portugal en werelderfgoed. En wie heerlijk wil ontspannen kan terecht in de thermale baden en warmwaterbronnen van Baños en Gerês.

Dag tot dag beschrijving

 

Wandelingen

Route van de veekralen
We stijgen langs de beboste hellingen en komen op een sprookjesachtig plateau bezaaid met granieten rotsformaties, die de meest bizarre vormen hebben aangenomen. Van oudsher werd op deze hoogvlakte het vee geweid en langs de route komen we verscheidene kralen tegen. Ter hoogte van Pedra Bela genieten we van de fenomenale uitzichten op het stuwmeer van de Caniçada dam en de grenspas Portela do Homem, de toegangspoort naar Spanje. Afstand: 12 km (4 uur).

Op zoek naar de prehistorische nederzetting Cidade de Calcedonia
Vanuit Covide gaat de route bergopwaarts naar de ‘planalto’. Deze steken we over om koers te zetten naar de prehistorische nederzetting ‘Cidade de Calcedonia’, een intrigerende natuurlijke vesting, hoog in de bergen, verborgen in een kloof tussen reusachtige granietblokken. Afstand: 8 km (4 uur).

Route van de graanschuren
Over ommuurde, natuurstenen paden gaan we van Cutelo via Cortinhas naar Brufe. We lopen onder op palen gebouwde graanschuren (‘espigueiros’) door, langs akkers met maïs en grasland met grote, lichtbruine koeien, die door in het zwart geklede vrouwen worden geweid. We vervolgen de route omhoog naar Casarotas en dalen daarna af naar het dal van de Rio Homem. Afstand: 12 km (4 - 5 uur).

Over de Romeinse weg van Braga naar Astorga
De route volgt de Geira, de oude Romeinse weg van Braga naar Astorga, in de richting van de Spaanse grens. Het pad doorkruist een beschermd bosgebied met bijzondere eiken alvorens bij de bergpas Portela do Homem uit te komen. Hier steken we de grens over naar Spanje en beginnen aan de afdaling naar Baños, waar de vermoeide wandelaar kan bijkomen in de warmwaterbronnen. Afstand: 15 km (5 – 6 uur).

Het kasteel van Castro Laboreiro en het bedevaartsoord Peneda
Korte wandeling naar de ruïnes van het kasteel van Castro Laboreiro, dat hoog boven de omgeving uittorende, gevolgd door een wandeling van de bedevaartskerk van Peneda naar het hooggelegen zomerdorp Branda de Bouça dos Homens. Afstand: 3 km (1 uur) en 8 km (4 uur).

Langs de molengang van de Rio Mau
Pad dat langs de Rio Mau loopt, waar een tiental watermolens achter elkaar staan die een molengang vormen. Afstand: 4 km (2 uur).

Het verdwenen klooster van Santa Maria das Júnia
Wandeling in de omgeving van het traditionele bergdorpje Pitoes das Junias naar de ruïnes van het klooster van Santa Maria das Júnias, een bijzondere, spirituele plek, en de waterval van de Ribeira de Campesinho. Afstand: 4 km (2 uur).

Culturele uitstapjes in de omgeving van beide standplaatsen
Vanuit Lobios: de Spaanse provinciehoofdstad Ourense, de weekmarkt van Celanova en de thermale baden, warmwaterbronnen en wellnessvoorzieningen in Baños en Vila do Gerês. En vanuit Amares: werelderfgoedstad Guimarães, bakermat van Portugal, de bisschopsstad Braga, het provinciestadje Ponte de Lima, de weekmarkt in Barcelos en het kuststadje Viana do Castelo.

 
Aangeboden door:

Oliva Travel

e-mail - telefoon - website

Contact met aanbieder

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Peneda-Gerês nationaal park

Soort reis:

Wandelvakanties, Actieve reizen

Wat ga je o.a. doen & zien?

Actief, Wandelen, Cultuur, Historische plaatsen bezoeken, Oude beschavingen, Natuur


Vergelijk deze reis met andere Portugal reizen

Wandelreis Portugal | Minho Wandelreis Portugal | Minho 8 dagen Individuele reis v.a. € 355 Excl. vliegticket  
Familierondreis Portugal, 10 dagen Porto naar Lissabon Familierondreis Portugal, 10 dagen Porto naar Lissabon 10 dagen Individuele reis v.a. € 600 Incl. vliegticket  
Madeira rondreis Madeira rondreis 8 dagen Individuele reis v.a. € 595 Excl. vliegticket  
Wandelreis Portugal | Costa Vicentina Wandelreis Portugal | Costa Vicentina 8 dagen Individuele reis v.a. € 645 Excl. vliegticket  
Wolven in Portugal Wolven in Portugal v.a. 15 dagen Vrijwilligerswerk v.a. € 320 Excl. vliegticket  

Deel deze reis: