/media/1809519/header_oeganda.jpg /media/1809519/header_oeganda.jpg /media/1809519/header_oeganda.jpg /media/1809519/header_oeganda.jpg /media/1809519/header_oeganda.jpg /media/1809519/header_oeganda.jpg /media/1809519/header_oeganda.jpg

Jongerenreis - Klussen in Oeganda

Bestemming: Oeganda
Reisduur: 21 dagen
Type reis: Groepsreis
Vertrek: jul
Prijs: Prijs vanaf € 895 Exclusief vliegticket

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Oeganda
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Jij steekt samen met je team je handen uit je mouwen om van het dorpsschooltje in Ntove een nieuwe frisse school te maken. De laatste week sluit je af met een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

Je bent jong, actief en je wilt iets betekenen voor mensen in Oeganda. Je leert jezelf kennen, je grenzen verleggen en je krijgt er heel veel familie bij….En waar krijg je nu de kans om in korte tijd een schoolgebouw op te knappen op het platteland van Afrika en meer te zien van het prachtige Oeganda. Voor vertrek is er een training bij Summer4Change waarin je de andere groepsleden leert kennen, j...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Travel4Change vrijwilligerswerk


Uitgebreide reisbeschrijving


Je bent jong, actief en je wilt iets betekenen voor mensen in Oeganda. Je leert jezelf kennen, je grenzen verleggen en je krijgt er heel veel familie bij….En waar krijg je nu de kans om in korte tijd een schoolgebouw op te knappen op het platteland van Afrika en meer te zien van het prachtige Oeganda.

Voor vertrek is er een training bij Summer4Change waarin je de andere groepsleden leert kennen, je meer hoort over je reis, het project en de typische cultuur van Oeganda. Natuurlijk komen ook al je praktische vragen aan bod.

De reis wordt begeleid door Christine een Oegandese, Nederlands sprekende vrouw die uit het dorp komt waar je aan de slag gaat en nu in Nederland woont. Zij heeft veel ervaring met het begeleiden van groepen jonge vrijwilligers uit Nederland.

Dag tot dag beschrijving

Samen met je team ga je aan de slag in het dorp Ntove, een klein dorpje op ongeveer drie uur rijden van de drukke hoofdstad Kampala. Christine Ndagire, je reisleider, is opgegroeid in dit dorp en heeft op deze school gezeten. Op de basisschool zitten rond de 300 kinderen. Je zal veel in contact zijn met de kinderen en aan het einde van de schooldag is er tijd om samen te voetballen. Het klussen doe je samen met je team, de ouders van de kinderen en de leraren van de school.

Het tastbare doel van de reis is om het schoolgebouw aan de buitenkant opnieuw in de verf te zetten en leuke en leerzame tekeningen op de binnenmuren te schilderen. Daarnaast ervaar je hoe het is om in een Oegandees dorp te leven en te wonen en maak je kennis met de cultuur, de natuur en natuurlijk de mensen.

Je verblijft tijdens je project in een guesthouse in het dorp Nkokonjeru. Dit ligt ongeveer 15 minuten rijden van de school. Je slaapt met zijn tweeën op een kamer. Er wordt voor je gekookt en ’s avonds kan je aan het kampvuur lekker bijkomen van de indrukken van de dag en deze delen met je teamgenoten.

Het is een actief programma en je gaat lichamelijk werk doen. Als je besluit dat je wilt deelnemen is het belangrijk dat je sociaal bent, in goede gezondheid verkeert en open kan staan voor een andere cultuur.

Je bent door de week aan de slag in Ntove. In het weekeinde maak je een leuke excursie naar Jinja en je sluit de reis af met een prachtige safari van 6 dagen.

 
Aangeboden door:

Travel4Change vrijwilligerswerk

e-mail - telefoon - website

Naar website aanbieder Contact met aanbieder

Foto's van deze reis

/media/1809519/header_oeganda.jpg /media/1809519/header_oeganda.jpg /media/1809519/header_oeganda.jpg /media/1809519/header_oeganda.jpg /media/1809519/header_oeganda.jpg /media/1809519/header_oeganda.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Bigodi Swamp, Entebbe, Fort Portal, Jinja, Kazinga Channel, Kibale Forest National Park, Queen Elisabeth National Park

Soort reis:

Actieve reizen, Vrijwilligerswerk, Reizen naar inheemse volken, Jongeren reizen

Wat ga je o.a. doen & zien?

Vrijwilligerswerk bouw- & klusprojecten, Wildlife watching, Wildlife / safari


Vergelijk deze reis met andere Oeganda reizen

Tours en safari's in Oeganda Tours en safari's in Oeganda v.a. 3 dagen Individuele reis v.a. € 300 Excl. vliegticket  
9 daagse reis in Uganda: Kort Afrikaans 9 daagse reis in Uganda: Kort Afrikaans 9 dagen Groepsreis v.a. € 2195 Incl. vliegticket  
Het groene hart van Afrika Het groene hart van Afrika 16 dagen Individuele reis v.a. € 2795 Incl. vliegticket  
Hoogtepunten van Oeganda - 10 dagen Hoogtepunten van Oeganda - 10 dagen 10 dagen Individuele reis v.a. € 1900 Excl. vliegticket  
 Rondreis Uganda: Door het groene hart van Afrika Rondreis Uganda: Door het groene hart van Afrika 22 dagen Groepsreis v.a. € 2998 Incl. vliegticket  

Deel deze reis: