/media/1537031/cruise3.jpg /media/1537031/cruise3.jpg /media/1537031/cruise3.jpg /media/1537031/cruise3.jpg /media/1537031/cruise3.jpg

14-daagse reis naar Groenland

Bestemming: Groenland
Reisduur: Vanaf 14 dagen
Type reis: Individuele reis
Vertrek: Gehele jaar door
Prijs: Prijs vanaf € 2499 Exclusief vliegticket

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Groenland
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Hondensleden, van Kangerlussuaq naar Ilulissat, walvis safari's, verschillende andere excursie mogelijkheden: Groenland heeft het allemaal.

Dag 1: Aankomst in KopenhagenVandaag komt u aan in de Deense hoofdstad, Kopenhagen. Hier verblijft u in een drie sterren hotel in het centrum van de stad. Dag 2: Vlucht via Kangerlussuaq naar IlulissatVandaag vliegt u vanaf Kopenhagen via Kangerlussuaq naar Ilulissat. Na de aankomst volgt de transfer naar uw accommodatie. U verblijft in een kleine bed & breakfast bij een oude Groenlandse dame... Lees verder ›

Bijzonderheden:

Deze reis is als voorbeeldreis opgesteld en is bedoeld als inspiratie. Naar uw wens is het mogelijk om langer te reizen, meer activiteiten te doen of juist activiteiten weg te laten. Wilt u meer informatie hierover? Raadpleeg dan Marvell Travel.


Uitgebreide reisbeschrijving


Dag 1: Aankomst in Kopenhagen
Vandaag komt u aan in de Deense hoofdstad, Kopenhagen. Hier verblijft u in een drie sterren hotel in het centrum van de stad.

Dag 2: Vlucht via Kangerlussuaq naar Ilulissat
Vandaag vliegt u vanaf Kopenhagen via Kangerlussuaq naar Ilulissat. Na de aankomst volgt de transfer naar uw accommodatie. U verblijft in een kleine bed & breakfast bij een oude Groenlandse dame aan huis. Deze bevindt zich in het centrum van Illulissat. Omdat u in een zeer kleine B&B verblijft (er zijn hier geen andere gasten) kunt u op deze manier gemakkelijk in contact met de lokale bevolking komen. U kunt in Illulissat zelf excursies regelen maar deze kunnen tevens alvorens via ons worden geregeld.

Dag 3, 4, 5, 6: Ilulissat
Deze dagen zijn vrij in te delen. In februari, maart en april is rijden met hondensleden een echte aanrader. Mocht de conditie van het ijs het toelaten dan zijn er ook boottochten beschikbaar in deze periode. U kunt er ook voor kiezen om met een helikopter naar de wereldberoemde Kangia gletsjer te gaan. Iets wat het gehele jaar door kan. Op de laatste dag is er een afscheidsdiner.

Dag 7: Naar Disko eiland
Vandaag vliegt u per helikopter van Illulissat naar Qeqertarsuaq. Dit is gelegen op Disko eiland in de Disko baai. Deze plaats is in 1773 gesticht door walvisjagers. De walvisvaart heeft een lange tijd een belangrijke rol gespeeld voor Qeqersuaq. Disko eiland is het grootste eiland voor de Groenlandse kust. In het Groenlands betekent Qeqertarsuaq groot eiland. Tevens is dit ook de Groenlandse naam van het eiland. Disko eiland is voor een groot deel bedekt met gletsjers maar door de vroegere vulkanische activiteiten treft u hier een groot deel van de Groenlandse plantengroei.

Dag 8 & 9: Qeqertarsuaq
Deze dag kunt u naar eigen wens indelen in Qeqertarsuaq. Vanaf maart kunt u op walvissafari gaan. Ook is een hondesledetour of een sneeuwscootersafari aan te raden.

Dag 10: naar Kangerlussuaq
Vandaag vliegt u per helikopter terug naar Illulissat vanwaar u naar Kangerlussuaq vliegt. Vanaf de luchthaven is er een transfer naar het hotel waar u wordt geinfomeerd over alle mogelijke excursies, zoals een bizonsafari, off-road rijden, een excursie naar de ijskap.

Dag 11 & 12: Kangerlussuaq
Deze dagen kunt u naar eigen besteding doorbrengen in en om Kangerlussuaq. Een excursie naar de grote ijskap is zeker aan te raden, iets wat onvergetelijk mooi is.

Dag 13: vlucht naar Kopenhagen
Vandaag vertrekt u naar Kopenhagen, waar het “Groenland avontuur” eindigt net zoals het hier begonnen is. U overnacht in hetzelfde hotel als op de heenreis.

Dag 14: Einde
Na het ontbijt eindigt dit geweldige avontuur en vliegt u terug naar huis.

 
Aangeboden door:

Marvell Travel

e-mail - telefoon - website

Contact met aanbieder

Foto's van deze reis

/media/1537031/cruise3.jpg /media/1537031/cruise3.jpg /media/1537031/cruise3.jpg /media/1537031/cruise3.jpg

Kenmerken van deze reis

Soort reis:

Actieve reizen, Avontuurlijke reizen

Wat ga je o.a. doen & zien?

Actief, Snowmobile-tochten, Hondesleetochten


Vergelijk deze reis met andere Groenland reizen

14-daagse reis naar Groenland 14-daagse reis naar Groenland v.a. 14 dagen Individuele reis v.a. € 2499 Excl. vliegticket  
Kajakreis Groenland Kajakreis Groenland v.a. 13 dagen Groepsreis v.a. € 8775 Incl. vliegticket  

Deel deze reis: