/media/1480441/07.jpg /media/1480441/07.jpg /media/1480441/07.jpg /media/1480441/07.jpg /media/1480441/07.jpg

24 daagse luxe reis naar Namibië & Botswana

Bestemming: Botswana, Namibië
Reisduur: Vanaf 24 dagen
Type reis: Individuele reis
Vertrek: Gehele jaar door
Prijs: Prijs vanaf € 4295 Exclusief vliegticket

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Botswana
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Namibië is zonder twijfel één van de meest indrukwekkende landen van Afrika met een unieke combinatie van natuur, cultuur en wilde dieren.

Dag 1: Aankomst WindhoekVandaag komt u aan op de luchthaven van Windhoek. Op het vliegveld wordt u opgewacht door de lokale agent die u naar Chameleon Backpackers brengt voor de eerste overnachting. Dag 2: Hardap Dam (O, L, D)Vandaag verlaat u na het ontbijt Windhoek en reist u in zuidelijke richting naar de Hardap Dam. U bezichtigt de Dam en hierna heeft u tijd om te ontspannen en relaxen. U ove... Lees verder ›

Bijzonderheden:

Deze reis is als voorbeeldreis opgesteld en is bedoeld als inspiratie. Naar uw wens is het mogelijk om langer te reizen, meer activiteiten te doen of juist activiteiten weg te laten. Wilt u meer informatie hierover? Raadpleeg dan Marvell Travel.


Uitgebreide reisbeschrijving


Dag 1: Aankomst Windhoek
Vandaag komt u aan op de luchthaven van Windhoek. Op het vliegveld wordt u opgewacht door de lokale agent die u naar Chameleon Backpackers brengt voor de eerste overnachting.

Dag 2: Hardap Dam (O, L, D)
Vandaag verlaat u na het ontbijt Windhoek en reist u in zuidelijke richting naar de Hardap Dam. U bezichtigt de Dam en hierna heeft u tijd om te ontspannen en relaxen.
U overnacht in een kamp in Hardap Dam.

Dag 3: Namib Naukluft National Park (O, L, D)
U komt in het gebied van de Sossusvlei en kunt hier een korte excursie door de kleine Sesriem Canyon maken.

Dag 4: Sossusvlei duinen – Namib-Naukluft National Park (O, L, D)
U staat voor zonsopgang op om Duin 45 op te klimmen om vandaar de zon te zien opkomen. Na het ontbijt sluit u zich aan bij een lokale deskundige die u tijdens de rondleiding alles zal vertellen over het bijzondere ecosysteem dat in deze woestijn bestaat.

Dag 5: Swakopmund (O)
Vandaag kruist u de steenbokskeerkring (Tropic of Capricorn) onderweg in de woestijn. De eerste stop is Walvis Bay waar u wellicht flamingo’s tegenkomt. Bij aankomst in Swakopmund wordt u gebriefd over de verschillende optionele activiteiten die aangeboden worden. Dat zijn: Diner, Quad biking, Sandboarding, Sky diving en rondvluchten (en nog veel meer). U overnacht in Dunedin.

Dag 6: Brandberg (O, L, D)
U laat de kust achter u en reist het binnenland in naar Brandberg. In de middag bezoekt u de plek met de beroemde oude rotstekeningen ‘White Lady’. De overnachting vindt plaats in Brandberg Restcamp.

Dag 7: Hobatere (O, L, D)
U gaat verder in noordelijke richting en overnacht in Hobatere.

De naam Hobatere betekent “Vind mij” en als u dat is gelukt wacht u een warm welkom en persoonlijke service. Hobatere Lodge ligt 80 kilometer ten noorden van Kamanjab aan de west grens van het Etosha National Park. Dit park is gelegen in een concessiegebied van tweeëndertig duizend hectare, het thuisgebied van een grote keuze aan wilde dieren zoals de leeuw, luipaard, spiesbok (oryx), eland, cheeta, giraf, bergzebra en olifant. De activiteiten bestaan uit tochten, overdag en ’s nachts, om het wild en de vogels te observeren en wandelingen onder leiding van een gids waardoor u alle kans krijgt om van de enorme omvang van het wildleven in het gebied te genieten. Er is ook een schuilplaats die uitkijkt over een vlakbij gelegen waterplas en een zonnedek met een fantastisch uitzicht, die in de avond met floodlight wordt verlicht.

Dag 8 en 9 (8 en 9 Oktober): Ruacana watervallen (O, L, D)
Bij aankomst bij de Ruacana Falls sluit u zich aan bij een excursie onder leiding van een gids naar de watervallen. De volgende dag bezoekt u een Himba dorp. De Himba zijn een volk van veetelers en zij zijn gespecialiseerd in fokvee en geiten. U herkent ze aan hun unieke wijze van kleden. U overnachting vindt plaats in Hippo Pools.

Dag 10 tot en met 12: Etosha National Park (O, L, D)
Na het ontbijt vertrekt u naar het Etosha National Park om tijdens een geweldige tocht het wildleven te observeren. U stopt bij drinkplaatsen waar gewacht wordt tot de dieren komen drinken en u krijgt zo veel mogelijk van het fraaie park te zien. De eerste twee nachten in Etosha NP overnacht u Halili en de laatste nacht in Namutoni.

Optionele activiteiten: Een nachttocht met een wild ranger van de NRW, afhankelijk van de beschikbaarheid.

Dag 13 tot en met 16: Ngepi (O, L, D)
U laat het Etosha NP achter u en reist verder in oostelijke richting naar de Caprivi Strip. De komende vier nachten verblijft u in het Ngepi Camp. Gedurende uw verblijf bezoekt u het Mahango NP en verkent u de Namibian Okavango Panhandle gevolgd door een wildtocht in het Mahango NP.

Optionele activiteiten: traditionele dancing&drumming; vogel&natuurtrek onder leiding van een gids, dorpswandeling, cruise per schip

Dag 17 en 18: Botswana – Kasane – Chobe National Park (O, L, D)
U rijdt door de Caprivi Strip naar Kasane waar u in het kamp aan de oevers van de Chobe rivier overnacht. In de middag neemt u deel aan een cruise over de rivier in het Chobe NP om de vele dieren die hier komen drinken te kunnen observeren. De volgende dag gaat u op safari in het Chobe Nationaal Park om van het wildleven te genieten. Deze twee nachten overnacht u in Chobe Safari Camp.

Dag 19 tot en met 21: Savuti / Moremi / Maun (O, L, D)
U stapt nu van de truck over in de 4W-drive. Daarmee vervolgt u de reis door Savuti en Moremi totdat u aankomt in Maun. Maun is de toegangspoort tot de Okavango delta. U overnacht een nacht in dit afgelegen plaatsje en bereidt u voor op uw excursie. Een klein vliegtuig brengt u over het adembenemend landschap naar Gunn’s Camp waar u de komende twee nachten zult verblijven. Vanuit uw lodge zult u heel wat dieren kunnen waarnemen maar u maakt ook een natuurwandeling en als er voldoende water staat gaat u aan boord van de traditionele mokoro kano voor een tocht over het water.

Dag 22: Gobabis (O, L, D)
Vandaag vertrekt u na het ontbijt en gaat u weer terug naar Namibië.

Dag 23: Windhoek (O, L, D)
Vandaag bent u weer in Windhoek voor uw laatste nacht. U geniet uw laatste diner in Joe’s Beerhouse dat beroemd is om zijn wildgerechten.

Dag 24: Windhoek (O)
Uw reis eindigt vandaag. U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar huis.

 

 
Aangeboden door:

Marvell Travel

e-mail - telefoon - website

Contact met aanbieder

Foto's van deze reis

/media/1480441/07.jpg /media/1480441/07.jpg /media/1480441/07.jpg /media/1480441/07.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Chobe National Park, Etosha Nationaal Park, Maun, Namib, Savuti, Sossusvlei, Windhoek

Soort reis:

Avontuurlijke reizen, Wildlife reizen & safaris, Actieve reizen

Wat ga je o.a. doen & zien?

Wildlife / safari, Gamedrives, Wildlife watching, Watervallen


Vergelijk deze reis met andere Botswana reizen

Namibië & Botswana: avontuurlijke selfdrive safari Namibië & Botswana: avontuurlijke selfdrive safari v.a. 22 dagen Individuele reis v.a. € 2899 Excl. vliegticket  
22-Daagse privéreis Noord-Namibië, Victoria Falls & Chobe 22-Daagse privéreis Noord-Namibië, Victoria Falls & Chobe 22 dagen Individuele reis v.a. € 2904 Incl. vliegticket  
Botswana - Kampeer trip van Maun tot Vic Falls Botswana - Kampeer trip van Maun tot Vic Falls 11 dagen Individuele reis v.a. € 3550 Excl. vliegticket  
Voorbeeld luxe Botswana reis: 'Livingstone' Voorbeeld luxe Botswana reis: 'Livingstone' 15 dagen Individuele reis v.a. € 6430 Incl. vliegticket  
Botswana - Kampeer trip langs alle top locaties Botswana - Kampeer trip langs alle top locaties 17 dagen Groepsreis v.a. € 2599 Excl. vliegticket  

Deel deze reis: