/media/11021/51355.jpg /media/11021/51355.jpg /media/11021/51355.jpg /media/11021/51355.jpg /media/11021/51355.jpg

8-daagse STEDEN Fly-drive Historisch Bulgarije

Bestemming: Bulgarije
Reisduur: 8 dagen
Type reis: Individuele reis
Vertrek: apr, mei, jun, jul, aug, sep, okt
Prijs: Prijs vanaf € 699 Inclusief vliegticket
Garanties:

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Bulgarije
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Ontdek de verborgen schatten van Bulgarije tijdens deze 8-daagse fly-drive! Maak kennis met de vriendelijke bevolking en geniet van de adembenemende natuur.

Tijdens deze 8-daagse reis maakt u kennis met de meest belangrijke bezienswaardigheden van Bulgarije.De reis begint met een wandeling door het mooie centrum van de hoofdstad Sofia. In de volgende dagen brengt u bezoek aan de prachtige Tsarenstad Veliko Tarnovo, dat ooit de hoofdstad was van het Tweede Bulgaarse rijk.U steekt het Balkan gebergte over, via de mooie Shipka pas en vervolgt de reis ric...

Lees verder of ga voor de volledige reisbeschrijving naar de website van Rodina Travel

Bijzonderheden:

Deze reis is een voorbeeld en kan altijd naar uw wensen worden aangepast. U kunt bijvoorbeeld de route omdraaien, andere plaatsen in het programma opnemen, de reis korter of langer maken etc. Ook kunt u de reis verlengen met een strandvakantie aan de Zwarte Zeekust. Wij adviseren u graag over deze en alle andere mogelijkheden.


Uitgebreide reisbeschrijving


Tijdens deze 8-daagse reis maakt u kennis met de meest belangrijke bezienswaardigheden van Bulgarije.
De reis begint met een wandeling door het mooie centrum van de hoofdstad Sofia. In de volgende dagen brengt u bezoek aan de prachtige Tsarenstad Veliko Tarnovo, dat ooit de hoofdstad was van het Tweede Bulgaarse rijk.
U steekt het Balkan gebergte over, via de mooie Shipka pas en vervolgt de reis richting Plovdiv, de tweede stad van Bulgarije en één van de meest historische plekken van het land.
Een ander hoogtepunt van deze rondreis is het bezoek aan het indrukwekkende Rila klooster, prachtig gelegen, hoog in de bergen en ongetwijfeld het mooiste klooster van de Balkan, dat niet voor niets is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

 

 

Dag tot dag beschrijving

Dag 1
Aankomst in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije
Na een rechtstreekse vlucht van nog geen 3 uur komt u aan het begin van de middag aan op de luchthaven van Sofia.

Hier wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger voor een transfer naar uw hotel in Sofia, gelegen in het centrum van de stad. Vergeet u niet om op de luchthaven alvast Bulgaarse valuta te pinnen.
Tijdens uw verblijf in Sofia heeft u geen auto nodig. Wij raden u aan om in de stad gebruik te maken van de taxi's of het openbaar vervoer. Daarom ontvangt u de huurauto pas op dag 3.
Wilt u toch eerder over de auto beschikken, dan is dit uiteraard ook mogelijk.
Dag 2
Sofia stad
Vandaag staat de Bulgaarse hoofdstad geheel in de belangstelling.
Sofia, de grootste stad van Bulgarije, gelegen aan de voet van het Vitosha gebergte is al eeuwen het kruispunt tussen West Europa en het Oosten.
De stad werd vermoedelijk al meer dan 7000 jaar geleden gesticht door de Thraciërs en heette toen Serdika.
Tijdens de Romeinse periode ontwikkelde het zich snel tot een belangrijk administratief en geestelijk centrum van het Romeins imperium. Daarna volgden er vele volkeren, die hier hun sporen hebben achtergelaten. Ook vandaag is de stad een mix van diverse culturen. Sofia bruist en leeft letterlijk. Het motto van de Bulgaarse hoofdstad is niet voor niets "Sofia groeit maar wordt nooit oud". U kunt een stadswandeling maken door het mooie centrum van Sofia, langs vele historische bouwwerken en bezienswaardigheden van Sofia, zoals de universiteit, het parlementsgebouw met de wisseling van de wacht, de Russische kerk, het Nationaal Theater, het Koninklijk Paleis, en de uit de Romeinse tijd stammende St. George kerk.

Een bezoek brengen aan de parel van de stad - de grootste en belangrijkste kathedraal van Bulgarije - Alexander Nevski, beroemd om de opvallende, vergulde koepels, prachtige iconen en indrukwekkende fresco's, is zeker aan te raden. Bijna alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar. Hierna kunt u nog slenteren op de levendige Vitoshka wandelpromenade, waar het tot in de kleine uurtjes altijd gezellig druk is. U kunt hier winkelen of een terrasje pakken.
Dag 3
Sofia - Koprivshtitsa - Troyan - Veliko Tarnovo (ca. 280 km)
Na het ontbijt, vertrekt u richting Koprivshtitsa, het meest kleurrijke bergstadje van Bulgarije. Koprivshtitsa bevindt zich in het hart van het Sredna Gora gebergte op 950 meter boven de zeespiegel waardoor het tot een van de hoogst gelegen plaatsen van het land behoort.
Hier aangekomen, kunt u een wandeling maken door het kleurrijke, historische centrum en enkele van de prachtig beschilderde oude huizen bezoeken, die omgebouwd zijn tot musea, om zo veel over het verleden van de stad en haar rol bij de bevrijding van Bulgarije van de Ottomaanse bezetters te weten te komen.

Daarna gaan wij via de hoogste bergpas van Bulgarije - Beklemeto - richting Troyan. Op het hoogste punt van de pas, staat een communistisch monument in de vorm van een Ark - een Vrijheidsbeeld - ter nagedachtenis van de gesneuvelde Russische soldaten, tijdens de gevechten met het Ottomaanse leger en de bevrijding van Bulgarije in 1878.

Vlakbij de stad Troyan kunt u het gelijknamige klooster bezoeken met een intieme binnenplaats en houten balkons vol bloemen. Dit is een van de mooiste kloosters van het land, dat bekend staat om de schitterende fresco's en de wonderbaarlijke icoon van de Heilige Maagd met drie handen, die volgens gelovigen geluk en gezondheid brengt.

In de namiddag komt u aan in Veliko Tarnovo, ook de Tsarenstad genoemd, waar u de volgende 2 nachten zult verblijven.
Dag 4
Veliko Tarnovo en omgeving (ca. 15 km)
Na het ontbijt kunt u aandacht besteden aan Veliko Tarnovo, die van de 12de tot 14de eeuw de hoofdstad van het Tweede Bulgaarse tsarenrijk was en tegenwoordig als een van de meest fascinerende plekken van het land wordt beschouwd. Het is een van de plaatsen in Bulgarije waar de rijkdom van de middeleeuwen goed bewaard is gebleven.

U kunt beginnen met een bezoek aan het juweel van Tarnovo - de ruïnes van de oude vestiging Tsarevets, schitterend gelegen op een natuurlijke heuvel boven de stad, omringt door de oevers van de Yantra rivier.
Daarna kunt u wandelen door de smalle straatjes van de stad, langs oude kerken en gebouwen om zo aan te komen in de oude ambachtsstraat "Samovodska charshia" met kleurrijke en authentieke huizen, ambachtswerkplaatsen en gezellige souvenirwinkeltjes.
's Middags kunt u naar het vlakbij gelegen Arbanassi gaan. Dit museumdorp ligt prachtig op een hoog plateau en biedt een schitterend uitzicht over de wijde omgeving. Het stadje was in de 17de en de 18de eeuw een van de rijkste plaatsen van het land en dit is nog goed zichtbaar.
Hier kunt u de indrukwekkende, half in de grond gebouwde kerkje "De geboorte van Christus" uit de 17de eeuw bezoeken en het Konstantsaliev huis, een van de grootste en oudste koopmanshuizen van toentertijd, die nu als museum worden gebruikt.
Dag 5
Veliko Tarnovo - Etara - Shipka - Kazanlak - Plovdiv (ca. 250 km)
Na het ontbijt verlaat u Veliko Tarnovo en gaat u richting Gabrovo voor een bezoek aan het Nationaal openluchtmuseum Etara, waar u eventjes oog in oog komt te staan met het verleden. In de exact nagebouwde werkplaatsen, met authentieke en alleen door waterkracht aangedreven werktuigen, worden onder het toezien van de bezoekers diverse oude ambachten gedemonstreerd. Hier kunt u het vakmanschap bewonderen van o.a. een zilversmid, een iconenschilder, pottenbakker en een houtsnijder.
Daarna gaat u het Balkan gebergte opnieuw oversteken, dit keer richting het zuiden. U neemt nu de andere belangrijke bergpas Shipka, dat voor de Bulgaren een historische betekenis heeft. Hier vond in 1877 de belangrijkste slag plaats van de bevrijdingsoorlog, waar veel Russische en Bulgaarse soldaten sneuvelden tijdens de verdediging van de pas tegen het Ottomaanse leger. Om hun te eren is op het hoogste punt van de pas een indrukwekkend monument neergezet.
Iets later, als u de pas heeft overgestoken, kunt u nog een gedenkteken bezoeken gewijd aan deze helden - de kerk "De geboorte van Christus", ook bekend als de Russische kerk met de gouden koepels of het Shipka klooster. Zowel van buiten als van binnen is de kerk indrukwekkend. De schilderingen en de iconen zijn adembenemend.

Vandaag maakt u ook kennis met een van de oudste wereldcivilisaties en zeker de oudste cultuurbeschaving van Europa - de Thraciërs, die vermoedelijk al meer dan 6000 jaar geleden zich in Europa hebben gevestigd, exact waar huidig Bulgarije ligt. Maar pas vanaf de 5de eeuw v.Chr. verscheen er voor het eerst informatie over deze bijzondere hoogontwikkelde samenleving. Ze waren beroemd om hun rijke tradities, moedige krijgers en liefde voor kunst en cultuur. De bekendste Thraciërs zijn ongetwijfeld de zanger en dichter Orpheus, de god Dionysius van de wijn en de slavenkoning Spartacus. U zult links en rechts van de weg vele heuvels zien. Dit zijn Thracische graftombes, waarmee de hele vallei rondom Kazanlak bezaaid is. Vandaar dat deze ook bekend staat als de vallei van de Thracische koningen.
Een aantal van deze tombes zijn toegankelijk voor bezoekers, zoals de replica van de indrukwekkende Thracische graftombe van Kazanlak, opgenomen in de erfgoed lijst van UNESCO.

Daarna rijdt u richting Plovdiv, de tweede stad van Bulgarije en de eindbestemming voor vandaag.
Dag 6
Plovdiv en omgeving (ca. 50 km)
Vandaag staat Plovdiv, de tweede stad van Bulgarije geheel in de belangstelling.
Gesticht al meer dan 8000 jaar geleden, behoort Plovdiv tot een van de oudste steden van Europa en ademt nog steeds de sfeer van het verleden. Hier vindt u sporen van vrijwel de gehele Bulgaarse maar ook Europese geschiedenis en dat op loopafstand van elkaar.
Naast het hoge historische gehalte, heeft Plovdiv ook veel meer te bieden.
Met haar vele musea, restaurants, groene parken, bruisend nachtleven, lange wandelpromenade, moderne winkels, maar ook kunstzinnige ateliers, oefent de stad een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op jong en oud. Plovdiv is niet voor niets uitgekozen tot Culturele hoofdstad van Europa voor 2019.

U kunt beginnen met een stadswandeling door de oude stad, gelegen op 3 van de 6 heuvels waar Plovdiv op gebouwd is. Hier heeft u het gevoel door een historisch "openluchtmuseum" te lopen, waar het glorieuze verleden heel tastbaar is gebleven. Het motto van Oud-Plovdiv is daarom ook heel toepasselijk: "Antiek en eeuwig".
Daarnaast kunt u hier ook prima winkelen, wandelen in het stadspark of heerlijk luieren op een van de vele gezellige terrasjes in het levendige centrum van de stad.
Maar u kunt ook in de namiddag de omgeving van Plovdiv verkennen.

Ten zuiden van de stad kunt u een bezoek brengen aan de vesting Assenova krepost, gebouwd in 1230 door Tsar Ivan Asen II, op de ruïnes van een oude Byzantijnse vestiging. Het fort waarvan nu alleen nog de kerk mooi gerestaureerd is, ligt op een hoge klif en biedt een adembenemend uitzicht.

De tweede stop kunt u maken bij het dorpje Bachkovo, waar u het beroemde Bachkovo klooster kunt bezoeken, een van de oudste kloosters van het land en tegenwoordig een waar bedevaartsoord. Het in 1083 gestichte klooster ligt aan de voet van het Rodopi gebergte en staat bekend om zijn rijke collectie oude manuscripten, goed bewaarde fresco's en prachtige iconen van bekende Bulgaarse schilders. Wat het klooster nog bijzonder maakt, is de fraaie architectuur met 2 mooie binnenplaatsen, elk met een eigen kerk. Sinds 1984 staat het klooster op de kandidaat-lijst van UNESCO werelderfgoed.

U keert daarna terug naar Plovdiv voor de overnachting.
Dag 7
Plovdiv - Rila klooster - Sofia (ca. 350 km)
Na het ontbijt verlaat u Plovdiv voor bezoek aan de grootste trekpleister van het land - het wereldberoemde Rila klooster (UNESCO). Het klooster ligt schitterend, op 1140 m hoogte, te midden van dichtbegroeide, eeuwenoude bossen. De prachtige muurschilderingen, de bijzondere architectuur, de fraaie fresco's, alles wat u hier ziet, zal u versteld doen staan.

Als u nog tijd over heeft, kunt u nog een wandeling maken naar het iets verder gelegen graf van Ivan Rilski, de stichter van het klooster.
Daar vlakbij bevindt zich de grot waar hij heeft gewoond. Er bestaat het bijgeloof dat iedereen die de donkere grot inloopt en aan de andere kant uitkomt, zich als herboren zal voelen. Hiervoor moet u wel eerst door een hele kleine opening zien te komen.

De laatste stop kunt u maken bij een bijzonder natuurfenomeen - De Stob piramides. Om deze te bekijken moet u wel een stukje wandelen, waarvan het laatste gedeelte van de pad vrij steil is, dus niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Na een uitgebreid bezoek aan dit bijzonder stukje Bulgarije vertrekt u richting Sofia, de hoofdstad van het land.

Mocht u nog tijd hebben, dan kunt u, voordat u Sofia binnen rijdt, nog het Nationaal Historisch museum, bezoeken, waar archeologische schatten van de hele Bulgaarse geschiedenis worden tentoongesteld en aan de in de UNESCO lijst opgenomen, middeleeuwse kerk - Boyanska curkva, uit de 11de eeuw, bekend om de prachtige fresco's en realistische portretten en iconen, ongewoon voor deze tijd.

Aangekomen bij u hotel in Sofia kunt u de huurauto inleveren. Deze heeft u in de stad niet nodig.
Dag 8
Sofia - luchthaven (ca. 15 km)
Vandaag staat u vroeg op voor de transfer naar de luchthaven Sofia, vanaf hier heeft u de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

 

Foto's van deze reis

/media/11021/51355.jpg /media/11021/51355.jpg /media/11021/51355.jpg /media/11021/51355.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Koprivshtitsa, Plovdiv, Sofia, Veliko Tarnovo

Soort reis:

Autorondreizen, Cultuurvakanties, Stedenreizen

Wat ga je o.a. doen & zien?

Cultuur, Natuur


Vergelijk deze reis met andere Bulgarije reizen

8-daagse STEDEN Fly-drive Historisch Bulgarije 8-daagse STEDEN Fly-drive Historisch Bulgarije 8 dagen Individuele reis v.a. € 699 Incl. vliegticket  
13-daagse WANDEL Fly-drive Veelzijdig Bulgarije 13-daagse WANDEL Fly-drive Veelzijdig Bulgarije 13 dagen Individuele reis v.a. € 979 Incl. vliegticket  
15-Daagse Fly & Drive Bulgarije 15-Daagse Fly & Drive Bulgarije 15 dagen Groepsreis v.a. € 890 Excl. vliegticket  
Nederlandstalige rondreis Bulgarije Nederlandstalige rondreis Bulgarije 12 dagen Groepsreis v.a. € 1299 Incl. vliegticket  
15-daagse combinatierondreis Bulgarije en Roemenië 15-daagse combinatierondreis Bulgarije en Roemenië 15 dagen Groepsreis v.a. € 1549 Incl. vliegticket  

Deel deze reis: