/media/10020/49665.jpg /media/10020/49665.jpg /media/10020/49665.jpg /media/10020/49665.jpg /media/10020/49665.jpg /media/10020/49665.jpg /media/10020/49665.jpg /media/10020/49665.jpg /media/10020/49665.jpg /media/10020/49665.jpg

Among the Great Whales (Mexico)

Bestemming: Mexico
Reisduur: 11 dagen
Type reis: Individuele reis
Vertrek: jan, feb, maa
Prijs: Prijs vanaf € 4279 Exclusief vliegticket
Garanties:

Niet de reis die je zoekt?

bekijk alle reizen naar Mexico
start nieuwe zoekopdracht

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het vinden van jouw reis? Neem contact met ons op.

Luxe cruise in de Pacific en de Sea of Cortez.

Dag 1 : Aan boord van National Geographic Seabird (D)Vandaag arriveert u in La Paz en wordt u verwelkomd door de medewerkers van Lindblad die u behulpzaam zijn bij het inchecken van u en uw bagage. U vliegt naar La Paz waar u per privé bus in drieëneenhalf uur door de woestijn van Baja California naar San Carlos aan de stille oceaan wordt gebracht. Hier gaat u aan boord van de National Geographic ... Lees verder ›


Uitgebreide reisbeschrijving


Dag 1 : Aan boord van National Geographic Seabird (D)
Vandaag arriveert u in La Paz en wordt u verwelkomd door de medewerkers van Lindblad die u behulpzaam zijn bij het inchecken van u en uw bagage. U vliegt naar La Paz waar u per privé bus in drieëneenhalf uur door de woestijn van Baja California naar San Carlos aan de stille oceaan wordt gebracht. Hier gaat u aan boord van de National Geographic Seabird. Na de briefing is het tijd voor een "Sundowner" en een heerlijk diner.

Expeditieschip: National Geographic Seabird

De 50 meter lange zusterschepen Sea Lion en Sea Bird zijn begin jaren tachtig gebouwd en in 2000 gerenoveerd. Beide schepen bieden plaats aan 64 gasten in 32 hutten en beschikken over diverse observatie- en zonnedekken, een bibliotheek, lounge met bar, restaurant, filmzaal, kano’s, en zodiak’s. Aan boord zijn ervaren naturalisten met een brede kennis van het gebied.


Dag 2 - 4 : Bahia Magdalena (VP)
In de ochtend wordt u wakker in Bahia Magdalena, een 50 km lange baai die door Isla Margarita en Isla Magdalena van de Stille oceaan wordt afgeschermd. Het uitgestrekte gebied bestaat uit ondiepe baaien, zandbanken, kanalen, moerassen en mangrove bossen.

Expeditieschip: National Geographic Seabird

De komende dagen kunt u met zodiaks en kayaks onder begeleiding van de gidsen de verborgen wereld van de mangrove bossen gaan verkennen.

In de mangroven wemelt het van de vogels als pelikanen, fregat vogels, aalscholvers, meeuwen en reigers. De gidsen vertellen u over de drie soorten mangroven die hier vookomen; de zwarte-, de rode- en de witte, en hoe zij kunnen leven in de zoute omgeving.

Langs de baai ligt een uitgestrekt wit zandstrand met vlak erachter de door de wind gebeeldhouwde zandduinen. Een wandeling door dit verlaten landschap met in de verte de bergen, is een unieke ervaring.

Magdalena Bay is één van de belangrijkste geboortegronden van de grijze walvis. Iedere winter migreren ruim 20.000 grijze walvissen van hun leefgebieden voor de kust van Alaska naar de warme ondiepe baaien van het Californisch schiereiland om hun jongen ter wereld te brengen. Buiten de baai wachten hongerige orca's tot dat de walvissen de zee opzwemmen.


Met kleine bootjes vaart u de baai in op zoek naar grijze walvissen. Eenmaal gevonden worden de motoren van de boot uitgezet. In stilte wacht u tot de walvis uw bootje nadert. Vaak heffen ze hun kop uit het water en kijkt u op een meter afstand in hun grote zwarte oog. Pas als de grijze walvis weer is weg gezwommen wordt de motor gestart. Dit is zonder meer één van ´s werelds meest spectaculaire Wildlife belevenissen.


Aan het einde van de vierde dag vaart u Magdalena Bay uit de Stille oceaan op in de richting van Land's End, de uiterste punt van Baja California. Onderweg hebt u goede kans om bultrugwalvissen en scholen gestreepte- en gevlekte dolfijnen te zien die vaak het schip begeleiden. De scholen kunnen uit honderden dieren bestaan en zijn zeer indurkwekkend om te zien.

Bij zonsopgang vaart u langs Land's end de baai van Cabo San Lucas in.

Dag 5 : Cabos San Lucas en de Gorda Banks (VP)
Het schip meert af in de gezellige haven van Cabo San Lucas en u hebt voldoende tijd om het historische centrum te bekijken.

Expeditieschip: National Geographic Seabird

In het sfeervolle stadje kunt fraaie kleurrijke souvenirs kopen.

In de middag vaart u naar de op een paar kilometer afstand gelegen Gorda Banks. Twee uit de diepte oprijzende onderzeese bergtoppen met een ongekend rijk onderwater leven zoals scholen tropische vissen, manta roggen, zeeschildpadden, dolfijnen en walvissen.

Walvissen die in de periode van december tot en met februari langs de Gorda Banks migreren zijn o.a. grijze walvissen en vooral bultruggen. U hebt dan ook een zeer goede kans om hun typische acrobatische gedrag te bekijken waaronder "lob-tailing", "flipper-flapping"en "breaching".

In de avond vaart u langs de kust van Baja California naar het noorden de Sea of Cortez in. De UNESCO heeft deze zee en haar talloze eilanden vanwege de ongelooflijke schoonheid, diversiteit aan zeezoogdieren en natuurlijke rijkdom benoemd tot World Heritage Site. In de Sea of Cortez komen 31 soorten zeezoogdieren voor waaronder een derde van het aantal walvissen en dolfijnen ter wereld. Naast ruim 500 soorten vis zijn er 210 soorten vogels waargenomen.

Dag 6 : De Los Islotes eilanden en Espiritu Santo (VP)
Één van de mooiste momenten op deze reis is het snorkelen met nieuwsgierige en speelse zeeleeuwen bij Los Islotes. Een ervaring die u uw leven lang niet zult vergeten. Vanuit de kano's kunt u de vulkanische oorsprong van de eilanden van dichtbij bekijken.

Expeditieschip: National Geographic Seabird

Espiritu Santo met haar vele baaien is misschien wel het mooiste eiland van de hele Sea of Cortez. U brengt de dag door met zwemmen, kanoën en wandelen op het eiland. Diverse dieren op het eiland komen alleen hiervoor zoals het zwartstaartezelhaas, een grond eekhoorn en twee soorten slangen. Op het eiland komen ook 53 regionaal endemische planten en een endemische cactus. In de omliggende wateren liggen prachtige koraalriffen met meer dan 500 soorten vis, leven zeeleeuwen en vijf soorten zeeschildpadden.

Vanwege de soorten rijkdom is het eiland tot United Nations Biosphere Reserve verklaard. Ook vogelaars zullen dit eiland waarderen met soorten als scholeksters, Amerikaanse kleine zilverreigers, fregatvogels, arenden, kalkoengieren, roodstaartbuizerds, torenvalken en Amerikaanse oehoes.

Dag 7 : De eilanden in de Sea of Cortez (VP)
Vandaag is er geen vooropgezette route. Afhankelijk van weersomstandigheden en de laatste berichten gaat u walvissen kijken, bezoekt u onbewoonde eilanden, gaat u snorkelen op kleurrijke koraalriffen of kajakt u door ondiepe baaien. In deze periode is er vaak een groep blauwe vinvissen van tussen de 30 a 100 blauwe vinvissen rond Isla Danzante.

Expeditieschip: National Geographic Seabird

Dag 8 - 9 : van La Paz naar Amsterdam (O)
Wanneer u in de ochtend wakker wordt bent u terug in La Paz. Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Mexico City. In Mexico City neemt uw vlucht naar Amsterdam.

 
Aangeboden door:

Sundowner Wildlife Holidays

e-mail - telefoon - website

Contact met aanbieder

Foto's van deze reis

/media/10020/49665.jpg /media/10020/49665.jpg /media/10020/49665.jpg /media/10020/49665.jpg /media/10020/49665.jpg /media/10020/49665.jpg

Kenmerken van deze reis

Je bezoekt o.a:

Sea of Cortez

Soort reis:

Wildlife reizen & safaris, Cruises, Luxe reizen, Natuurvakanties

Wat ga je o.a. doen & zien?

Whalewatching, Cruises & boottochten, Wildlife / safari, Wildlife watching


Vergelijk deze reis met andere Mexico reizen

Among the Great Whales (Mexico) Among the Great Whales (Mexico) 11 dagen Individuele reis v.a. € 4279 Excl. vliegticket  
A remarkable journey, walvis- en wildife vakantie Mexico A remarkable journey, walvis- en wildife vakantie Mexico 16 dagen Groepsreis v.a. € 7265 Excl. vliegticket  
20 dgn Mexico Compleet: van Azteken naar Maya's 20 dgn Mexico Compleet: van Azteken naar Maya's 20 dagen Individuele reis v.a. € 1590 Incl. vliegticket  
Kidsreis Mexico, Guatemala, Belize: Maya ruïnes, jungletocht, stranden Kidsreis Mexico, Guatemala, Belize: Maya ruïnes, jungletocht, stranden 23 dagen Individuele reis v.a. € 1998 Incl. vliegticket  
Walvishaai Expeditie Walvishaai Expeditie 7 dagen Individuele reis v.a. € 2910 Excl. vliegticket  

Deel deze reis: