Zo vind je de goedkoopste vliegtickets

Wegwijs bij zoeken naar voordelige vliegtickets

Zo vind je de goedkoopste vliegtickets

Zo vind je de goedkoopste vliegtickets

Als je op het internet gaat speuren naar je volgende vakantiebestemming, dan zie je overal knipperende advertenties van vliegmaatschappijen die beweren dat ze de goedkoopste vliegtickets hebben. Het feit is dat vliegticketprijzen nogal kunnen verschillen, ook al is het dezelfde maatschappij en dezelfde bestemming. Hier een aantal tips om zo goedkoop mogelijk je vliegticket te boeken.

Stedentrips
De vliegprijzen voor stedentrips staan erom bekend dat ze van prijs kunnen verschillen. In tegenstelling tot vakantiebestemmingen, worden de prijzen van vliegtickets naar steden alleen maar duurder als de datum van vertrek nadert. Dit heeft een simpele reden: veel mensen die naar steden vliegen gaan daar heen voor zaken. De prijs van een ticket is voor hen minder belangrijk omdat ze nu eenmaal naar een zakelijke afspraak moeten. De tip voor het boeken van een stedentrip: boek je ticket zo vroeg mogelijk van te voren.

Verre oorden
Hoe verder je weg vliegt, hoe duurder je ticket is. Logisch. In deze aflevering van Radar kwamen ze er achter dat het prijsverschil soms wel €500 is per dag! In deze aflevering probeert Radar bewijs te vinden voor het Fluid Pricing systeem. Slimme computers zouden berekenen hoe groot de kans is dat mensen een ticket gaan boeken en daar de prijzen op baseren. Er is geen bewijs gevonden, maar de prijzen lopen dus erg uiteen. De beste tip die we hier kunnen geven is het een aantal dagen in de gaten te houden en boeken wanneer het een goedkope prijs is in vergelijking met de prijzen die ze eerst voor de reis vroegen.

Europese vluchten
Schiphol is duur. Net zoals London Heathrow. Als je vanaf een luxe luchthaven vertrekt, dan betaal je ook meer voor je ticket. Als je op vakantie gaat binnen europa loont het om ook eens te kijken naar de vliegprijzen vanaf Rotterdam en Eindhoven. Soms loont het zelfs om eerst met de trein naar Düsseldorf te gaan en vanaf daar het vliegtuig naar bestemming te nemen.