Zijn alle reizen spiritueel?

Een onderzoek van de ANWB

Zijn alle reizen spiritueel?

Zijn alle reizen spirituele reizen?

"Spiritualiteit is een hot topic daardoor zijn ook veel mensen op zoek naar spirituele, betekenisvolle reizen. Er is een drang in ieder mens om op zoek te gaan naar het hogere in onszelf. En soms denken we dat te vinden in een ander land of een totaal andere setting. Zelf ben ik ervan overtuigd dat dit niet anders is dan een zoektocht is naar wie wij zijn. We zoeken een houvast in een wereld die voortdurend aan verandering onderhevig is. Dat doen we door te reizen. Reizen leidt bijna altijd, als je ervoor open staat tenminste, tot een of andere vorm van persoonlijke ontwikkeling."

Waarom is reizen spiritueel?

"Het westen is een snelle wereld die ons weinig ruimte geeft om stil te staan bij onze dromen. En als we er bij stilstaan, ervaren we het als beangstigend om onze dromen achterna te gaan. Bang voor een teleurstelling of bang voor verandering. Een reis is voor sommigen dan ook een soort van korte termijn droom, een tijdelijke oplossing om even op te laden en te ontsnappen aan de sleur van het leven. En daar is niks mis mee. Want een reis is juist bedoeld om je op te laden zodat je je weer springlevend voelt en de energie en tijd hebt om na te denken over wat jouw dromen zijn. Juist het stappen uit je comfort-zone geeft je nieuwe inspiratie en brengt je op creatieve ideeën."

Innerlijke Reizen biedt je de mogelijkheid om uit je comfort-zone te stappen en dat ook nog eens op hele leuke manier. Je verblijft in kleinschalige locaties in Spanje en Portugal. Wij zien in de loop van de jaren een stijgende groei van mensen die "iets zoeken", "meer willen van het leven", en zichzelf ook nog eens willen uitdagen om een persoonlijk proces aan te gaan binnen een avontuurlijke setting.

"Rust - Bezinning - Persoonlijke ontwikkeling" staan hoog op de lijst van vele mensen die zich realiseren dat er meer in het leven is. Mensen die vaak te vraag hebben: hoe kan ik mijn persoonlijke situatie effectief verbeteren?

Een spirituele reis met Innerlijke reizen geeft je de mogelijkheid om je antwoorden te vinden en dat ook nogeens onder de zon!

Wil je het hele artikel lezen van de ANWB? Klik hier