Westelijke Woestijn: oneindig en onbekend

Westelijke Woestijn: oneindig en onbekend

 Mocht je zijn gegrepen door een film als Lawrence of Arabia, of houd je gewoon van rust en adembenemende natuur, overweeg dan een toertocht door de beeldschone Westelijke Woestijn.

Zelf op reis naar Egypte? Bekijk ons reisaanbod>>

De Westelijke Woestijn is een enorm uitgestrekt gebied. Door de droogte is het onbewoonbaar en is dit dus een plek waar je nog échte stilte kan vinden. De voetsporen in het zand die jij, of je kameel, achterlaat zullen tot ver achter je te zien zijn.

Begin de reis, met behulp van een bus, vanuit Luxor naar de Al Kharga Oasis. Dit is de meest zuidelijk gelegen oase. Om de overvloed aan Graeco-Roman tempels, tombes en andere interessante ruïnes te bekijken, is het zeker de moeite waard er een complete dag voor uit te trekken. Vervolg de reis naar de Dakhla Oasis, waar met modder ommuurde nederzettingen van Balat en Al Qasr te zien zijn. Verder naar het noorden bevinden zich de Farafra Oasis en de Bahariyya Oasis. Deze vormen een prima startpunt voor een trip door de prachtige White Desert, met zijn bijzonder gevormde rotsvormingen.

Echte woestijnfanaten kunnen onderhandelen over een vergoeding die betaald dient te worden voor het doorkruisen van honderden kilometers open woestijn, richting de Siwa Oasis. Het alternatief is per bus terug naar Cairo, daar overstappen op de bus naar Alexandria, om daar over te stappen op de bus richting Siwa. Dit neemt meer dan een dag reizen in beslag.

Siwa, bekend om zijn olijven, ligt aan de rand van de Great Sand Sea. Het is de basis voor een van de meeste adembenemende doch toegankelijke zandlandschappen van Egypte. Alhoewel, er moet wel een auto met chauffeur gehuurd worden om deze gebieden te bereiken.

Weersomstandigheden in een woestijn zijn extreem; wanneer `s avonds de zon ondergaat, daalt de temperatuur erg hard. Dit omdat er geen wolken zijn die verhinderen dat de warmte naar boven ontsnapt. Hierdoor komt het vaak voor dat het in woestijnen `s nachts vriest. Overdag daarentegen, is het ontzettend warm. Vooral in de maand juli is het zo heet dat het niet verantwoord is om dan de woestijn in te trekken. Doe je dat wel, dan bestaat de kans dat je letterlijk levend verbrandt.

Zelf op reis naar Egypte? Bekijk ons reisaanbod>>