Tour door Zuid-Thailand van ruines naar witte stranden

Tour door Zuid-Thailand van ruines naar witte stranden

Begeef je in de ongeveer twee weken durende rondreis door Zuid-Thailand en kom door aan aantal grote en belangrijke sights van Thailand, waaronder de hoofdstad en zie prachtige rivieren en jungles. Ook bazaars en het rijden op een olifant kan tijdens deze mooie trip ondervonden worden

Op zoek naar een reis in Thailand? Bekijk het aanbod van reizen van diverse reisspecialisten>>

Je rondreis zal beginnen in de hoofdstad van Thailand, Bangkok, waar je je gelijk tussen alle mooie bouwwerken van de stad kunt storten. Kijk door de chaos heen en pak de metro naar de prachtige tempels en het koninklijk paleis. Ook kent de stad een gezellig en levendig nachtleven, waar je zeker even los moet gaan. De dag erna kun je bijkomen tijdens een boottocht over de rivier en een bezoek brengen aan de Tempel van de Dageraad.

Van Bangkok reis je door naar Muang Boran. Deze miniatuurstad ligt ongeveer 33 kilometer van Bangkok en is goed te bereiken per bus. Hier vind je alle monumenten van Thailand in een kleiner formaat.

Vervolg de reis via de historische stad Ayutthaya naar het oosten richting de stad Pak Chong, die goed per trein te bereiken is. Hier vind je het nationale park Khao Yai, wat het oudste nationale park van Thailand is. De geweldige natuur is prachtig om doorheen te lopen en vooral de watervallen moet je hierbij niet overslaan.

Wijk uit naar het westen waar de beroemde Bridge over the River Kwai in Kanchanaburi ligt. Hier kun je gezellig dineren in restaurantjes langs de rivier en natuurlijk de brug van de ‘Death Railway’ bezichtigen.

Vanuit Kanchanaburi is het mogelijk weer terug te reizen richting Bangkok en hier je reis te beëindigen. Ook kun je er voor kiezen langs de kust door te reizen richting het paradijselijke eiland Phuket.

Het is waarschijnlijk het snelst via Bangkok naar het heerlijke eiland te reizen, aangezien vanuit de hoofdstad meer bussen en treinen vertrekken. Bereid je wel voor op een 15 uur durige reis per bus, maar de beloning van de natuur op Phuket is groot. Ook gaat er een vliegtuig richting het eiland, wat maar een uur in beslag zal nemen.

Op zoek naar een reis in Thailand? Bekijk het aanbod van reizen van diverse reisspecialisten>>