Top route door het zuiden van India

Top route door het zuiden van India

 In het zuiden van India liggen de provincies Andhra Pradesh, Kamataka, Tamil Nadu, Kerala, Goa en Maharashtra. Er is veel te zien in deze gebieden, zoals de vele tempels, tropische wouden, stranden en wildparken. Deze route langs de mooiste steden en plekken van de zuidelijke provincies van India zijn uitstekend voor de maanden januari tot en met juni. De overige maanden vallen namelijk in het regenseizoen, waardoor er vaak korte buien vallen door de dag heen.

Op zoek naar een reis in India? Bekijk het aanbod van reizen van diverse reisspecialisten>>

Boek een ticket naar Mumbai, waar het eerste deel van de reis langs de kust van Zuidwest-India begint. Deze drukke stad met een bruisend zakenleven is ook wel bekend onder de naam Bombay en is de grootste stad van India. Neem ruim de tijd om deze metropolis te verkennen.

De volgende stop is de warme provincie Goa vol witte stranden en heerlijke zeeën, waar ook volop kerken te bewonderen zijn. Niet voor niets was de plek vroeger bekend als het `Rome van de Orient`.

Via de monumenten in Hampi vervolg je de reis naar Chennai, ook wel Madras genoemd. Je reist dan van de westelijk kust recht naar de oostelijke kust van India in de provincie Tamil Nadu. Dit ooit Britse handelscentrum is in 2004 helaas door de Tsunami deels verwoest. Bijzonder is de 5000 jaar oude Waringinboom in het zuiden van de stad.

Door Tamil Nadu, wat het land van de tempels is, reis je weer richting de westkust via Mahabalipuram en de vele andere prachtige tempels.

Bij de plaats Kochi aan de kust verga je de weg door het begroeide Kerala landschap, vol mooie rivieren en kanalen. Als je tijd over hebt geniet dan van de zonovergoten eilanden van Lakshadweep, die zich ongeveer 300 kilometer van de kust van Kerala bevinden.

Naar het noorden verloopt de route richting de paleizen van de stad Hyderabad in Andhra Pradesh. Hier reis je door rotsformaties en zie je het bidri smeedwerk, waar het gebied beroemd mee is geworden.

Het laatste stuk van je reis is een lange weg langs de oostkust van India. De schitterende stranden en mooie natuur leiden je naar de Sun Temple van Konark, via een van India`s grootste pelgrimsoorden, Puri.

Het eindpunt wordt in Kolkata of Calcutta bereikt. Ook kun je er hier nog voor kiezen met de trein de Darjeeling heuvels te bezoeken.

Om alles uit de reis te halen zul je minstens anderhalve maand in moeten plannen voor deze route langs de tempels, paleizen en prachtige landschappen van Zuid-India.

Op zoek naar een reis in India? Bekijk het aanbod van reizen van diverse reisspecialisten>>