Surfin` USA

Surfin` USA

 Surfen is al een populaire sport, maar wordt alleen nog maar populairder. Het is niet alleen ontzettend leuk (als je het kan vooral), maar ook uitdagend. In principe speel je constant met de golven, daag je ze uit, en wat een kick geeft het dan wanneer je jezelf er in gooit en ze dan ook nog de baas blijft!

Surfen wordt eigenlijk automatisch geassocieerd met Australië. Hierdoor worden andere surftowns een heel klein beetje tekort gedaan. Hoeveel plaatsen bezitten wel niet witte stranden en heldere zee met golfslag? In de Verenigde Staten in ieder geval ook heel wat.

Om te beginnen met Paia, Hawaii. Dit unieke stadje is gevuld met kleine winkeltjes en restaurants. Het is Hawaii`s meest unieke surfplaats met een bijzondere bevolking. Hier wonen nog hippies, maar ook kunstenaars en uiteraard veel surfers. Zoals op heel Hawaii hangt ook hier een relaxte sfeer en zijn alle ingrediënten voor een gezonde levensstijl aanwezig zoals healthy food and yoga studio`s, maar bovenal natuurlijk de zee. The world capital of windsurfing.

Voor een andere ietwat geïsoleerde surfbestemming is Kill Devil Hills een aangename optie. De naam doet misschien vermoeden dat je hier minstens tien jaar aan ervaring moet hebben voor je ook maar met je tenen aan het wat voelt, maar de naam is enigszins misleidend. Sterker nog: deze stad in North Carolina wordt geroemd om zijn gemoedsrust. Zoals boven genoemd ietwat geïsoleerd, maar zeker niet ongezellig. De mensen hier hebben de instelling dingen graag te houden zoals ze altijd zijn geweest. De winters zijn hier streng, maar laat je niet tegenhouden door de temperaturen. Houd trouwens in je achterhoofd dat een bezoek van een orkaan in deze buurt niet uitgesloten is.

Malibu, in Californië, zal velen bekend in de oren klinken. Als voorstad van Los Angeles is deze stad mooi gelegen aan de kust en staat deze bekend als Surf City USA. Het is een rustige stad met een andere strandcultuur dan de meesten. Dit komt misschien deels door de VIP`s die hier wonen. Zo staan er onder andere huizen van Mel Gibson, Richard Gere en Robert Redfort. Ook kan het best zijn dat je Cameron Diaz op haar board ziet staan terwijl er van achteren een mooie golf nadert. “The Bu”, zoals de lokale bevolking hun stad noemt, is een unieke, ultieme plek om te surfen.

Van de mooie kokos-stranden naar de stad? Geloof het of niet, in New York kan er ook gesurfd worden. En dan niet naast het Vrijheidsbeeld, maar in Montauk. We hebben het hier namelijk niet over downtown New York, maar de staat New York. Hoe klein deze staat ook is, men kan zich hier goed uitleven. Je moet echter niet bang zijn voor koud water. Nou zal de temperatuur door middel van een surfpak niet echt veel invloed op je hebben, maar zeg niet dat je niet bent gewaarschuwd. Montauk heeft alle elementen die een surfer gelukkig maakt: goede golven, een mooie kustlijn, prachtige vissen, lege line-ups en toegang tot een van de beste steden ter wereld.

Maar terug naar het surfen. Let`s roll to Florida! In deze welbekende staat ligt de stad New Smyrna Beach. Met niet al te veel poespas is dit een eenvoudige stad met een perfecte kustlijn voor het surfen. Het is daarmee waarschijnlijk ook meteen een van de meest presentatie-vriendelijke surfplaatsen. New Smyrna Beach is de zogeheten place to be in Florida wat betreft surfen; het centrum van surfland binnen Florida.

Sla deze surfparadijzen op in je hoofd, pak je board en go! Want surfen is echt niet alleen van de coole dudes onder ons.