Schitterende bestemming in de natuur van Hubei in China

Schitterende bestemming in de natuur van Hubei in China

China staat bekend om haar grote indrukwekkende steden als Hong Kong, Beijing en Xian, maar ook de natuurlijke omgeving van dit Aziatische land is prachtig. Een reis door de provincie Hubei gaat langs immense gebergtes, watervallen en valleien.

Bekijk ook ons aanbod van reizen naar China>>

Het startpunt van de route is te vinden in de plaats Shiyan. Dit stadje groeide in een korte tijd uit van dorp naar stad en heeft naast historie een schitterende omgeving tussen de bergen. Vanuit de stad vertrekt een trein in verschillende richtingen.
Een goede uitvalsbasis voor de verdere ontdekking van de omgeving.

In Hubei stroomt de Yangtze rivier waar veel cruises de omgeving afvaren en je op verschillende plaatsten op en af kunt stappen. Tijdens deze boottochten heb je de kans de omgeving van een ander perspectief te zien en vaar je langs veel van de bezienswaardigheden van de provincie.  Zoals de bekende Spookstad van Feng Du en de indrukwekkende stadsmuur van Jingzhou. Volg gewoon de rivier om veel van deze sights tegen te komen.

Vanaf Shiyan ben je zo in de volgende fantastische omgeving van de reis, namelijk het immense Wudang gebergte. Deze bergformatie bestaat uit meer dan zeventig hoge pieken en veel oude kloosters en bouwwerken uit het verleden. De actieve reiziger neemt de trappen naar boven, wat een wandeling van 3 uur kan zijn. Ook kun je er voor kiezen je naar boven te laten dragen.

De provincie Hubei is goed te bereizen per trein en per bus en naast alle natuur heeft het gebied ook verschillende mooie steden en dorpjes die leuk zijn om voor de afwisseling te bezoeken of in te overnachten.

Bekijk ook ons aanbod van reizen naar China>>