Reizen door Laos iets voor jou?

Reizen door Laos iets voor jou?

Laos was tot enkele jaren geleden eeen van de meest geisoleerde landen van zuidoost Azie, tegenwoordig is rondreizen in dit land zeer goed te doen. Tijdens uw reis door Laos treft u nog het echte traditionele leven aan. De mensen in Laos zijn buitengewoon aardig en vriendelijk

Zelf op reis naar Laos? Bekijk onze reizen>>

 Voor welk type reiziger is Laos een aantrekkelijke bestemming? Laos is met name een land voor cultuur- en natuurliefhebbers. Voor een ontspannen strandvakantie moet je niet in Laos zijn. Hier volgen een aantal hoogtepunten van de bestemming Laos:

Cultuur

  • Maak kennis met de traditionele bergstammen in kleine dorpen in de jungle van Noord Laos.
  • Geniet van de talrijke tempels in de historische koningsstad Luang Prabang. De stad staat als geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • Bezoek de Plain of Jars, oftewel Vlakte der kruiken. Men denkt dat de kruiken meer dan 2000 jaar oud zijn. Archeologen weten nog steeds niet wat het specifieke nut van de kruiken was. Er zijn meer dan honderd van deze mysterieuze velden met vazen van zandsteen.
  • Vientiane is een slaperig stadje, gelegen aan de immense Mekong rivier. Je kunt hier heerlijk slenteren door de beboomde, wat rommelige straten, zonder het gevoel te hebben dat je in de hoofdstad verblijft.


Flora en fauna

  • Maak een boottocht over de machtige Mekong rivier. De onontgonnen gebieden trekken aan je voorbij terwijl je kennis maakt met het leven op en rond een van de beroemdste rivieren van de wereld. Onderweg kun je, als je geluk hebt, de beroemde Irrawaddy dolfijnen aanschouwen.
  • Als je van Zuid-Laos zuidwaarts langs de machtige Mekong rivier richting Cambodja reist passeer je het eilanden gebied Sipandone. In het droge seizoen, als het waterpeil langzaam is gezakt, worden veel eilanden drooggelegd en ontstaan er zo`n 4000 eilandjes. Fietsend kun je langs rijstvelden rijden of een poging wagen met een bootje de zoetwater dolfijnen te spotten.Mekong rivier
  • Midden op het Bolovenland, in het zuiden van Laos, bevindt zich een oase van watervallen die zich tussen de frisgroene bomen in het regenwoud een weg naar beneden werken.
  • Vang Vieng, een sfeervol plattelandsplaatsje in het noorden van Laos. Gelegen aan de Nam Song rivier, in een vallei omringt door indrukwekkende kalksteenformaties trekt Vang Vieng vooral avontuurlijke reizigers. De omgeving leent zich uitstekend voor activiteiten zoals rotsklimmen en kajakken.
  • Wil je echt iets actiefs? Maak een meerdaagse trekking in het bergachtige junglegebied in het Noorden van Laos
  • Maak een jungle tocht op de rug van een olifant


Wanneer?
De beste reistijd is van november tot en met februari. Buiten deze maanden kan het erg nat en/of erg warm zijn.

Hoe lang?
Als je alle hoogtepunten wil ontdekken, trek dan minimaal 3 weken voor je Laos reis uit. Heb je minder lang de tijd; er worden reizen aangeboden vanaf 12 dagen.

Budget?
Vanaf ongeveer 1000 euro kan je een reis door Laos laten samenstellen op basis van je eigen reiswensen. Losse retourtickets naar Laos worden aangeboden vanaf ongeveer 800 euro in het laagseizoen en 1000 euro in het hoogseizoen. Wil je met een georganiseerde groepsreis Laos ontdekken? Dan kan je vanaf ongeveer 2000 euro incl. vliegtickets een Laos reis boeken.

Zelf op reis naar Laos? Bekijk onze reizen>>