Reis langs drie grote steden in China

Reis langs drie grote steden in China

Tijdens deze korte rondreis door China, die in minder dan acht dagen afgelegd kan worden, reis je langs een aantal van China`s mooiste en indrukwekkendste steden en sights. Naast de fantastische steden Xian, Peking en Shanghai kom je langs verschillende tempels, musea, monumenten en prachtige natuurgebieden van China.


Boek een ticket naar de grote culturele stad Peking in het noorden van China. Deze stad bevat genoeg cultuur en historie om er dagen te vertoeven, maar bezoek vooral ook het Zomerpaleis gelegen in het westen van de stad. In een heuvelachtige natuur liggen de keizerlijke tuinen en het paleis wat een museum op zich is.


Na twee of drie dagen rondgelopen te hebben in Peking reis je door naar de stad Xian, de voormalige hoofdstad van China. Met een binnenlandse vlucht ben je zo in Xian, per bus moet je rekenen op een 15 uur durende reis. In Xian zijn de stadsmuur en de opgravingen van Terracotta Warriors must-see sights en twee van de vele historische elementen van de stad.


Na een aantal dagen pak je weer een binnenlandse vlucht richting de immense stad Shanghai. Deze metropolis aan de Yangtze rivier is het eindpunt van de driehoeksreis in het noordoosten van China. Ervaar naast de tempels en tuinen in deze stad het nachtleven in de Franse Concessie, waar de clubs betaalbaar zijn en tot diep in de nacht zijn geopend.


Ook is deze reis prima af te leggen met ander openbaar vervoer, zoals de bus. Hierdoor zie je meer van de mooie natuur en kleiner stadjes van China, alleen ben je aanzienlijk meer tijd kwijt. Wel zijn dan bijvoorbeeld de Grotten van Longmen op de weg van Xian naar Shanghai een mooie tussenstop.