Reis langs de gouden driehoek van India

Reis langs de gouden driehoek van India

In het noorden van India ligt een gebied met erg veel mooie bezienswaardigheden. Een reis langs de drie steden Delhi, Agra en Jaipur zorgt er voor dat je alle musea, bazaars en forten in het gebied kan aanschouwen en leidt je ook langs de wereldberoemde Taj Mahal. Plan voor deze trip een dikke week in om er zeker van te zijn niets te hoeven missen.

Op zoek naar een reis in India? Bekijk het aanbod van reizen van diverse reisspecialisten>>

Een goed beginpunt van de reis is de stad Delhi. Deze historische stad en tegelijkertijd de hoofdstad van India heeft alle elementen van oudheid, maar ook een zakelijk karakter, wat teruggevonden kan worden in het nieuwe gedeelte van Delhi. De stad ligt aan de Yamuna rivier en is een drukke gewaarwording van mensen, fietsen en ossenwagens. Het oude gedeelte kent veel bouwwerken van rood steen en een van de sights die je zeker niet moet missen is het Rode Fort.

Reis verder naar de stad Agra, beroemd voor de locatie van de Taj Mahal. Dit is een reis van ongeveer 200 kilometer, dus ga vroeg uit de veren om je dag goed te benutten bij het sublieme bouwwerk. Ook het Fort van Agra, wederom een rood fort, is hier te vinden, waarna je je reis kunt vervolgen naar de nabij gelegen spookstad van India, Fatehpur Sikri. Het mooiste paleis heb je al gezien in Agra, maar toch zijn de paleizen en tuinen in deze stad fantastisch.

De derde en laatste hoeksteen van je reis is Jaipur. In tegenstelling tot de vele rode gebouwen in Delhi, vind je hier vooral de kleur roze in het centrum. De roze stad bevat de hindoeïstische Laxmi Naryan Tempel, waar je `s avonds het beste langs kunt gaan, aangezien de tempel dan schitterend verlicht is. Even buiten het centrum is er wederom een fort die het bezichtigen waard is, Jaigarh Fort, die je een goed uitzicht geeft over de stad en waar het grootste kanon van de wereld op wielen te vinden is. Ten noorden van de stad ligt het in een bergachtig landschap gelegen Amber Fort, waar ook een olifanten-rit tot de mogelijkheden behoort.

De reis is zo lang en kort te maken als je zelf wil en er zijn genoeg bezienswaardigheden om je weken te vermaken in en rondom deze drie steden. De betoverende Taj Mahal, rode forten, tempels en omgeving van de steden maken van de reis een schitterende ervaring.

Op zoek naar een reis in India? Bekijk het aanbod van reizen van diverse reisspecialisten>>