Overnacht in een traditionele ger in Mongolië!

Overnacht in een traditionele ger in Mongolië!

Ook al is Mongolië vaak niet het eerste land waar mensen aan denken als ze een reis gaan maken, toch heeft dit land in Azië erg veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige landschap, de mooie cultuur en de historische kloosters. Niet alleen vind je hier uitgestrekte toendra’s, maar ook de bergen en de immense Gobi-woestijn nemen een groot deel van de omgeving in.

Zelf op reis naar Mongolië? Bekijk ons reisaanbod>>

De Mongolen die zich hier veelal op paarden over de hoogvlaktes voortbewegen, hebben voornamelijk nog een nomadisch bestaan en wonen met hun families in de zogenaamde yurten of gers. Deze traditionele tenten zijn erg kenmerkend voor Mongolië en worden vaak omgeven door schapen, geiten en paarden, waar de bevolking een groot deel van hun voedsel en drinken vandaan haalt. Zo kun je hier de aparte zoute schapenmelk proeven of gedroogde yoghurt, wat zeker even wennen zal zijn!

Als je door het landschap reist, moet je ook zeker een keer overnachten in deze ger-kampen . Het is een typische en unieke ervaring, die je zelfs bij een familie thuis kunt opdoen of door een ger te boeken in een van de speciale ‘tourist camps’. Deze kun je bijvoorbeeld in het schitterende Gun-Galuut Natuurreservaat vinden, dat op ongeveer 125 km van de hoofdstad Ulaan Baatar te vinden is en uit rivieren, wilde dieren en hoge bergen bestaat.
Toch is Mongolië niet alleen natuur. Doe warme kleren aan en begeef je naar de koudste hoofdstad van de wereld, Ulaan Baatar. De stad is in vergelijking met andere hoofdsteden in de wereld vrij klein en telt slechts iets meer dan 1 miljoen inwoners, maar heeft wel erg mooie bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Winterpaleis van Bogd Khan en het Gandan-klooster, of leer meer over de geschiedenis van de natuur in de musea. Wanneer het donker wordt kun je genieten van een gezellige avond in de cafés en nachtclubs, en voor de nacht zijn er voldoende, goed verzorgde hostels en hotels te vinden voor zeer voordelige prijzen. Net als op het platteland kun je ook hier bij een Mongoolse familie logeren om meer mee te krijgen van de tradities van Mongolië.

Het heeft dan misschien geen ultramoderne wereldstad, maar met de geweldige natuur, de gastvrije mensen en de typische, Mongoolse gewoontes is Mongolië een erg mooie keuze voor reizigers die eens een totaal andere cultuur willen leren kennen en ervaren.

Zelf op reis naar Mongolië? Bekijk ons reisaanbod>>