Nood aan vrijwilligers in Nepal voor de wederopbouw na de aardbeving

Internationale vrijwilligersorganisatie Projects Abroad start een speciaal hulpverleningsproject voor vrijwilligers om te helpen bij de wederopbouw in Nepal

Nood aan vrijwilligers in Nepal voor de wederopbouw na de aardbeving

Project Abroad is al sinds 1999 actief in Nepal en heeft nauwe banden met verschillende organisaties in Chitwan, Kathmandu en Ghandruk, voornamelijk met scholen, kindertehuizen, ziekenhuizen en natuurbehoud gebieden. Deze zijn allen getroffen door de aardbeving.

Het voornaamste doel van dit Wederopbouw project is om te helpen bij het herstellen van deze gemeenschappen waarmee we al meer dan 10 jaar verbonden zijn en hen ook de nodige ondersteuning te bieden en er voor hen te zijn wanneer dit het meeste nodig is.

Het Wederopbouw project gaat van start op 1 juni. De werkzaamheden beginnen in de Kathmandu Vallei, in de landelijke gebieden en in de buitenwijken rondom de stad. Vrijwilligers zullen helpen bij de renovatie van scholen en huizen, bouwen van toiletten en het opzetten van tenten die gebruik worden als scholen in opvangkampen voor gezinnen die hun huis hebben verloren. In deze kampen kunnen vrijwilligers lesgeven, helpen bij de kinderopvang en meewerken aan andere outreach initiatieven. Dit project zal zich uitbreiden naar andere regio’s zodra het werk is afgerond en er meer deelnemers zijn.

Vrijwilligers worden ondergebracht in een simpele accommodatie, ofwel in een guesthouse of op een camping, afhankelijk van wat de omstandigheden toelaten. Gedurende het hele project worden zij ondersteund door lokaal personeel van Projects Abroad dat fulltime aanwezig is.

Het project is beschikbaar vanaf 2 weken en vrijwilligers kunnen op elk moment aan dit project deelnemen en zelf hun verblijfsduur bepalen. Het Wederopbouw project zal voor een lange termijn worden opgestart en lopen tot zolang er hulp nodig is.

Voor meer informatie over hoe je kunt deelnemen aan dit project kan je terecht op de website of neem contact op met Projects Abroad.

Over Projects Abroad
Projects Abroad is opgericht in 1992 door Dr. Peter Slowe, een aardrijkskunde leraar, als een project voor studenten om te werken en reizen tijdens hun vakantie. Het project begon in de voormalige Sovjet-Unie in Roemenië, waar studenten de kans kregen om Engelse lessen te geven. Na een aantal jaar studenten naar Oost-Europa te hebben gestuurd om les te geven, is de organisatie gegroeid en zendt het nu wereldwijd vrijwilligers uit van alle leeftijden naar verschillende projecten.

Projects Abroad staat wereldwijd bekend om zijn internationale vrijwilligersprogramma’s met projecten in 27 landen en wervingskantoren in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Japan, Nederland, Hong Kong, Noorwegen, Polen, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden en de Verenigde staten.