Natuur in de regio Valencia

Van rijstvelden tot een 10 kilometer lang stadspark

Natuur in de regio Valencia

22-03-2017

Bron: Verrassend Valencia

 

De Spaanse stad Valencia ligt op zo’n 2 uur vliegen van Nederland. De stad is geliefd om het fijne strand, de eyecatcher Ciudad de las Artes y las Ciencias, het zonnige klimaat en de heerlijke gastronomie, maar dat is nog niet alles...

Ook de natuurliefhebber kan z’n hart ophalen in Valencia. Niet alleen in de stad Valencia, maar ook daarbuiten. De stad behoort namelijk tot de provincie Valencia en dit weer tot de regio, de Comunidad Valenciana. Deze bestaat uit drie provincies, waarvan Castellón en Alicante de andere twee zijn. Binnen en buiten Valencia is er van alles te ontdekken.

Zo heb je bijvoorbeeld het Turia park, een ruim 9 kilometer lang stadspark dat als een soort groene zone om het centrum slingert. Het is dé spot voor locals om te wandelen, te sporten of van het zonnetje te genieten. Als bezoeker is het een aanrader om het Turia park per fiets te ontdekken.

Leuk om een dagdeel aan te besteden, is het natuurpark Albufera, zo’n 20 kilometer van het stadscentrum gelegen. Bijzonder aan dit natuurpark is dat je hier het grootste zoetwatermeer van Spanje vindt. Ook wordt hier rijst verbouwd, iets wat je niet zo snel op het Iberisch Schiereiland zou verwachten. De bestemming van deze rijst? Niet voor de nasi goreng, maar de Spaanse paella die oorspronkelijk ook uit de regio komt.

De beschikking over een auto? Dan is het een aanrader om wat verder de regio in te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het bergdorpje Montanejos. Het dorpje ansich is niet onwijs indrukwekkend, maar wanneer je het centrum verlaat, kom je bij een prachtig stukje rivier. Hier vind je de Fuentes de los Baños, een warmwaterbron waar het water het gehele jaar rond de 25 graden is. Op de wat frissere dagen wanneer je misschien geen duik wilt nemen, kun je in het berglandschap hiken en fietsen.