Mexico: Populaire reisbestemming in 2014

Mexico: Populaire reisbestemming in 2014

Lonely Planet maakte kort geleden haar top 10 reisbestemmingen voor 2014 bekend. Naast Brazilië en het WK voetbal dat daar volgend jaar plaats zal vinden, het altijd indrukwekkende Antarctica of het Afrikaanse Malawi stond ook Mexico als topbestemming genoemd. Dit inspireerde ons om een top vijf te maken van bezienswaardigheden en must do’s voor dit land!


Bezoek het magische Chitzen Itza

Met stip op nummer één staat natuurlijk de welbekende maya tempel Chitzen Itza. Je vindt deze tempel dichtbij het koloniale stadje Valladolid. Onze tip, vermijd een tour naar deze bijzondere tempel vanuit Cancun maar trek zelf vanuit Valladolid in de vroege ochtend naar deze highlight. Je vermijdt dan de meeste toeristen en kan volop genieten van de magische omgeving.


Lekker eten: Guacamole tot Pollo Pibil

Wie naar Mexico gaat kan niet terug komen zonder te veel guacamole met nacho’s te hebben gegeten of te hebben genoten van Mexicaanse gerechten zoals Pollo Pibil of goed gevulde taco’s en burrito’s. Vergeet er ook niet een typisch Mexicaans biertje bij te bestellen zoals een Sol of Corona.


Relaxen aan de kust van Mexico

De kust van de Yucatan staat bekend om haar paradijselijke stranden. Wie dus toe is aan een paar dagen relaxen, moet in deze Mexicaanse staat dan ook zeker een van de kustplaatsen bezoeken. Slaap je het allerliefst in een hutje op het strand? Trek dan naar Tulum en bezoek er een van de dagen de nabij gelegen tempel. Vooral zin in leuke restaurantjes, genoeg uitgaansgelegenheden en winkeltjes? Kies dan voor het gezellige Playa del Carmen.


Zwemmen in een grot

In Mexico vind je tal van cenotes, ofwel grotten waarin je een poel vindt waarin je veelal kunt zwemmen. Een van de bekendste cenotes is Ik Kil dichtbij de tempel Chitzen Itza. Maar in het centrum van Valladolid vind je er bijvoorbeeld ook één.

 

Souvenir shoppen in San Cristobal

Koloniale kerken kijken, excursies maken maar vooral souvenirs shoppen. Het kan allemaal meer dan goed in het in de Bergen gelegen San Cristobal de las Casas. Bovendien is het in San Cristobal heerlijk verkoelend en na de drukkende hitte die je vaker in Mexico tegen komt is dat voor velen een verademing.


Overtuigd van Mexico als ultieme reisbestemming? Bekijk eens de Mexico rondreizen van Go Your Own Way.