Vamonos Travels Jubileumreis

GOyourownway.nl feliciteert Vamonos Travels met 20 jarig bestaan!

Vamonos Travels Jubileumreis

 

De Jubileum reis: Hoogtepunten Zuid-Amerika

In 20 dagen langs de hoogtepunten van Zuid-Amerika. De ongeëvenaarde Galápagos eilanden, de schatten van Machu Pichu, het mystieke Paaseiland, de watervallen bij Foz do Iguacu en het swingende Rio de Janeiro. Dit imponerende rijtje bezoekt u allemaal!

Galápagos
U vliegt naar het eiland Baltra. Vanaf hier maakt u een cruise waarbij er gegeten en geslapen wordt aan boord van een boot. Overdag worden een of twee eilanden bezocht en 's nachts wordt er vaak gevaren.  Hierdoor kunt u ook de wat verder afgelegen eilanden bezoeken. Bovendien brengt u veel tijd door aan boord waardoor u kunt zwemmen, zonnen en snorkelen.
De eilanden hebben elk hun eigen unieke flora en fauna die nergens anders op de wereld voorkomt. De oorspronkelijke dieren en planten hebben zich namelijk volledig aangepast aan de eisen die de omstandigheden op de eilanden aan hen stellen en hierdoor hebben ze unieke uiterlijkheden ontwikkeld.  Zo heeft de zeeleguaan in onze ogen veel weg van een prehistorisch monster.

Omdat de mens zich pas heel laat op deze eilanden vestigde, kennen de dieren geen enkele angst voor ons en doordat ze niet van ons weglopen, -vliegen of -kruipen, is wandelen over de eilanden een wonderlijke ervaring. In feite is ieder eiland een dierentuin zonder tralies.  U zult onder meer zeeleeuwen, land- en zeeleguanen, reuzeschildpadden, flamingo's, pinguïns, dolfijnen, albatrossen, haviken, pelikanen, fregatvogels en Jan-van-Genten tegenkomen.

Paaseiland
Vier dagen genieten van Paaseiland

Cuzco
Cuzco was ooit de hoofdstad van de Inca´s, die een groot deel van Zuid-Amerika beheersten toen de Spanjaarden aankwamen. Het centrum staat vol prachtige kerken en huizen uit de koloniale tijd. Deze zijn echter gebouwd op de fundamenten van oude Incapaleizen. Terwijl de koloniale gebouwen vaak zwaar te lijden hadden van verschillende aardbevingen zijn de bouwwerken van de Inca's altijd blijven staan. Een mooie wandeling buiten de stad voert in zes kilometer langs drie ruïnes naar Sacsayhuaman, het grote fort dat ooit op de heuvel boven Cusco lag. In de vele musea in de stad kunt u meer te weten komen over de geschiedenis en de cultuur van de stad. Naast veel bezienswaardigheden heeft Cusco nog veel meer te bieden. Het is een gezellige stad om door heen te wandelen, bijvoorbeeld op zoek naar leuke souvenirs in de talloze winkeltjes. En natuurlijk moet u een keer iets drinken in een van de restaurants of cafés met uitzicht over het levendige centrale plein. Ook kunt u een dagexcursie maken naar Pisac en Ollantaytambo. In Pisac is er elke zondag en donderdag een grote, kleurrijke Indianenmarkt. Ollantaytambo ligt aan het eind van de weg door de Urubamba vallei. Dit dal was het hart van het Incarijk. Bij de verovering van het fort boven Ollantaytambo leden de Spanjaarden ooit een van de grootste nederlagen tegen de Inca's.

Machu Picchu
U kunt ervoor kiezen ook naar Machu Picchu te gaan. Met de trein verlaat u zigzaggend Cuzco. Een schitterende treintocht door de Urubamba vallei en het aansluitende gebergte brengt u bij het plaatsje Aguas Calientes. Hier overnacht u en kunt u de namiddag doorbrengen in een van de warmwaterbronnen. De volgende ochtend kunt u bij zonsopgang naar de ontzag inboezemende ruines van Machu Picchu gaan. De hoge toppen om de opgravingen heen zorgen ervoor dat u zich op het dak van de wereld waant. Op dit vroege uur zijn er bijna geen toeristen en is het weer over het algemeen helder. In de namiddag rijdt u weer terug naar Cuzco.
 
Foz do Iguaçu
Op het drielandenpunt met Argentinië en Paraguay strekken zich de watervallen van Iguaçu uit. Dit zijn de meest overweldigende watervallen van Zuid-Amerika. De Rio Iguaçu, die ontspringt in de heuvels bij Curitiba, ontvangt het water van wel 30 rivieren op weg naar zijn eindpunt. Daar heeft hij een breedte van 4 kilometer om tenslotte via 275 verschillende watervallen over een front van 2470 meter met een donderend geraas naar beneden te storten.
Aan de Braziliaanse zijde van de watervallen krijgt u het beste overzicht over de waterstromen en aan de Argentijnse zijde kunt het dichtstbij komen. Bovendien ligt deze kant in een Nationaal Park, zodat u al wandelend langs de watervallen jaguars, tapirs, open en miereneters kunt tegenkomen. Van belang verder is de immense Itaipudam, die voor de energie van heel zuidelijk Braziliė en veel van Rio, Sao Paulo en Minas Gerais zorgt.

Rio de Janeiro
Brazilianen zeggen wel: God schiep de wereld in 6 dagen, de 7de dag wijdde hij aan Rio. De combinatie van een diepblauwe zee, waarin kleine rotseilandjes, met de bosrijke bergen die de stad omringen is erg indrukwekkend. De stad heeft bovendien ėėn van de gezondste klimaten van de tropen.   
Rio was een paar eeuwen de hoofdstad van de zuidelijke
provincie, waar Salvador da Bahia dat van de noordelijke provincie was. Na de onafhankelijkheid in 1834 werd Rio de enige hoofdstad tot de stichting van Brasilia begin jaren 60 van de vorige eeuw. De bezienswaardigheden van de stad zijn te veel om op te noemen. Wat iedereen echter moet hebben gezien en bezocht is het immense Christusbeeld dat hoog boven de stad uittorent. Daarnaast natuurlijk de kabeltram naar het Suikerbrood met een perfect uitzicht over de schitterende baai en de stad zelf.
Voor voetballiefhebbers is een bezoek aan een van de vele voetbalwedstrijden een must. Het mooiste is dat natuurlijk wanneer deze wordt gespeeld in het grootste stadion ter wereld, het Maracana. Ook voor niet-voetballiefhebbers is dit een belevenis, al was het maar vanweg de sfeer die wordt opgeroepen door de vele sambabands gedurende de wedstrijd.
De wijk Santa Teresa ligt in het koelste gedeelte van de stad en heeft veel koloniale en 19de-eeuwse gebouwen. Door de nauwe, bochtige straatjes en de gezellige pleintjes lijkt het soms wel of u in een klein dorpje bent.

Geinteresseerd in deze speciale jubileumreis? Neem contact op met Vamonos Travels.