Hoogtepunten Botswana

Botswana en Victoria Falls

Hoogtepunten Botswana

Botswana is grotendeels leeg en onbevolkt. De rijkdom van het land is in het noorden te vinden in de vorm van ongerepte natuur. De bevolking van Zimbabwe is vriendelijk en gastvrij, ondanks de politieke onrust van de afgelopen jaren.

 

Chobe National Park Botswana

Naast het Moremi Game Reserve is het Chobe National Park het tweede wildpark in Botswana dat je zult moeten bezoeken tijden een safari vakantie in Afrika. Bijzondere gebieden zijn o.a. de Savuti (Savute) Marsh met alle dode acacia bomen en het gebied bij de Chobe Rivier in het Noorden van het Chobe National Park. Bij Savute heb je grote kans de Savuti Pride te zien, een grote troep leeuwen die hier al vele jaren leeft. Tongasabi bied je diverse avontuurlijke reizen en safari's die dit prachtige natuurgebied in Botswana bezoeken.

Kalahari Woestijn Zuidelijk Afrika

Tongasabi reizen en safari's die een bezoek brengen aan de Kalahari Woestijn (en/of de bushmen die leven in de Kalahari Woestijn van Botswana). Ontdek dit uitgestrekte natuurgebied en ervaar zelf de rust en stilte van de Kalahari. Kamperen in Deception Valley, leeuwen in het kamp! Het echte Afrika avontuur! Game drives met 4x4, kamperen en of luxe Afrika reizen naar de Kalahari Woestijn van Botswana en Zuid-Afrika.

Makgadikgadi Zoutpannen

De Makgadikgadi Zoutpannen in Centraal Botswana zijn de laatste restanten van een super meer ooit miljoenen jaren geleden gevormd. Water uit rivieren dat vroeger naar het meer stroomde is door het tilten van de aardkorst van richting veranderd en dit water vormt nu de Victoria Falls. De Makgadikgadi Pans zijn zeer bijzonder en zijn naast de wildparken in Botswana een van de belangrijkste bezienswaardigheden van dit land.

Maun

Maun Botswana, de safari hoofdstad van dit Afrikaanse Land. In korte tijd is Maun uitgegroeid tot een relatief grote plaats in Botswana. De oorzaak is simpel, Maun is de toegangspoort tot de Okavango Delta en wildparken zoals het Moremi Game Reserve, Central Kalahari Game Reserve en het Chobe National Park. Veel safari bedrijven hebben hun basis in Maun. Het is een van de weinige plaatsen waar voldoende beschikbaarheid is aan levensmiddelen (supermarkkten), garages, benzine pompen, banken, (fast)food restaurants, accommodaties en souvenirs winkels. Vrijwel alle Botswana reizen en safari's volgen een reisroute via Maun, essentieel voor het in slaan van proviand en brandstof en/of als startpunt voor fly-in safari reizen waarbij de reiziger op het vliegveld van Maun aankomen vanuit Johannesburg of Windhoek.

Moremi Game Reserve - Wildreservaat

Het Moremi game reserve (wildreservaat) in Botswana is een van de meest belangrijke en mooiste wildgebieden van geheel Zuidelijk Afrika! Op een safari reis door Botswana mag een bezoek aan dit wildpark niet ontbreken. Grote stukken natuur van de Okavango Delta maken ook deel uit van het Moremi Game Reserve. Belangrijke delen en (campsites) binnen het wildreservaat zijn o.a. North Gate (Khwai en de Khwai rivier), South Gate, Third Bridge en Xakanaxa (beiden aan de Westkant van Moremi). Bijzondere plaatsen waar je veel dieren kunt treffen zijn o.a. Dead Tree Island (vol met dode bomen) en de Dombo Hippo Pools (bereikbaar vanuit de Khwai campsite bij North Gate). Tongasabi biedt de reiziger divers safari Botswana reizen die een meerdaags bezoek brengen aan dit bijzondere natuurreservaat in Botswana.

Okavango Delta

De Okavango delta in het noorden van Botswana is uniek in de wereld. De 1300 kilometer lange Okavango rivier mondt hier uit in een uitgestrekt moerasgebied in de leegte van de Kalahari woestijn. De lagunas, kanaaltjes en eilanden in dit gebied vormen een ongekend rijk ecosysteem. De beste vorm van vervoer is de boot en de meest sfeervolle vorm daarvan is de mokoro. Deze kano's met platte bodem worden voort geboomd met lange stokken en glijden zo in alle stilte door de natuur. Een ander  transportmiddel is het vliegtuig. Een rondvlucht boven de delta is een bijzondere ervaring

Victoria Falls

De Victoria Falls vormen een van de grote spektakels van Afrika. Over een afstand van 1,7 kilometer dondert het water van de Zambezi 100 meter de diepte in. Het is een onvergetelijk schouwspel dat blijft fascineren.

Inhoud: Tongabasi en Vamonos Travels