Het tropische noord oosten van Brazilie

Het tropische noord oosten van Brazilie

Exotische palmstranden, indrukwekkende canyons en ontspannen kustplaatsen. Vorige keer waren we in Rio de Janeiro en omstreken, deze week gaan we weer een stukje noordelijker. Hier vind je de meest exotische stranden van Brazilie en de meest ontspannen sfeer.

Zelf op reis naar Brazilië? Bekijk onze reizen naar Brazilië>>

Salvador de Bahia
Ruim 1770 kilometer ten noorden van Rio komen we in Salvador de Bahia. Salvador is de hoofdstad van de deelstaat Bahia en mét Rio misschien wel de levendigste stad van het land. Het is één van de oudste steden van Brazilië, met vele in koloniale stijl gebouwde huizen en kerken. In de jaren `90 van de twintigste eeuw is de wijk Pelourinho in z’n geheel in originele staat hersteld.. In de omgeving van Salvador vind je kilometerslange zandstranden met palmbomen. Denk aan Morro de São Paulo en aan Praia do Forte.

Itapirica
Op een klein uurtje varen van Salvador ligt het eiland Itaparica, een bijna stedelijk paradijs met prachtige stranden. Het is de plaats van het oudste resort van Brazilie met prachtige tuinen en palmbomen.

Morro de Sao Paulo
Op Morro de São Paulo is het heerlijk relaxen op een van de tropische strandjes. Snorkelen is hier fantastisch en ’s avonds kan men lekker eten in het ‘dorpje’ (dat slechts uit twee ongeasfalteerde straten bestaat). Alles gaat er in ‘slowmotion’… Doordeweeks is het er rustig maar in het weekend kan het bomvol zijn met Salvadorianen die de drukte van de stad ontvluchten. Je kan goed duiken bij Morro de Sao Paulo.


Chapada Diamantina
Ongeveer 400 kilometer ten westen van Salvador ligt Chapada Diamantina. Dit is een groot en prachtig ongerept natuurgebied met hoge bergen, diepe valleien, duistere grotten en holen, heldere bronnen, rivieren, meren en watervallen, indrukwekkende canyons en met een enorme variëteit in flora en fauna. In het centrum van deze rijke streek ligt het stadje Lençóis, officieel erkend door de Braziliaanse regering als historisch monument.

Maceio
Vanaf Salvador omhoog trekkend langs de kust kom je Maceio tegen, hoofdstad van de staat Alagoas, aan een schitterende kust gelegen. Deze stad heeft het koloniale verleden goed weten te bewaren doordat de architectuur uit die tijd grotendeels is opgeknapt. Maceió staat bekend om de stranden, waarvan wordt gezegd dat ze tot de beste van Brazilië behoren. De stad staat ook bekend om haar goede restaurants en uitgaansleven, met de opzwepende Braziliaanse muziek die in vele strandpaviljoens te horen is.

Recife
Verder in het noorden ligt de grotere kustplaats Recife. Recife is de hoofdstad van de staat Pernambuco. In de historie van deze stad hebben de Nederlanders in de 17e eeuw een voorname rol gespeeld. In Recife zijn nog verschillende gebouwen, waaronder een theater en de kloosterkerk Santo Antonio uit de Nederlandse tijd te vinden. Ook verschillende forten zijn overblijfselen van oorlogen uit die tijd.

Olinda
Even verderop ligt Olinda, een prachtig koloniaal stadje, heeft veel kerken, kloosters en herenhuizen in Caribische kleuren en steken fel af tegen een achtergrond van veel groen en de zee.

Fernando De Noronha
Als klapper op de vuurpijl gaan we nog even naar het eiland Fernando do Noronha. Dit eiland ligt midden in de Atlantische Oceaan, op één uur vliegen van Recife. Een paradijselijk eiland met parelwitte zandstranden en glashelder warm zeewater. Dit eiland is dan ook uitermate geschikt voor snorkelen en duiken, zowel voor beginners als professionals.Volgens de National Geographic is Fernando do Noronha één van de top 10 duikgebieden in de wereld. Daarnaast kunt u per boot honderden dolfijnen en zeeschildpadden bekijken; beiden hebben hier hun broedplaats. Vanaf het hoogste punt van het eiland, Moro do Pico, heeft u een spectaculair uitzicht op de andere onbewoonde 21 eilanden van de archipel.

Volgende keer meer tropische stranden, swingende kuststeden en prachtige natuur als we verder naar het noorden van Brazilie trekken.

Zelf op reis naar Brazilië? Bekijk onze reizen naar Brazilië>>